FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin 2008 öss yerleştirme sonuçları reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > TARTIŞMA (polemik) > Vip Salonu

Sendika

TARTIŞMA (polemik) katogorisi Vip Salonu forumu içinde "Sendika" başlıklı konu görüntüleniyor, "Çalışanların haklarını işverenlere ve devlete karşı korumak ve geliştirmek üzere oluşturdukları örgütlerdir. Alıntı: Sendikalar sanayi devrimi sonrası ortaya çıkan çalışanlarla işverenler arasındaki güç eşitsizliğini ortadan kaldırmak için oluşturulmaya başlamıştır. Önceleri ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29-03-2007, 01:46 PM   #1
Uye Grubu

KopiLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Herkes doğar yasar ve ölür.Önemli olan hayatı nasıl yaşadığınızdır

Blog Mesajları: 19
KopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyor
Sendika

Çalışanların haklarını işverenlere ve devlete karşı korumak ve geliştirmek üzere oluşturdukları örgütlerdir.

Alıntı:
Sendikalar sanayi devrimi sonrası ortaya çıkan çalışanlarla işverenler arasındaki güç eşitsizliğini ortadan kaldırmak için oluşturulmaya başlamıştır. Önceleri belirli niteliğe sahip çalışanların oluşturduğu ve meslek sendikaları olarak tanımlanan bir yapıdan, sonraları niteliksiz işçilerinde yer aldığı genel sendikalara doğru bir evrim geçirmiştir
Birde İktidar yanlısı sendikalarımız var.Mesela Akp iktidarının sendikası : Memursen ,MHP nin sendikası Kamusen ....vs.

Adı AKP ile anılan Memursen Sizce calısanların hakkını işverenlere ve Hukumete karsı nekadar savunabilir?
KopiLL isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links
Alt 29-03-2007, 04:25 PM   #2
Banned
Taş yeşermez geçmiş olsa da nevbahar

atmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyor
Cevap: Sendika

sendikaların bu ülkede kimin hakkını kime karşı ne kadar savunduhunu bilmeden akp nin sendikası savunuyormu diye sorman yersiz bir davranış bence .dünya insan hakları herkesin sendikalı olma hakkı bulunduhunu söylemiş ....
T.C .kanunları ise işcinin veya memurun ne istedihine deyilde kendi isteklerine bakıyor bence sendikalar sadece ve sadece kendi çatıları altındakilere bir şeyler kazandırmak için kurulmuştur
benim devletim benim haklarımı savunmadıhı müddetce hiç bir kurum veya kuruluş savunamaz boş işler bunlar

cemeat ne derse desin imam bildihini okur der saygılar sunarım
atmaca34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 29-03-2007, 06:36 PM   #3
Uye Grubu

KopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyor

Yukarıdaki Akp ve Memursen Ornegi AKP nin iktidarda oldugu icin verilmiştir.
Alıntı:
sendikaların bu ülkede kimin hakkını kime karşı ne kadar savunduhunu bilmeden akp nin sendikası savunuyormu diye sorman yersiz
Ben bilmedigim icin soruyorum.Siz biliyorsunuz galiba:) Ozaman size soruyorum sendikalar calısanların haklarını savunmuyormu? Sendika olayı Koca bir yalanmı yani?
Alt 29-03-2007, 07:27 PM   #4
Banned
Taş yeşermez geçmiş olsa da nevbahar

atmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyor

ben savunduklarına deyil savunamadıklarına inanıyorum yani günümüzün kanunlarıyla çok zor demiycem imkansızdan öte
şimdi ben sendikalı olma hakkına sahibim iş verende benim elbisemin rengini beyenmediği için işten çıkartma yetkisine sahip bir çok eleman gördüm sendikalı olmak isterken işsiz kalıyorlar
bence önce sendikalar deyil çalışma ce çalıştırma kanunları tartışılmalıdır derim
tabi benim fikrim herkesin fikrinede saygı duyarım
atmaca34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 29-03-2007, 07:50 PM   #5
Uye Grubu

Dediklerin dogru olabilir.Beki bugunku kanunlarla haklarımızı yeterince savunamayabilir.Kanunlar buna izin vermeyebilir.
Bence bugunun sartlarında sendikaların var olmaları Hic olmamalarından iyidir.Hak verilmez Kazanılır,Gun gelir bizde ozledigimiz istedigimiz seviyeye ulasırız.Onemli olan safımızın belli olması

Seçenekler
Stil