FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin 2008 öss yerleştirme sonuçları reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > TARTIŞMA (polemik) > Vip Salonu

Külot, türbandan daha kutsal

TARTIŞMA (polemik) katogorisi Vip Salonu forumu içinde "Külot, türbandan daha kutsal" başlıklı konu görüntüleniyor, "Teşekkürler saharay.Bence doğru bir söylem olmuş...Haklı olduğu bir çok söylemi var ve bunda da oldukça haklı diye düşünüyorum......."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30-04-2008, 03:29 PM   #11
Yeni Kayıt

Without Control - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
HERŞEY BOŞ.....HAYAT ÇOK HOŞ.....

Without Control has a spectacular aura aboutWithout Control has a spectacular aura about
Cevap: Külot, türbandan daha kutsal

Teşekkürler saharay.Bence doğru bir söylem olmuş...Haklı olduğu bir çok söylemi var ve bunda da oldukça haklı diye düşünüyorum....
Without Control isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links
Alt 30-04-2008, 04:31 PM   #12
Banned
Taş yeşermez geçmiş olsa da nevbahar

atmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyor

Alıntı:
YukseLL´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Şu Zekeriya Beyaz Hoca'ya bayılıyorum çok yerinde tesbitleri var Hoca düz mantıkla düşünüyor ,mantıken düşününce hak vermemek elde değil:)

tebrik ederim yüksel bey tarafsızlığınızı en iyi şekilde ortaya koymaktan çekinmiyorsunuz

fakat unutmayınki müslümanlar okadar cağil değiller

konuyla ilgili birkaç cümle söylemeden geçemedim har nekadar bu forumu bırakmak istesemde buradaki arkadaşlarımı bırakmak istemediğimden sitenize giriyorum

şimdi malum kişi türban hakkında yorum yapmış kutsallık diyor

öncelikle bilinmesi gereken şudur
islamda vasıtanın hükmü yoktur islamda gayenin hükmü vardır bir insanı bıçaklada öldürseniz silahlada öldürsenin suç aynıdır

buradaki gaye baş örtüsü değil buradaki gaye örtünmek tir örtünmenin kutsallığı malumdur örtünmek kutsaldır bu baş veya edep yerleri fark etmez neyle örtersen ört

fakat malum kişi daha öncede islamla alay etmek için bu gibi sözleri sarf etdiği ortadadır

sizin islam anlayışınız zekeriya beyaz la aynı olabilir hatda aynı olduğunuda düşünüyorum

dünyaya nasıl baktığınızı bilmiyorum inşaallah onun gibi bakmıyorsunuzdur

tarafsız paylaşımlar dileğimle

iyi forumlar
atmaca34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 30-04-2008, 04:34 PM   #13
SUPER MODERATOR

Gülüm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Herkes Kendine Yakıştığı Gibi Yaşar

Gülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyor

Alıntı:
Külot daha önemli

“Mankenler defilelerde mesleğini icra ediyor. Türbanı kutsal bir yapı içine konduruyoruz, sonra türban kutsal bir şey değildir ki bir bez parçasıdır. Eğer saçları örttüğü için ona mübareklik, kutsallık manası veriliyorsa ondan daha kutsal olan bir nesne vardır, dondur, külottur. Bunlar daha önemli yerleri örtüyor, daha kutsaldır o zaman.“

Prof. Dr. ZEKERİYA BEYAZ
(İlahiyatcı)

Kaynak
Aslında Zekeriya Hocamın dediklerini basında çok saptırıyo söylediklerinde doğruluk payıda yokta değil ama bu kelimeleri nereye çekersen orayada gider misali..
Alt 30-04-2008, 05:16 PM   #14
SITE ADMİN

YukseLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Güclu insanlar daima Uysal,Zayıf insanlar daima Hırcındır

Blog Mesajları: 21
YukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyor

Alıntı:
tebrik ederim yüksel bey tarafsızlığınızı en iyi şekilde ortaya koymaktan çekinmiyorsunuz
Tarafsızlık adına yazmış değilim Zekeriya beyaz Hoca'yı, Yaşar Nuri Hoca yı hakikaten severim,görüşlerinin çoğunada katılırım, Ama sevmeyenede saygı gösteririm siz nasıl sevmezken benden izin almıyorsanız bende sizden izin alacak değilim:(

Alıntı:
fakat unutmayınki müslümanlar okadar cağil değiller
Doğrudur, müşlümanlar cahil değiller,cahil olmasınlar Zekeriya Beyaz,Yaşar Nuri gibi İlahiyat profesörlerine inansınlar, senin gibi din bezirganlarına değil.

