FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları key ödemeleri Estetik prefabrik reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > TARTIŞMA (polemik) > Vip Salonu

Humeyni'yi seviyorum, Atatürk'ü sevmiyorum

TARTIŞMA (polemik) katogorisi Vip Salonu forumu içinde "Humeyni'yi seviyorum, Atatürk'ü sevmiyorum" başlıklı konu görüntüleniyor, "Sizler ne dediğinizin farkındasınız değil mi?Cumhuriyet rejimini istemediğinizi dile getiriyorsunuz süslediğiniz kelimelerinizle!"Allah heryerde" diyen sizler değil misiniz?O zaman kim Allah'ı kovabilirki yanınızdan?!!..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11-06-2008, 12:19 PM   #11
Super Aktif

sheytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haydi bastır GALATASARAY-En büyüksün GALATASARAY-Yönetim,Futbolcu,Taraftar-Şampiyonsun GALATASARAY

Blog Mesajları: 5
sheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyor
Cevap: Kemalizm Ve Islamiyet

Sizler ne dediğinizin farkındasınız değil mi?Cumhuriyet rejimini istemediğinizi dile getiriyorsunuz süslediğiniz kelimelerinizle!"Allah heryerde" diyen sizler değil misiniz?O zaman kim Allah'ı kovabilirki yanınızdan?!!
sheytan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links
Alt 11-06-2008, 12:25 PM   #12
1. şiir yarışması birincisi
Altın Üye (Ağustos 2008)

RABİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bizim de bir Adımız var.Ezan ile Kondu,Sela İle Bitecektir.

Blog Mesajları: 4
RABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyor
Cevap: Humeyni'yi seviyorum, Atatürk'ü sevmiyorum

''Gerçekten niyetiniz ülkenin rejimini korumaksa demokrasinin herkesin iliklerine kadar işlemesine müsaade etmelisiniz. Toplum demokrasiyi ne kadar içselleştirirse, rejim o kadar iyi korunur. Olmayan yasalara dayanarak yasaklamalar yapabilirsiniz. Yetki alanınızı kendi kendinize genişletir, maşeri vicdanı yerle bir eden kararlar alabilirsiniz. Ve böylece kendi kafanızdaki rejimi korursunuz; ama geriye koruyacağınız başka hiçbir şey kalmaz. ''

(Mehmet KAMIŞ,Vicdan Muhasebesi isimli yazısından alıntı) Ne kadar doğru ifade etmiş.

Bu ülkenin,ayrıma tabi tuttuğunuz,çirkin ördek yavrusu olarak gördüğünüz,türbanlı vatandaşları da en az sizler kadar vatanperver,en az sizler kadar bayrak ve toprağına muhafızdır. İstisnalar elbetteki olacaktır.Fakat, bu istisnalar ile çoğunluk hakkında hükümler vermek doğru değildir.

Konu RABİA tarafından (11-06-2008 Saat 12:41 PM ) değiştirilmiştir.
RABİA isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 11-06-2008, 12:45 PM   #13
1. avatar yarışma birincisi

mrs.x.ray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
BoŞuNaDıR yAkArIş ÇiZiLeNe....

mrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyor

birkaç başörtülü bayan bu sözleri sarf etti diye bunu bütün başörtülülere ya da dine maletmek kadar yanlış bişey olamaz ...
Atatürk laikliği ne için getirdi neler oldu? en azından başörtüsü için getirmediği apaçık ortada tarihler yazıyor...
Rabia arkadaşımın sözlerine tamamen katılıyorum...
mrs.x.ray isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 13-06-2008, 09:33 AM   #14
SITE ADMİN

YukseLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Güclu insanlar daima Uysal,Zayıf insanlar daima Hırcındır

Blog Mesajları: 21
YukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyor
I love Humeyni!

