FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları key ödemeleri Estetik prefabrik reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > TARTIŞMA (polemik) > Vip Salonu

Solculuk ve Muslumanlık

TARTIŞMA (polemik) katogorisi Vip Salonu forumu içinde "Solculuk ve Muslumanlık" başlıklı konu görüntüleniyor, "bnim şahsi fikrim en kral solculuk yüce islamda mevcut zaten niye deersiniz ,sosyalistlerin savunduğu eşitlikin en kralı camilerde saf tutanlarda görebilirsiniz,hepsi eşit ayrım yok belkide en çok eşitliğin görüldüğü nadir ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09-05-2008, 11:29 AM   #61
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN

limon0202 is on a distinguished road
Cevap: Solculuk ve Muslumanlık

bnim şahsi fikrim en kral solculuk yüce islamda mevcut zaten niye deersiniz ,sosyalistlerin savunduğu eşitlikin en kralı camilerde saf tutanlarda görebilirsiniz,hepsi eşit ayrım yok belkide en çok eşitliğin görüldüğü nadir yerlerdendir,ayrıca zekat kuralımız var değilmi uda halçılık ilkesiyle uyşmaktadır,bırakın sağı solu en iyi yol islam yoludur,ayrıca bazılarının düşündüğü gibi bütün solcuları inaçsız olarak görmek ne kadar yanlışsa ,sağcılarıda bi okadar müslüman görmek kadar yabnlış bir tutum,hayt felsefeleridir sağ ve sol amam ikiside ülke birliğinde ve bütünlüğünde birleştirilmalir,en kral solcu atatürktür,an karl sağcıda atatürktür bunlar biribirlrinin bütünleyicisdir,atatürk milliyetçiliği ve halkçılığı bir arada yürütmüştür,bu iki kavarm asla ayrılamamz onun için durmak yok yola türkiyemiz için devam saygılarımla
limon0202 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links
Alt 09-05-2008, 09:29 PM   #62
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN

vokyaltirik is on a distinguished road

sagcılar muslumandır saolcular ateısttır dıye bı sey olamaz solcuların arasındada muslumanlar ınanmıyanlar varıdr sagcıların arasındada sırf arka edınmek ıcın ulku ocaklarına gırıpte dınle alakası olmayan adamlar bılırım belkı bı sıtede aramızda vardır ama sorsan ne dını bılır neden ulkuculerın benımsedıgı turancılıgı.Kapanma konusuna gelınce turban bu ulkede sol kesımın gozune battıgı gıbı sag kesımdende bası acık olan bazı ınsanların gozune batmaktadır ama bas ortusu bu ulkenın gelenegınde vardır sonradan turememıstır
vokyaltirik isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 10-05-2008, 01:13 AM   #63
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN

bilge12 is on a distinguished road

bence bırakalım herkes istediği gibi inansın bu kısır bir tartışmadır çünkü hiçkimse kimsenin inancını beğenmiycektir herkes kendi doğrusunu yaşıyacaktır din gibi çok hassas bir konunun tartışmarda sonuca ulaştığını yada uzlaşmaya varıldığını gördünüzmü ben hiç görmedim ama şunuda söylemek istiyorum benim tanıdığım solcular arasında hiç inanan yoktu şimdi siz ne kadar solcu tanıdınki sen diyceksiniz biliyorum ama inanın çok tanıdımzaten solcuların arasında büyüdüm en yakınlarım solcuydu ve evrim teorisine inanıyordu bakın belki inanan vardır bilemiyorum ben sadece kendi tanıdıklarımdan bahsettim genelleme yapmadım yapmamda keşke başka arkadaşlarımda hacı hocalardan bahsederken genelleme yapmasaydı buna üzüldüm...
bilge12 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 11-05-2008, 07:39 PM   #64
Yeni Uye
kul bela görmez Hak yazmayınca Hak bela yazmaz kul azmadıkça...

sipahi06 has a spectacular aura aboutsipahi06 has a spectacular aura about

Alıntı:
liseli_yunus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
arkdaşlar bence solculuk tek kelimeyle halkçılıktır.halkçılık her dinin mensubunu eşit kabul ettiği için müslümanlıkla ters düşüyor.ama bu boyutunu düşünmemek gerekiyor.çünkü atatürkün chp yi yani solcu bir partiyi kurduğnu unutmayalım...
islamı iyi anla ve yorumunu öyle yap bence asıl islamın temelidir eşitlik.arkadaşım Atatürk kurdu diyorsun tamam çok güzel o parti şimdi Mustafa Kemalin kurduğu gibi mi kaldı?hepinizin dilinde sürüp gidiyor ama sadece bu kadar.ve gerçekçi olalım solcular da müslümandır ama islamın şartlarına karşı çıkıyorlar eee bu tezatlık değl mi
sipahi06 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 11-05-2008, 07:46 PM   #65
Uye

meys - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Her Canlının Ölümü Tadacağını Ama Sadece Bazılarının Hayatı Tadacağını Öğrendim

meys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyor

Elhamdülillah müslümanım ve solcuyum.Solculuk siyasi bir düşünce şeklidir.Din inanç meselesidir.
meys isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Alt 12-05-2008, 02:27 PM   #66
Yeni Uye

Alıntı:
Go[rk]eM´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar hemen hemen herkesin mesajlarını okudum ve gerçekdende bazılarının istediği şeyleri elde etmelerini sağlıyorsunuz.

