FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları key ödemeleri Estetik prefabrik reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > TARTIŞMA (polemik) > Vip Salonu

Fethullah Gülen cemaatinin okulları ve dershaneleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

TARTIŞMA (polemik) katogorisi Vip Salonu forumu içinde "Fethullah Gülen cemaatinin okulları ve dershaneleri hakkında ne düşünüyorsunuz?" başlıklı konu görüntüleniyor, "Türkiye içindeki Okullarındaki öğrenciler başarıdan başarıya koşuyor. Yurtdışında ise okullar sayesinde insanlar Türkleri sevmeye başladı. Türklerin aslında kim olduklarını en iyi şekilde temsil ediyorlar. Bir dönem (kısa bir süre) bende ..."

Anketimiz: Fethullah Gülen cemaatinin okulları ve dershaneleri hakkında ne düşünüyorsunuz?
Asıl amaçları farklı 17 39,53%
İyi bir amaca hizmet ediyorlar 19 44,19%
Kesinlikle gitmem/gitmedim 5 11,63%
Dershanesine gittim/gidiyorum, memnunum 3 6,98%
Okuluna gittim/gidiyorum, memnunum 3 6,98%
Şimdiki aklım olsa gitmezdim, pişmanım 3 6,98%
Yeterince bilgim yok 6 13,95%
Kararsızım 1 2,33%
Birden fazla seçeneğe oy verilebilir. Katılımcı sayısı: 43. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10-06-2008, 06:38 PM   #11
Super Aktif

Karakarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Blog Mesajları: 1
Karakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyor
Cevap: Fethullah Gülen cemaatinin okulları ve dershaneleri hakkında ne düşünüyorsunuz

Türkiye içindeki Okullarındaki öğrenciler başarıdan başarıya koşuyor.
Yurtdışında ise okullar sayesinde insanlar Türkleri sevmeye başladı. Türklerin aslında kim olduklarını en iyi şekilde temsil ediyorlar.
Bir dönem (kısa bir süre) bende dershanelerine gittim. Biraz tembel idim o nedenle o sene üniversitey kazanamadım ama benim sınava girdiğim sene ilk 10 öğrenciden 6 sı bu dershanelerde hazırlandı.

Ama muhakkak ki bu kadar insan içinde sapkın düşünceli insanlar da olacaktır. O tiplerden dolayı zaten koca bir grubu karalamak da olmaz.
Genele bakınca % 85 i temiz insanlar ve ülkesini cidden seven insanlar.
Sponsored Links
Alt 10-06-2008, 10:27 PM   #12
Yeni Uye
SUPERMEYDAN

metu ün'ün ötesinde bir şöhretmetu ün'ün ötesinde bir şöhretmetu ün'ün ötesinde bir şöhretmetu ün'ün ötesinde bir şöhretmetu ün'ün ötesinde bir şöhretmetu ün'ün ötesinde bir şöhretmetu ün'ün ötesinde bir şöhretmetu ün'ün ötesinde bir şöhretmetu ün'ün ötesinde bir şöhret
Cevap: Fethullah Gülen cemaatinin okulları ve dershaneleri hakkında ne düşünüyorsunuz

yorumsuz...!
yorumsuz...!

Konu metu tarafından (10-06-2008 Saat 11:53 PM ) değiştirilmiştir.
metu isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 11-06-2008, 09:23 AM   #13
Super Aktif

sheytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haydi bastır GALATASARAY-En büyüksün GALATASARAY-Yönetim,Futbolcu,Taraftar-Şampiyonsun GALATASARAY

Blog Mesajları: 5
sheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyor

Benim dershaneden arkadasım gecen sene ilk bir hafta gitmis dayanamamıs ve ayrılmıs.Bahar Fem ve Erkek Fem diye ayrılıyor.Yurdunda kalıp dershanesine gidiyormus.Sabahın 5'inde namaza kaldırıyorlarmıs.Bir de bilen bilir "ablalar-abiler" diye üniversite okuyan burs verdikleri öğrenciler vardır.Kızlar dısarıdan kapalı-türbanlı-başörtülü görünürken "Açmayınız"yazan dolaplarında mini mini elbiseler,etekler,sigaralar,askılı badyler filan varmıs.
Birde NT Mağazaları var.Fethullah Amca'ya gidiyor oranın gelirleri de..Kuzenim orada FemSet dergilerinden almıstı.2-3 haftada bir dershaneden oraya gidip,onun dergilerini alıyordu.Orada calısan bayan hic görmedim dersem yalan olmaz.İsteyen Kartal NT'ye bakabilir.Erkek Fem'in altında..
Ben yorum yapmayacagım.Yasayanların anlattıgı kadarıyla buraya yazdım.