"Türbanlı böyle dedi" demiyorum; çünkü bütün türbanlılar böyle düşünmediği gibi, böyle düşünen türbansızlar da var. Yılmaz Özdil yazdı

"Humeyni’yi seviyorum.
Atatürk’ü sevmiyorum.

Maraş’ta Fransız askerleri Nene Hatun’un başörtüsüne uzandı. Sütçü İmam ilk ateşi açtı, böylelikle Kurtuluş Savaşı başladı. O dönemin sosyolojik yapısını incelerseniz, cephedeki insanlar hep Müslüman... Atatürk olmasaydı, İngilizler olsaydı, haklarım daha geniş olacaktı."

*

Böyle dedi.

*

"Türbanlı böyle dedi" demiyorum; çünkü bütün türbanlılar böyle düşünmediği gibi, böyle düşünen türbansızlar da var.

Demem şu...

*

Nene Hatun, Maraşlı değil.

Erzurumlu.

Savaştığı düşman, Fransız değil.

Rus.

Rus başörtüsüne saldırmadı.

Aziziye Tabyası’na saldırdı.

Milli mücadelenin mangal yürekli evladıdır ama, milli mücadelenin ilk kurşununu Sütçü İmam sıkmadı.

Hasan Tahsin sıktı.

Maraş’ta değil, İzmir’de.

Takvime bak.. Hasan Tahsin’in tetiğe basmasıyla, Sütçü İmam’ın tetiğe basması arasında 6 ay var...

Sütçü İmam, Fransız vurmadı.

Ermeni vurdu.

Maraş’ta düşmana ilk müdahaleyi yapan da, aslında Sütçü İmam değil.

Çakmakçı Sait.

Silahı yoktu.

Yumruğuyla saldırdı.

Şehit oldu.

Maraş’ı önce kim işgal etti?

Arkadaşın İngilteresi!

Kim sesini çıkarmadı?

Arkadaşın padişah efendisi!

Kim kurtardı?

Arkadaşa daha geniş haklar tanıyacak olan İngilizlerin gemisiyle kaçan padişah efendinin idam etmek için arattığı Atatürk!

*

O dönemin sosyolojik yapısını incelerseniz, cephedeki insanların hep Müslüman olmadığını da görürsünüz...

Bizzat Ordinaryüs Profesör Mazhar Osman’ın ağlayarak okuduğu "şehit listesi"ne göre, bu toprakları İngilizler işgal etmesin diye savaşan, can veren İstanbullu hekimler arasında, 140 Türk, 32 Ermeni, 25 Rum, 18 Yahudi var.

Ve, dikkatinizi çekerim, hepsine birden "şehit" demişler... Çünkü şehitlik kavramı, "o dönemin sosyolojik yapısı"na göre, dinle alakalı değil, yurtseverlikle alakalı.

*

Uzatmayayım.

Tehlike ne İran’dır, ne İngiltere...

Kara cehalettir.
YILMAZ ÖZDİL - HÜRRİYET

Yanlış ezberletmişler Yılmaz abi napsın kız:))
Alt 13-06-2008, 10:25 AM   #15
Uye

meys - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Her Canlının Ölümü Tadacağını Ama Sadece Bazılarının Hayatı Tadacağını Öğrendim

meys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyor

Malum programda konuşan bayanların halkı galeyana getirmek için tutulan piyonlar olduğunu düşünüyorum.Ülkemizin hangi konuda gerileceğini çok iyi biliyor bazıları . Oyunlarını en tehlikeli zamanda sahneye koyuyorlar.Bizim insanımızın bu devirde ne dinimize nede Atatürk'e düşman olmak gibi bir lüksü yok aslında,ekonomik çıkmazı ve diğer eksiklikleri halletmemiz lazım.Lütfen kimse dinimize ve ideolojimize çomak sokmasın.Milletçe bizim ekonomik sorunlarımız bize yeter zaten.
meys isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 13-06-2008, 10:28 AM   #16
Yeni Uye

almuallim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Hayat;İman Ve Cihad!

