![]() |
| |||||||
| Edebiyat edebiyat, türk edebiyatı, dünya edebiyatı, edebiyat türleri, edebiyat akımları, anonim halk edebiyatı, divan edebiyatı, tanzimat edebiyatı, çocuk edebiyatı, türk dili ve edebiyatı, edebiyat tarihi, aşık edebiyatı, öyküler, söyleşiler, hikayeler.. |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2008 Nerden: umut dolu bir yerlerden
Mesajlar: 402
Cinsiyet: Rep Gücü: 53 Rep: 5247 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Yazar derya önder döne döne ilerleyen gecenin ucundayız sayıklamalarımızdan oluşan köprünün kıyısında nasıl anlatılır top tüfek olmadan alınan yara nasıl söylenir bir çiçeği solduran derinsizlik yaşam bir top ibrişim yumağı renk renk yaşam ebemkuşağının altında üzgün gelincikler bir erkeğin bir kadını susarak sevmesindeki sır bir kadının dillenmemiş aşkında çözülen sihir yağmurları topluyorum, yağmurlarını kentlerin yığılmış güneşlerini topluyorum mavilerin, ellerimiz bir deri bir kemik sızısı taşınır hangi yaşa gitsen eksik sevmelerin sor bana, diyebilirsem söylerim kaç yıldız bir gecede yuvarlanır karanlıktan aydınlığa ağzımız köpükler içinde, ağzımızda çiğnenip tükürülmüş aşk çiğnenip tükürülmüş merhabalar, günaydınlar, ne haberler böyle olmaz biliyorum, ilerlenmez böyle geri aramızda ipince ipler gerili, ipince gözyaşı gölleri nasıl dile gelir git denilen sevgililer, varılmamış baharlar sen ben olsak iyi o kadar kalabalık ki acının seyircisi çıplak ayakla geçmek gibi çakıltaşlı bahçeyi kana kana batırmak topluiğnelerini diğerine sonra geçip seyretmek bu eşsiz yenilgiyi döne döne ilerliyoruz, içindeyiz gecenin o yüzden aynı yerdeyiz, apsis sıfır, ordinat sıfır yok gerilmiş kanadım, alınmamış öcüm sana son kez sormakta beis yok biliyorum beis’i yoktur bazı kadınların kederleri de olmaz kabuksuz kaldıysalar ağrı yok içimde, gözlerim kuru, dolanıp durmasa bir de keder yöremde…yok benden iyisi… ağzımız köpükler içinde, bu neyin köpüğü bu hangi mevsime ait gece, sen kimin senisin güle oynaya düşmek var hayata, aşka, acıya güle oynaya ağlamak ölenin ardından dedim ya düşse düş yalansa yalan söylenmemiş düşleri nasıl yok ederse söylenmiş yalan o kadarız… o kadar durgun, alınmış… susuz o kadar şimdi dinlenmeliyiz gölgesinde büyüttüğümüz ağaçların tam da bugün söz etmeliyiz ikimizden, artık sen nasıl istersen öyle geçen eylüllerden ekimlerden çocuklar da ölür çocukluklar da aç da bak dünyanın arka penceresinden umuttan yapılma şu çayır çimen şu karanfil, şu gül, şu sen söyle döne döne devrilen karanlığın üstüne düşen şu hayat mı çıkaracak bizi sokağa gülüyorum.
__________________ Örümcek beyinlere hiç tahammülüm yoktur.!!!! |
| | |
| | #2 | |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Mar 2007 Nerden: samsun
Mesajlar: 1.602
Cinsiyet: Rep Gücü: 141 Rep: 13824 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: yoksayım ... Alıntı:
![]()
__________________ Sözlerini Tutmaya Alışkanlık Edenler Değerleri ile Yükselirler | |
| | |
| | #3 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Apr 2008 Nerden: Okyanus
Mesajlar: 725
Cinsiyet: Rep Gücü: 50 Rep: 4997 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: yoksayım ... Harika bir paylaşım tşk mutluluk.
__________________ Saharay'ın Paylaşımları |
| | |
| | |