Sağcı solcu davasını biraz araştırın ilk çıkış yerine bakın öyle tatrışmaya çalışın.
Bu sagcı solcu davası ilk olarak fransız ihtilalleriyle fransız mahkemelerinde cıkıyor.O dönemin önde gelenlerini temsil etmek için ayrı fakir kesimlerini temsil etmek için ayrı millet vekilleri toplanıyor.Meclisin sağ tarafına dönemin zengin kişilerini temsilen vekiller otururken,meclisin sol kısmına fakir kesmi temsilen kişiler oturmaktaydı.Bu otururş tarzından dolayı böyle bir sagcı-solcu davası çıkıyor.

Gelelim bu ayrımın bizim ülkemizin içine girmesine.Öyle çarpık bir şekilde girmişki tam tersi olmuş hatta ülke içerisinde dindar dinsiz muamelesi yapılmıştır.Komunist dediğiniz kişi neyi savunmakdadır hiç araştırdınızmı?
Dinle alakasız bir düşünce yani yönetim yani siyasi görüş savunmaktadır.Savundukları şey eşitliktir herkesin eşit olması.
Şimdi herkesin dediği birşey var herkes eşit olamaz.Okuyanla okumayan birmi olsun?Doktor 3milyar maaş alırken okumamış birisi demı aynı maaşı alsın?
Tabiki bu 2görüşteki insanlar asla konusmadıkları ıcın ayrımını anlamıyorlar komunistler tam tersi doktorun alsın 3 milyar maaş helal olsun ama senin çöpcunde aç gezmesin diyor.Parası olan saglık hizmetlerini alırken parası olmayan hastane kapısından içeriye alınmamazlık yapmasın gibi bir düşünce savunuyor.
Peki sağcısı çok mu farklı birşeyi savunuyor?tabiki hayır onlarda aynı şeyi savunuyor ama bu 2 görüş bazı şeyleri ortaya koyuyor.Demek ki birileri bu ülkeyi bir şekilde bölmek istiyor.Birileri bu genç beyinleri yıkıyıp devlete karşı birbirlerine yanı kardeşlerine karşı düşman ediyor.

Hiç düşündünüz mü peki neden?Cevabı çok basit.Ülkemizin stratejik durumu ve geçmişteki şanımızdan dolayı her ülke bizi yıkmak bizim topraklarımızı kendi topraklarına katmak istiyor.
-Önce savaşarak almaya çalıştılar.BAŞARAMADILAR
-Daha sonra ülkeyi sagcı-solcu olarak bölmek daha sonra kolayca ülkeyi kazanmak istediler.BAŞARAMADILAR
-Daha sonra başörtü davasını öne sürdüler ortalıgı galeyana getirdiler.YİNE BAŞARAMADILAR
-Daha sonra ermeni meselesini öne sürmeye başladılar.BAŞARAMADILAR.
-Sesini kesmiş pkk saldırılarını tekrar tekrar başlattılar.YİNE BAŞARAMAYACAKLAR.

Uyan türkiyem uyan çok komik şeyler yüzünden senin ülkeni almaya çalısıyorlar.Sen tutturmuş burada komunistler müslüman olurmu diye tartısıyorsun.Sanane olurmu olmazmı burası TÜRKİYE CUMHURİYETİ DİL,DİN,IRK,MEZHEP ayırt etmeksizin kanunlar önünde herkes eşittir.Herkes kendi inandıgı dini savunsun sanane,sağcısı ateist olmus seni ne ilgilendirir solcusu ateist olmuş seni ne ilgilendirir.Böyle kücük aldatmacalara kanarsak kolay elde etmediğimiz ugruna binlerce şehit verdiğimiz toprakları saçma sapan düşünceler uğruna kaybetme!ATALARIMIZIN KEMİKLERİNİ SIZLATMA.Aç gözünü seni bölmeye çalısıyorlar.Kardeşi kardeşe düşman yapıyorlar.Sen farkına bile varmadan birgün karşına Amerikalılar,İngilizler,Yunanlılar,Ermeniler..... GELİRLER BU SEFER TARTIŞACAK KONUN SOLCULAR MÜSLÜMANMIYDI OLMAZ AŞAĞI MAHALLEDEKİ CAMİİYİ NEDEN YIKTILAR OLUR.