Alıntı:
konuyla ilgili birkaç cümle söylemeden geçemedim har nekadar bu forumu bırakmak istesemde buradaki arkadaşlarımı bırakmak istemediğimden sitenize giriyorum
İsabet olur. Zeten başka üyelerin fikirlerine saldırmaktan başka birşey yaptığın yok Bu saldırılar neticesinde bu forumdan çok uye kaçırdın ,sen ve yazılarından dolayı çok şikayet geldi bende seni banlamamak için kendimi çok tuttum. Sana yazılarına,saldırılarına tahammül eden bir başka forum varsa hani o seni çok seven arkadaşlarınıda alıp gidebilirsin. Gidene kal deme gibi luxsümüz yok.

Alıntı:
islam anlayışınız zekeriya beyaz la aynı olabilir hatda aynı olduğunuda düşünüyorum
Benim islam anlayışım seni ilgilendirmez ama yukarıda soylediğim gibi Zekeriya Beyaz'ın çoğu söylemine katılıyorum. ve Benim felsefem şu Allah ile Kul arasına kimse giremez, yani ! O'na gitmek için senin gibi birine benimde diğer insanlarında ihtiyacı yok .
Alt 30-04-2008, 05:22 PM   #15
Aktif Uye

SAHARAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sıkılmış yumruklarla el sıkışamazsınız! M.G

SAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyor

Allah ile Kul arasına kimse giremez.

Doğru söze sadece bence de denir.
Alt 30-04-2008, 05:25 PM   #16
Banned

atmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyor

Alıntı:
Tarafsızlık adına yazmış değilim Zekeriya beyaz Hoca'yı, Yaşar Nuri Hoca yı hakikaten severim,görüşlerinin çoğunada katılırım, ve bunları yaparken sizden izin alacak değilim:(

Doğrudur, müşlümanlar cahil değiller,cahil olmasınlar Zekeriya Beyaz,Yaşar Nuri gibi İlahiyat profesörlerine inansınlar, senin gibi din bezirganlarına değil.

İsabet olur. Zeten başka üyelerin fikirlerine saldırmaktan başka birşey yaptığın yok Bu saldırılar neticesinde bu forumdan çok uye kaçırdın ,sen ve yazılarından dolayı çok şikayet geldi bende seni banlamamak için kendimi çok tuttum. Sana yazılarına,saldırılarına tahammül eden bir başka forum varsa hani o seni çok seven arkadaşlarınıda alıp gidebilirsin Gidene kal deme gibi bir luxsümüz yok

Benim islam anlayışım seni ilgilendirmez ama yukarıda soylediğim gibi Zekeriya Beyaz'ın çoğu söylemine katılıyorum. ve Benim felsefem şu Allah ile Kul arasına kimse giremez, yani ! O'na gitmek için senin gibi birine benimde diğer insanlarında ihtiyacı yok .

tabiki beni banlamadığınız müddetce görüşeceğiz yüksel bey fakat ifadelerinizden anladığım kadarıyla biraz sinirlenmişsiniz sanırım bu hal size yakışmıyor desem yeridir

benim yüzümden bir kişi gidecekse o kişi ben olmak isterim bunu her daim söylemişimdir

din bezir ganlığı bu söz hakaret niteliği taşıyormu desem ?
hakaret olsada sizi banlama yetkim yok sanırım

iyi forumlar
Alt 30-04-2008, 05:36 PM   #17
SITE ADMİN

YukseLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Güclu insanlar daima Uysal,Zayıf insanlar daima Hırcındır