Blog Mesajları: 7
almuallim pırlanta bir gelecekalmuallim pırlanta bir gelecekalmuallim pırlanta bir gelecekalmuallim pırlanta bir gelecekalmuallim pırlanta bir gelecekalmuallim pırlanta bir gelecekalmuallim pırlanta bir gelecekalmuallim pırlanta bir gelecekalmuallim pırlanta bir gelecekalmuallim pırlanta bir gelecekalmuallim pırlanta bir gelecek

İlk Kurşunun kim tarafından atıldığı tartışma konusudur.İlmi ve Ciddi Kaynaklarda Hasan tahsin Adı Yoktur.
Bu konuda 3 farklı bilgi vardır.
Sütçü İmam tarafından Maraşta Fransız ve Ermeni Grubuna,
Hasan Tahsin tarafından Yunanlılara
Dörtyolda Mehmet Çavuş tarafından Fransız ve Ermenilere atılmıştır.

En Kuvvetli görüşe göre, Hasan Tahsin’den yaklaşık 5 ay önce Hatay’ın Dörtyol ilçesine bağlı Karakese Köyü’nden Mehmet Çavuş) tarafından, Fransız ve Ermeni işgâlcilerine karşı 19 Aralık 1918’de atılmıştır.

Kurşun atanlar ve tarihleri önemli değil.Adını bilemediğimiz nice kahramanlar,bu ülkeyi bize miras bıraktılar.
Kim sahip çıkıyor,
Kim israf ediyor,Onun hesabını yapalım.

Fatih Altaylı,
Habercilik yaptığını sanıyor.
tam da 28 Şubet örneği.
Ekranda Örtülüler,örtüsüzler,konuşturuluyor.
İnsanların vicdanları sorgulanıyor.
yasalarla koruma altına alınmış bir kişiyi sevip-sevmemmek soruluyor.
Tuttarsız,ve ahlaki yönü olmayan bir soru,aslında tam bir hinlik.
Humeyni-Atatürk karşılaştırması.
Humeyni cevabı çıkmalı ki,
Bu başörtülülerin adresi oeraya çıksın.
Demirel Suusd demişti,şimdi İran.
Tam da Amerika İranı kara Listeye almışken.

Altaylının yaptığını,İranda birisi yapsaydı
Ne olurdu:
Ya da öyle birşeye,ilkesizliğe izin verilir miydi,
Saçmalık orada.

Almanyada Hitleri,Suudda Kralı,Ya da Kübada Kastro sevgisini teste tabi tutmak
Ne kadar normal?
Alt 13-06-2008, 11:51 AM   #17
Yeni Uye

samedi765 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SUPERMEYDAN

samedi765 bilinen bir isimsamedi765 bilinen bir isimsamedi765 bilinen bir isimsamedi765 bilinen bir isimsamedi765 bilinen bir isimsamedi765 bilinen bir isim

bırakalım bunları biraz reel düşünelim sıradan biri nasıl olurda öyle tel. bu şekilde konuşur. bunlar kara medyanın çirkin bir oyunu ortalıgı karıştırmak için yeni fadime şahinler getiriyorlar... Zeki olup bu oyunlara düşmeyelim
samedi765 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 18-06-2008, 11:05 PM   #18
SITE ADMİN

YukseLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Güclu insanlar daima Uysal,Zayıf insanlar daima Hırcındır

Blog Mesajları: 21
YukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyor

Alıntı:
samedi765´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bırakalım bunları biraz reel düşünelim sıradan biri nasıl olurda öyle tel. bu şekilde konuşur. bunlar kara medyanın çirkin bir oyunu ortalıgı karıştırmak için yeni fadime şahinler getiriyorlar... Zeki olup bu oyunlara düşmeyelim

Haklısın :))

Atatürk'ü sevmiyorum" diyerek tepkileri üzerine toplayan Nuray Bezirgan meğer Atatürk hayranıymış!..

