![]() |
| |||||||
| Kültür, Sanat edebiyat, televizyon, tiyatro, sinema, şiir, müzik, opera, bale, dans, halk oyunları, genel kültür, güzel sanatlar, fotoğraf, heykel, resim, sergi, festival, fuar |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Nerden: adana-ankara
Cinsiyet: Rep Gücü: 73 Rep: 7112 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | içelim güzelleşelim..... Şimdilerde de böyle midir bilmiyorum? Bizim kuşağımız içkiyi (bilinenlerin aksine) biraz utangaç biraz da saklayarak içerdi. İçtiği zamanlarda da kendini az çok suçlu hissederdi. 68 kuşağından söz ediyorum. Yani şimdilerin 60 yaş ve civarı. Çünkü hepimizin belli bir dünya görüşü, başka bir tabirle ideolojik bir duruşu vardı. Bu nedenle "içmek yakışmazdı(!)" bize. Düşünce ve inançlarımıza bir çeşit ihanet sayılırdı. İçki, ya burjuvaların ya da tutarsız, dağınık, b em insanların işiydi... Bense; Gorki'nin, Çehov'un bütün gün içen mujiklerine gizli bir hayranlık duyar, Can Yücel'in zil-zurna yazılarına bayılırdım. Cemal Süreya'nın meyhane s betlerinin birine denk düşmek umuduyla Bostancı-Hatay meyhanesinde çokça yolunu gözlediğim olurdu. Şüphesiz Sait Faik ve Orhan Veli de (zevahiri kurtarmak açısından) alkol tutkumuza iyi bir örnekti. İzninizle bu içtepimize Gazi Paşa'yı da ekleyeyim. Samet ekinci.... İçki içermisiniz???? |
| | |
| | #3 | |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 57 Rep: 5598 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: içelim güzelleşelim..... Alıntı:
| |
| | |
| | |