Bırakın sağcı solcu davalarını biz asıl kendi davamıza dönelim.Bütün dünya bunu kabul etti.Türkiye gelişmiş bir ülkedir dendi.Herkes ortadoğuyu elegeçirmemizden korkuyor.Çünkü o zaman ortadoğunun tek hakimi olur oda TÜRKİYE olur.Bu bir teori değil bu bir gerçektir.Tarihimizi de bildikleri için yüzyıllardır türklerden korkmuşlardır.

BÖYLE KÜCÜK AYRINTILARA TAKILIR KALIRSAK BİRBİRİMİZİ TUTMAZSAK SAVUNMAZSAK SIRTIMIZDAN VURURSAK BİZİ KIM KORUYACAK?AMERİKA MI?
eminim burda cevap yazanların çoğu bu kavramları biliyor hem bu şartlarda bilinmemesi biraz anormal olur.türkiyedeki din mezhep ırk dil ayrımının olmadığından bahsetmişsinniz ama haberdar mısınız ?yabancı ülkelerde yaşayan türklerin ne gibi zorluklar çektiğini dinlerini dillerini özgürce yaşayamadıklarını özellikle gündemdeki Almanya olayını hatırlatmak isterim size szinki hayalden öteye gitmeyecek ve ne yalan atayım gitmesini istemediğim bir olgu.ama diğer düşüncelerinize katılmamak elde değil ama şartlar insanı istesede istemesede bu tartışmaların içine çekiyor
Alt 12-05-2008, 06:24 PM   #67
Super Aktif

sheytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haydi bastır GALATASARAY-En büyüksün GALATASARAY-Yönetim,Futbolcu,Taraftar-Şampiyonsun GALATASARAY

Blog Mesajları: 5
sheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyor

eşitlikten kastınız erkekler arası esitlik mi?camilerde sadece erkekler namaz kılabiliyor da normal zamanlarda :s eşitlik bayan erkek eşitliği eşitlik sınıfsızlık yani köylü-asil olmaması..
sheytan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 20-05-2008, 07:44 PM   #68
Yeni Uye

Alıntı:
sheytan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
eşitlikten kastınız erkekler arası esitlik mi?camilerde sadece erkekler namaz kılabiliyor da normal zamanlarda :s eşitlik bayan erkek eşitliği eşitlik sınıfsızlık yani köylü-asil olmaması..
islam eşitliğin simgesidir her konuda ...ben size ne dersem diyeyim biliyorum ki şaşmayacaksınız bu düşüncelerden hoş böyle bir amacım da yok sadece tavsiyem olabilir oda Kuran-ı okumanız yada peygamberimizin veda hutbesini orada dinimizin eşitliğe nasıl sahip çıktığını göreceksiniz eşitsizliğe neden olan din değil insanlardır ayrıca namaz kılmak isteyene her zaman yer var yeter ki kılmak istesin kadın erkek farketmez......ayrıca tarih bilgilerinizi yoklarsanız islamın yayılmaya başladığı dönemlerde çoğu kavim kabul etmemiştir ?bunun nedenide islamın eşitliği getirmesi ve bundan rahatsız olan zenginlerdir islamsdan önceki cahiliye devrinide hatırlatırım...ve daha neler neler........
Alt 26-05-2008, 01:12 AM   #69
Yeni Uye
SUPERMEYDAN

gülsu bilinen bir isimgülsu bilinen bir isimgülsu bilinen bir isimgülsu bilinen bir isimgülsu bilinen bir isimgülsu bilinen bir isim

bir site yöneticisi olarak insanları bi anda birbirine düşman edebilecek büyük bir tartışmanın çıkabileceği böyle bir konuyu açmanız beni şaşırttıı...
gülsu isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 12-06-2008, 04:21 PM   #70
Yeni Kayıt
meydan meydan nefes nefes hece hece satir satir ilk firsatta kutur kutur

ulkucumilitan is on a distinguished road

solculuk metaryalizme dayanir yani dinsizlige dust kapitali okuyan varsa bilir
sonra bu ulkude yillardir kimin kardes kavgasi cikardigi bellidir ...ve buna yillardir caniyla kaniyla kimin karsi koydugunada
ataturk bu yuce zati savunanlarin kaci simdi ataturk un hayatini felsefesini biliyor merak ediyorum
bu ulkenin yilmaz bekcileri ulkuculer
biz siyasi degiliz bir cunku siyaseti yalancilar yapar
asla ve asla bolucu ve marjinal olmadik
bunuda hatirlatirim
kardeslik mis bana kursun sikan benim degil dusmanimin kardesidir vesselam
ulkucumilitan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Etiketler
solculuk

Seçenekler
Stil