Blog Mesajları: 21
YukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyor

Alıntı:
atmaca34´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
tabiki beni banlamadığınız müddetce görüşeceğiz yüksel bey fakat ifadelerinizden anladığım kadarıyla biraz sinirlenmişsiniz sanırım bu hal size yakışmıyor desem yeridir

benim yüzümden bir kişi gidecekse o kişi ben olmak isterim bunu her daim söylemişimdir

din bezir ganlığı bu söz hakaret niteliği taşıyormu desem ?
hakaret olsada sizi banlama yetkim yok sanırım

iyi forumlar
Atmaca arkadaşım Bak! bugune kadar hep sen bizi eleştirdin Müsaade et uzaktan benim gözümde forumda nasıl görünüyorsun sana açıklayayım.

Forumda tartışma olur,eleştiri olur ama hep saygı sevgi çerçevesinde, Bir üyenin görüşünün yanlış olduğunu düşünüyorsan yazarsın '' Arkadaşım dersin ,yanlış düşünüyorsun işin doğrusu budur........vs '' Ama sen ne yapıyorsun? ''Vay efendim oyle nasıl düşünürsün,bu şekilde nasıl yazarsın,sen nasıl kişisin....... vs'' Oldumu şimdi?tartışmak bumudur? Kaç üye bu şekilde size tahammül eder? veya kaç üyeye bu şekilde doğruyu gösterebilirsin? Kısacası kimsenin fikirlerine saygı gösterdiğin yok:(

Bezirgan Kelimesine gelince TV lerde gazetelerde sıkça söylenip yazıldığına göre suç teşkil etmiyor. araştırma zahmetine girme :)
Alt 30-04-2008, 05:48 PM   #18
Banned

Alıntı:
Atmaca arkadaşım Bak! bugune kadar hep sen bizi eleştirdin Müsaade et uzaktan benim gözümde forumda nasıl görünüyorsun sana açıklayayım.

Forumda tartışma olur,eleştiri olur ama hep saygı sevgi çerçevesinde, Bir üyenin görüşünün yanlış olduğunu düşünüyorsan yazarsın '' Arkadaşım dersin ,yanlış düşünüyorsun işin doğrusu budur........vs '' Ama sen ne yapıyorsun? ''Vay efendim oyle nasıl düşünürsün,bu şekilde nasıl yazarsın,sen nasıl kişisin....... vs'' Oldumu şimdi?tartışmak bumudur? Kaç üye bu şekilde size tahammül eder? veya kaç üyeye bu şekilde doğruyu gösterebilirsin? Kısacası kimsenin fikirlerine saygı göstermiyorsun.

Bezirgan Kelimesine gelince TV lerde gazetelerde sıkça söylenip yazıldığına göre suç teşkil etmiyor. araştırma zahmetine girme :)

valla bu konuda haklısın sanırım ama onun için buradayız kitapları okurken(hani her üye bir kitaptır felsefesiyle bakıorum)

bazı hatalarımızıda görücez ama herkez biliyorki direk hakaret etmiyorum şayet etseydim siz de memnuniyetle yolu gösterirdiniz sanıyorum

dip not:kişiye özel yazmamaya dikkat etmeye çalışacağım.....
Alt 30-04-2008, 06:33 PM   #19
SUPER MODERATOR
Altın Üye (mayıs 2008)

güney - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hak verilmez alınır!!!

güney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyor

Alıntı:
Külot daha önemli

“Mankenler defilelerde mesleğini icra ediyor. Türbanı kutsal bir yapı içine konduruyoruz, sonra türban kutsal bir şey değildir ki bir bez parçasıdır. Eğer saçları örttüğü için ona mübareklik, kutsallık manası veriliyorsa ondan daha kutsal olan bir nesne vardır, dondur, külottur. Bunlar daha önemli yerleri örtüyor, daha kutsaldır o zaman.“

Prof. Dr. ZEKERİYA BEYAZ
(İlahiyatcı)

Kaynak
Şimdi epey bir devam eden tartışmayı keyifle okudum..