Konu sheytan tarafından (11-06-2008 Saat 09:29 AM ) değiştirilmiştir.
sheytan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 11-06-2008, 10:09 AM   #14
Aktif Uye

aliÖZDEMİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
BEN KENİMİ BEĞENMİYORUM.... BENİ BEĞENENLERİDE BEĞENMİYORUM......

Blog Mesajları: 17
aliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyor

Alıntı:
sheytan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim dershaneden arkadasım gecen sene ilk bir hafta gitmis dayanamamıs ve ayrılmıs.Bahar Fem ve Erkek Fem diye ayrılıyor.Yurdunda kalıp dershanesine gidiyormus.Sabahın 5'inde namaza kaldırıyorlarmıs.Bir de bilen bilir "ablalar-abiler" diye üniversite okuyan burs verdikleri öğrenciler vardır.Kızlar dısarıdan kapalı-türbanlı-başörtülü görünürken "Açmayınız"yazan dolaplarında mini mini elbiseler,etekler,sigaralar,askılı badyler filan varmıs.
Birde NT Mağazaları var.Fethullah Amca'ya gidiyor oranın gelirleri de..Kuzenim orada FemSet dergilerinden almıstı.2-3 haftada bir dershaneden oraya gidip,onun dergilerini alıyordu.Orada calısan bayan hic görmedim dersem yalan olmaz.İsteyen Kartal NT'ye bakabilir.Erkek Fem'in altında..
Ben yorum yapmayacagım.Yasayanların anlattıgı kadarıyla buraya yazdım.
Sevgili arkadaşım:
Öncelikle sizi yarim yamalak sözlerim den doları kırmak benim için inanın pek te nahoş bişey ... Üzülürsünüz diye inanın yazmakta zorlanıyorum.
Öncelikle ben Fetullh cı değilim.
Ama yurdumu ... Milletim ... Yani sizleri çok seven birisiyim. ve böyle birisi olarak ve hakkı teslim etmek olarak.... Müsade ederseniz 2 soru sormak isterim... O teru taze dimağınıza.
1_ Vatan ve millet sevgisi nasıl ölçülebilir ?
2_ Birisini değerlendirirken İcraat larına mı ? yoksa onun hakkında söylenenleremi bakalım...

Not: Bugun itibarı ile Yakaşık olarak 126 Ülkede Tüekçemiz okutuluyor....
Bayrağımız dalgalanıyor..
İstiklal marşımız okunuyor...

Bunları yapanı ( adı ne olursa olsun ) taktirmi ... tekdirmi edelim ? ne dersiniz sevgili arkadaşım. ?

Bence bigi paylaşımı: Birbirimizden istifade etmektir.
Sizi bu paylaşıma dave ederken umarım kırmamışımdır.
kırmamak şiarımız olsu olurmu ? değerli arkadaşım.
aliÖZDEMİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 11-06-2008, 10:31 AM   #15
Super Aktif

sheytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haydi bastır GALATASARAY-En büyüksün GALATASARAY-Yönetim,Futbolcu,Taraftar-Şampiyonsun GALATASARAY

Blog Mesajları: 5
sheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyor

Alıntı:
aliÖZDEMİR´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili arkadaşım:
Öncelikle sizi yarim yamalak sözlerim den doları kırmak benim için inanın pek te nahoş bişey ... Üzülürsünüz diye inanın yazmakta zorlanıyorum.
Öncelikle ben Fetullh cı değilim.
Ama yurdumu ... Milletim ... Yani sizleri çok seven birisiyim. ve böyle birisi olarak ve hakkı teslim etmek olarak.... Müsade ederseniz 2 soru sormak isterim... O teru taze dimağınıza.
1_ Vatan ve millet sevgisi nasıl ölçülebilir ?
2_ Birisini değerlendirirken İcraat larına mı ? yoksa onun hakkında söylenenleremi bakalım...

Not: Bugun itibarı ile Yakaşık olarak 126 Ülkede Tüekçemiz okutuluyor....
Bayrağımız dalgalanıyor..
İstiklal marşımız okunuyor...

