![]() |
| | |||||||
TARTIŞMA (polemik) katogorisi Vip Salonu forumu içinde "Türban"özgürlüğü" ...." başlıklı konu görüntüleniyor, "Alıntı: erkişi ´isimli üyeden Alıntı [/color] Aslında sorunu(zu) bayanlara yöneltmişsiniz ve muhtelif cevaplar var, Ama sizden kaynak belirtmenizi bekledim ve bu yazıyı daha öncede okuyunca, niyet ve mekanıda belli olunca ..."
![]() |
| | LinkBack (1) | Seçenekler | Stil |
| | #11 | |
| Super Aktif ![]() | Cevap: Türban"özgürlüğü" .... Alıntı:
Öncelikle Güney yazının tamamını eklemediği için elbette ki çok sert yorumlar gelebilir idi ve gelmişte. Bir konu için fikir isteyecekseniz önce yazının tamamını yayınlamak lazım! Neyse ki gördük asıl maksat çok farklı imiş!!! Tabii birde Sayın Kongar ayağı var üzerine daha çok düşünülmesi gereken. Görebilem sadece şunu sormak isterim. Kendisi de inanıyormu yazdıklarına. Ben az çok insan tanıdım ve bu insanlar arasında sadece bir kişi tanıdım maalesef kızını zorla kapatmaya çalışan... Zaten aslında bir çok üyemiz Üniversited öğrencilerin zorla açılması taraftarı neden peki aynı üyeler bu zorlamaya karşı çıkıyorlar. Zorlama ise bu da zorlama oda zorlama!!!
__________________ “Savrulurken yaşadığımız günler / Bu soruyu mutlaka soracaksın / Ne kaldı ne kaldı bizden geriye?” | |
| | |
| Sponsored Links |
| | #12 | |
| Yeni Kayıt ![]() | Cevap: Türban"özgürlüğü" .... Alıntı:
Acaba merak ediyorum siz Fazıl Say'ın açıklamalarının tamamını okudunuz mu?Eğer okuduysanız da'İslamcılar %70 biz %30 olduk,bütün bakanların eşi başörtülü' diye bir cümleye rastladınız mı?Şimdi 'acaba ne zaman %40 oldunuz' sorusunda mı konuya girsem,yoksa simitçi der gibi İslamcı denmesini mi eleştirsem.. Bakın,siz kabul edin ya da etmeyin bu olay sadece siyasi değil,dini hatta pskolojik bir olaydır..Başörtüsü de serbest olduğu takdirde 'elit' diye tabi ettiğim o kendini beğenmiş kesim bütün kalelerini kaybetmiş olacaktır.. Artık yeter,bu milletin sizin gibi statükocu ve anlamsız düşüncelere sahip olan yasakçı zihniyete sabrı kalmadı..Ben sizi bir müslüman olarak uyardım sadece..İşinize gelir ya da gelmez ama örtünenin Kur'an'da yeri vardır.. Başörtüsü gibi kutsal bir olguya sıkmabaş tabirini kullanmanız-ya da bu çirkin tabiri kullanan kişinin yazısını siteye taşımanız-bu toplumun manevi değerlerine ne kadar yakın(!) olduğunuzun açık bir göstergesidir.. Allah sizi ve sizin gibi düşünen herkesi ıslah etsin..Yıllardır Atatürk'ü bu millete dinsiz bir insan olarak göstererek onu halkan koparmaya çalıştınız..Laiklik ilkesini kendi kafanıza göre yorumladınız..Ama artık bu ülkede sizin gibi düşünenlerin son kullanma tarihi geçmiştir.. Selametle.. | |
| | |
| | #13 | |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Oct 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 21 Rep: 2032 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Türban"özgürlüğü" .... Alıntı:
| |
| | |
| | #14 |
| Banned | Cevap: Türban"özgürlüğü" .... bence at gozluguyle bakıyosunuz konuya hepımız muslumanız ama bu ulkede kurallar vardır bas ortusu kamusal alanlarda yasaktır neden bunu anlamıyorsunuz gunumuzdekı bı ıranb bı ırak mıolmak ıstıyorsunuz yasak kardesım kamusal alanlard yasak basını ortmeyen musluman degılmı önemlı olan kalbınde hıssetmektır bız cok gorduk hacı hocayı jetskıyle gezenelrı bu ülkede turban yasak kamusalalanlarda anlayın artık |
| | |
| | #15 | |
| Yeni Kayıt ![]() | Cevap: Türban"özgürlüğü" .... Alıntı:
O saçma sapan yasak da en kısa zamanda kalkacak zaten merak etmeyin.. | |
| | |
| | #16 | ||||||||
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2007 Yaş: 36
Cinsiyet: Rep Gücü: 62 Rep: 6088 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Türban"özgürlüğü" .... Alıntı:
Alıntı:
İnsanlar robot değildir. Hukuki olmayan dayatmalara itiraz etme ve hakkını arama hakkı saklıdır. "At gözlüğü" tabiri (gerçekleri olduğu gibi değilde kendi anladığı gibi kabul edenler) için kullanılabilir. Alıntı:
Alıntı:
Tamamen keyfi ve anti bir uygulama. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesine de ters bir uygulama... Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Bu fikir tamamen size ait ve sizi ilgilendirir. Alıntı:
Niçin yasak olmalı ? Bunu niye bu kadar talep ediyorsunuz ? "biz çok gördük hacı hocayı" derken baklayı mı çıkardınız, yoksa "hepimiz müslümanız" idianızı mı çürüttünüz ? | ||||||||
| | |
| | #17 | |
| Banned | Cevap: Türban"özgürlüğü" .... Alıntı:
ya kardesım bak ya anayasada belırtılmıstır bu kamusal alanda yasak laık bır ulkede bu hos bır goruntu degıl elbbette turbana dedıgımbısey yok ama kamusal alanlarda gormek ıstemıyorum ve buda turkıye cumhuurıyetının anayasasında belırtılmıstır öyle degılmı bence kamusal alnda turban çagdas ülkemıze yakısmıyor buda benım fıkrım tek dedıgım sudur tc kamusal alanında yasktır odur bence bunuda kımse degıstıremez bazı arkadaslar dını sıyaasallastırarak bır yerlere gelmeye calısıyolar sozum sana degıl arkadasım ustune alınma yeter artık ya su turbanı alet etmeyın emellerınıze barı mılletın dını duygularını somurmeyın sımdıye kadar hep mıllıyetcılık yaparak somurdunuz sıra dınemı geldı ama basarılı olamayacaklar Bazıları türbanın serbest bırakılmasını demokrasinin gereği olarak dikkate alıyor.Çünkü işlerine öyle geliyor. Demokrasinin herkesin her istediğini yapması anl***** gelmediğini kabul etmek gerek. Demokrasi kanunlarla çerçevelenmedikçe işin içinden çıkılamaz. Konu adania tarafından (08-01-2008 Saat 06:41 PM ) değiştirilmiştir.. | |
| | |
| | #18 |
| 1. avatar yarışma birincisi ![]() Üyelik tarihi: Mar 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 64 Rep: 6198 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Türban"özgürlüğü" .... sayın hakan size katılıyorum çok güzel açıklamalarınız. |
| | |
| | #19 |
| Yeni Uye ![]() | Cevap: Türban"özgürlüğü" .... İran güneydoğumuza düşer arabistan güneyimize düşer gitmek isteyenler gider dünyadaki en büyük tehlike din'dir |
| | |
| | #20 | |||||||||
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2007 Yaş: 36
Cinsiyet: Rep Gücü: 62 Rep: 6088 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Türban"özgürlüğü" .... Alıntı:
Mevcut Anayasımıza göre de bayanların kılık kıyafetlerini yasaklayan bir madde yoktur. Anayasamızın 10–24–26–42. maddeleri de şöyle der: “Herkes dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.” “Herkes vicdan, dini inanç ve kanaatlerinden dolayı hiç kimse kınanamaz ve suçlanamaz.” “Herkes düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir.” “Kimse eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz.” Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Kimse birşeylerle bir yerlere gelmeye çalışmıyor. Tek boyutlu pencereden bakıldığı zaman sizin gördüğünüzü görmek mümkün, ancak çift boyutlu pencereden bakmak gerekir. O zaman kimlerin türbanı alet ettiği ve kimlerin dini duyguları sömürdüğü daha iyi görülür. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Ancak kendi kişisel tercih hakkınızı kullanmanız eleştirilemez...!!! Tıpkı din'i yönden tercih hakkını kullananlar gibi...!!! | |||||||||
| | |
![]() |
| Etiketler |
| basortusu, siyaset, turban, turban sorunu |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.supermeydan.net/forum/forum277/thread21255.html | ||||
| Konuyu Başlatan | For | Type | Tarih | |
| SUPERMEYDAN | This thread | Refback | 06-01-2008 09:33 PM | |
| | |