Bana göre herkes bu haberde sadece "külot" sözcüğüne takılmış kalmış , Arkasındanda başlamışlar "zekeriya beyaz kimdir,iyimidir kötümüdür tartışmaları...

Bu haber çok önemli bir şeyi anlatıyor..Kutsallıktan ,mübarek olup olmamaktan bahsediyor...

Biz insanların namus kavramını nasıl bir obje şeklinde taşıdığımızdan yada zorla taşıttırıldığımızdan bahsediyor...
Adam haklı; eğer sen namusunu tek bir yerin temsil ettiğine inanıyorsan vede bunun üstüne başını örtmeyenleri yada yaşadıkları hayatla insanları yargılıyorsan birde üstüne "bak namussuza benim hem siyasi objemi,hemde namus timsalim "türbanımı" başında taşıyor diyorsan" ,bende Zekeriya Beyaz çokkkk haklı diyorum...

Ki Beyaz hoca çok açık ve net anlatıyor burada asıl üstünde düşünülmesi gereken durumu..
"külotlarınıza sahip çıkın bırakın türbanı o sizin namus timsaliniz yada mübarek bir şey değil"....

Fotoğrafın arkasını görmeniz dilegimdir.....İyi forumlar..
güney isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Alt 30-04-2008, 06:51 PM   #20
Banned

Alıntı:
güney´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Şimdi epey bir devam eden tartışmayı keyifle okudum..

Bana göre herkes bu haberde sadece "külot" sözcüğüne takılmış kalmış , Arkasındanda başlamışlar "zekeriya beyaz kimdir,iyimidir kötümüdür tartışmaları...

Bu haber çok önemli bir şeyi anlatıyor..Kutsallıktan ,mübarek olup olmamaktan bahsediyor...

Biz insanların namus kavramını nasıl bir obje şeklinde taşıdığımızdan yada zorla taşıttırıldığımızdan bahsediyor...
Adam haklı; eğer sen namusunu tek bir yerin temsil ettiğine inanıyorsan vede bunun üstüne başını örtmeyenleri yada yaşadıkları hayatla insanları yargılıyorsan birde üstüne "bak namussuza benim hem siyasi objemi,hemde namus timsalim "türbanımı" başında taşıyor diyorsan" ,bende Zekeriya Beyaz çokkkk haklı diyorum...

Ki Beyaz hoca çok açık ve net anlatıyor burada asıl üstünde düşünülmesi gereken durumu..
"külotlarınıza sahip çıkın bırakın türbanı o sizin namus timsaliniz yada mübarek bir şey değil"....

Fotoğrafın arkasını görmeniz dilegimdir.....İyi forumlar..
sevgili arkadaşım güney bak yanlış düşünüyorsun işin gerçeği şöyle

dediğim gibi islamda vasıtanın hükmü yoktur gayenin hükmü vardır gaye örtünmek ise bu kutsallıktır maddenin kutsallığı değil mananın kutsallığı asıldır

fakat ben malum kişinin sadece alay edebilmek için bu sözü söylediğine inanıyorum
birde boş örtüsü siyasi simge değildir bu kelimeyi çok sık kullanıyorsunuz burada da yanlışsınız
işin doğrusu şöyle müsade ederseniz açıkliyim c.h.p. partisine oy veren baş örtülü kimse yokmu

veya sizin görüşünüzde ki kişilerden başı örtülü kimse yokmu

bazen işi gereği başını örten kimseler mesela ameliyat yaparken örtünüyor saçını örtüyor

buna sen siyasi simge taşıyorsun diyebilirmisin

namus konusunda da yanlışsın arkadaşım müsade edersen onuda açıkliyim
islamı savunan birisi namusu baş örtüsüyele kıyaslamaz .
baş örtüsü günahla ilgilidir
haramla ilgilidir
takvayla ilgilidir
emiri kutsiyeyle ilgilidir
ama namus farklıdır bu konu ayrı bir çerçevede tartışılabilir

Etiketler
kutsal, manken, turban, zekeriya beyaz

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:03 PM .