Bunları yapanı ( adı ne olursa olsun ) taktirmi ... tekdirmi edelim ? ne dersiniz sevgili arkadaşım. ?

Bence bigi paylaşımı: Birbirimizden istifade etmektir.
Sizi bu paylaşıma dave ederken umarım kırmamışımdır.
kırmamak şiarımız olsu olurmu ? değerli arkadaşım.
1-Vatan ve millet sevgisi;yurttaşların icin en iyisini yapmaktır.
2-Birisini değerlendirirken icraatlerine bakmalıyız fakat bu icraatlerin ne amacla yapıldıgını bilirsek onu daha iyi değerlendirebiliriz.
Benimde size sorum var amacı nedir sizce bu adamın?Okullar acayım da sevap kazanayım mı?Öyleyse neden acılan okullarda,yurtlarda din agırlıklı baskılar var?Yoksa actıgım okulların yurtların sevabı bana yetmez.Birilerinin aklına girimde onlar icinde sevap kazanayım düsüncesi mi?

Konu sheytan tarafından (11-06-2008 Saat 10:38 AM ) değiştirilmiştir.
sheytan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 11-06-2008, 11:05 AM   #16
Aktif Uye

aliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyor

Alıntı:
sheytan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
1-Vatan ve millet sevgisi;yurttaşların icin en iyisini yapmaktır.
2-Birisini değerlendirirken icraatlerine bakmalıyız fakat bu icraatlerin ne amacla yapıldıgını bilirsek onu daha iyi değerlendirebiliriz.
Benimde size sorum var amacı nedir sizce bu adamın?Okullar acayım da sevap kazanayım mı?Öyleyse neden acılan okullarda,yurtlarda din agırlıklı baskılar var?Yoksa actıgım okulların yurtların sevabı bana yetmez.Birilerinin aklına girimde onlar icinde sevap kazanayım düsüncesi mi?
cevapların ve ilgin için teşekkür ederim öncelikle.
1 _ 1. cevabın çok doğru... ve bir o kadarda tatlı.
2. cevabında çok doğru..... Bende sizinle aynı duygulardayım.....
Nefret ediyorum 2 yüzlü insanlardan....

hele hele Manevi bir makan .... sevap dediğimiz olgulara alet etmek...

Bence tamamen Hamakatlık bu olsa gerek.

Sevgili arkadaşım : isterseniz O gurubu Beraber tahlil edelim...
Övgü ve yargılardan uzak 0larak... sevsekte sevmesekte....... sadece doğru malumat için.... Bir fikir turuna ne dersiniz ?... tabiki müsüit olursanız.
teşekkür ederim.
Alt 11-06-2008, 11:16 AM   #17
SUPER MODERATOR
Altın Üye (haziran 2008)

Y.E.K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
GÜCÜ DOĞURAN; DÜŞÜNCEDİR

Y.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyorY.E.K. çok gurur duyuyor
Iftiranın Değişmeyen Mantığı;çamur At Izi Kalsın

İDDİA:Fethullah Gülen'in okullarında öğrencilere irticai eğitim veriliyor.Doğrudan bir dini eğitim yoksa da,davranışlarla din ve siyasal islam telkin ediliyor.
CEVAP:Bahsi geçen okullar sürekli teftiş altında.Yurt dışındakilerin,açıldıkları günden bu yana,bazıları itibariyle 7-8 yıldır,her ülkenin hem haber-alma teşkilatları,hem de milli eğitim bakanlıkları tarafından kontrol ve teftiş edildikleri kesin.Sonra,bu ülkelerin hepsi irtica konusunda en az Türkiye kadar hassas.Ayrıca,bu okulları Türkiye'de her seviyeden insan gitti,gördü,gezdi ve pek çok gazeteci intibalarını günlerce yazdı.Şu ana kadar herhangi bir okulda irtica eğitimi verildiğini gösteren tek bir delil bulunmuş mudur?Teftişler bir yana,bu okullarda,cemiyetin her kesiminden talebeler var.Şimdi,bunların hiç birinden bu hususta şikayet olmamışsa,velilerden bu hususta şikayet gelmemişse,hangi gerekçe ile bu müesseselerde irticai eğitimden bahsedilebiliyor?
Davranışlarla dinin telkin edildiği iddiasına gelince:Evrensel ahlaki kriterler var,eğitimin gerektirdiği davranış şekilleri var.Öğrenciye iyi davranmak,güler yüzlü olmak,büyüklere saygı,küçüklere sevgi göstermek,insanlara her işlerinde yardımcı olmak,cömertlik,affedici olma...kısaca bunlar ve bunlar gibi pek çok ahlaki kriterler çerçevesinde davranma neden dini eğitim olsun?Başka türlü mü davranılsın,ahlaksızlık mı teşvik edilsin?Siyasal İslam gibi hiçbir davamız da olmadı.Aksine,benim kullandığım Türkiye Müslümanlığı tabirini,işin uzmanları kültürel islam olarak tavsif ettiler.
Y.E.K. isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 11-06-2008, 11:29 AM   #18
Aktif Uye