Alıntı:
Programın ardından yaşanan tartışmaların kendi sözleriyle alakasının olmadığını ifade eden Bezirgan, “Atatürk’ü seviyor, sevmiyor değil de, Atatürk’ten nefret ediyor ibaresini kullanıyor. Ben hiç kimseden nefret etmiyorum. İlk başta Humeyni sorusu geldi. “Kamuoyunda tartışmalara neden olan bu yorumların hepsi programın sunucusu Fatih Altaylı tarafından yapıldı. ‘Atatürk’ten nefret ediyor’ yorumunu da Altaylı yaptı. Benim ağzımdan hiçbir zaman, ‘Atatürk’ten nefret ediyorum. Humeyni’yi seviyorum’ cümlesi bir arada çıkmadı” diye konuştu.
devamı...
Alt 18-06-2008, 11:11 PM   #19
SUPER MODERATOR

SGOR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
motordelisi

SGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyorSGOR çok gurur duyuyor
SGOR - MSN üzeri Mesaj gönder

Lütfen şu sabit fikirlerinizi aklınızdan çıkarınız... Bu sabit fikirleri her uygulamaya kalktığınız da, başkasının canını yakmaktasın ve bunu bazılarınız ziyadesiyle bilmektesiniz...
Bunun bir sonu yok…Elbette ki karşınızdakine fazlasıyla zarar veriyorsunuz ama kendinizi de içten içe bitiriyorsunuz… AKLINIZI BAŞINIZA DEVŞİRİN…

Türkiye Cumhuriyeti elbette ki bir İslam ülkesidir ancak Atatürk ilkelerinde laiklik diye bir yapı vardır… İlkokul çocuklarının da bildiği şekilde ; DİN VE DEVLET İŞLERİ BİRBİRİNE KARIŞTIRILAMAZ… Bu laiklik ilkesinin tam anlamıyla yerine getirilemediği bir ülkede fikirlerinizin karmaşık zihniyetinizin tam anlamda yerine oturmamış olması bir nevi doğal bir yaklaşımdır… AMA tamamı ile yanlıştır…Bir milleti oluşturan unsurlar arasında din, dil gibi öğeler vardır.. Peki ama sen bu gerçekleri biliyorken ne diye uçurumun kenarında sürükleniyorsun aşağıya atlama gibi bir niyetin mi var yoksa arkanda bıraktıklarına bir heyecan yaşatmak mı amacın…Bunlar yanlış işler gözünüzü seveyim yapmayın…Herkes ne yaşıyorsa kendi içinde yaşasın bunun lami cimi yok…En iyi müslüman sen ol ama ne yaşıyorsan kendi içinde yaşa..Bunu diğer insanlara empose etmene gerek yok…Elhamdürüllah bizde müslümanız ama Türkiye Genel olarak İslam ükesi diye herkesin dininin bu olması gerekmez.. LÜTFEN BİRAZ DAHA DİKKAT!

Sevgiler SGOR
Alt 18-06-2008, 11:28 PM   #20
FORUM MODERATOR

SAHARAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Olgun insan güzel söz söyleyen değil, söylediğini yapan ve yapabileceklerini söyleyen adamdır.

SAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyor

Hep merak etmişimdir acaba niye bu ülkede bazı insanlar hiç beklenmedik bir şekilde
medyaya malzeme olurlar ve gündemi tamamen değiştirirler?
Genelde bu tarz olaylar olduğunda bu ülkeyi yönetenler fırsattan istifade önemli kararlar alıp
hayata geçirirler yada halkın tepkisini çekecek yasaları onaylarlar ve halk bu haberlerle uyurken,
atı alan çoktan üsküdarı geçmiş olur. Halkı uyutmak için bu tarz haberler çok iyi uyku ilacıdır...

Seçenekler
Stil