Cevap: Iftiranın Değişmeyen Mantığı;çamur At Izi Kalsın

Alıntı:
Y.E.K.´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İDDİA:Fethullah Gülen'in okullarında öğrencilere irticai eğitim veriliyor.Doğrudan bir dini eğitim yoksa da,davranışlarla din ve siyasal islam telkin ediliyor.
CEVAP:Bahsi geçen okullar sürekli teftiş altında.Yurt dışındakilerin,açıldıkları günden bu yana,bazıları itibariyle 7-8 yıldır,her ülkenin hem haber-alma teşkilatları,hem de milli eğitim bakanlıkları tarafından kontrol ve teftiş edildikleri kesin.Sonra,bu ülkelerin hepsi irtica konusunda en az Türkiye kadar hassas.Ayrıca,bu okulları Türkiye'de her seviyeden insan gitti,gördü,gezdi ve pek çok gazeteci intibalarını günlerce yazdı.Şu ana kadar herhangi bir okulda irtica eğitimi verildiğini gösteren tek bir delil bulunmuş mudur?Teftişler bir yana,bu okullarda,cemiyetin her kesiminden talebeler var.Şimdi,bunların hiç birinden bu hususta şikayet olmamışsa,velilerden bu hususta şikayet gelmemişse,hangi gerekçe ile bu müesseselerde irticai eğitimden bahsedilebiliyor?
Davranışlarla dinin telkin edildiği iddiasına gelince:Evrensel ahlaki kriterler var,eğitimin gerektirdiği davranış şekilleri var.Öğrenciye iyi davranmak,güler yüzlü olmak,büyüklere saygı,küçüklere sevgi göstermek,insanlara her işlerinde yardımcı olmak,cömertlik,affedici olma...kısaca bunlar ve bunlar gibi pek çok ahlaki kriterler çerçevesinde davranma neden dini eğitim olsun?Başka türlü mü davranılsın,ahlaksızlık mı teşvik edilsin?Siyasal İslam gibi hiçbir davamız da olmadı.Aksine,benim kullandığım Türkiye Müslümanlığı tabirini,işin uzmanları kültürel islam olarak tavsif ettiler.
Bende de aynı paralelde sağlam bilgiler mevcut.
Paylaşımınız için teşekkür ederim....
Alt 11-06-2008, 12:08 PM   #19
SUPER MODERATOR

güney - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hak verilmez alınır!!!

güney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyor

Görüyorumki çogunluk "fetullah gülen okullarında" eğitim almış maaşallah bilgi üstüne bilgi..Kutluyorum hepinizi bağlılığınızdan dolayı....
Alt 11-06-2008, 12:33 PM   #20
Aktif Uye

Alıntı:
güney´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Görüyorumki çogunluk "fetullah gülen okullarında" eğitim almış maaşallah bilgi üstüne bilgi..Kutluyorum hepinizi bağlılığınızdan dolayı....
Sevgili güney: çok incesiniz. Teşekkür ederim.
Ama ben bağlı değilim. sanırım bunu düzeltmek icap eder.

İcraatlarını ve samimiyetlerini Hayran hayran dinliyorum ve takdir ediyorum.
Çünkü : Toplumumuzun en ihtiyaç duyduğu : Hoşgörüyü Şiar edindiklerini gözlemledim.
Tarafsız bir nazar atmanızı rica etsem..... bilmem ki ? fazla kaba olmuş olurmuyum ? sevgi ve saygılarımla.

Etiketler
anket, cemaat, fethullah, gulen, okul

Seçenekler
Stil