FORUM SUPERMEYDAN  
Web Tasarım Estetik Estetik prefabrik key ödemeleri Alışveriş

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > TARTIŞMA (polemik) > Vip Salonu

Türban"özgürlüğü" ....

TARTIŞMA (polemik) katogorisi Vip Salonu forumu içinde "Türban"özgürlüğü" ...." başlıklı konu görüntüleniyor, "Alıntı: güney ´isimli üyeden Alıntı "Örtünme"değil,"örtme"özgürlüğü... Türban... Yada sıkmabaş.. Ya da tesettür... Kısacası ve açıkçası kadının"örtülmesi"... Kadınlar için "örtünme" değil ,erkekler için" örtme" özgürlüğü!!.. "Kapanma "değil,"kapatma" özgürlüğü... Dincilerin ve türbancıların,kadınların ..."

Seçenekler Stil
Alt 20-02-2008, 02:02 AM   #131
Yeni Uye

samedi765 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SUPERMEYDAN

samedi765 bilinen bir isimsamedi765 bilinen bir isimsamedi765 bilinen bir isimsamedi765 bilinen bir isimsamedi765 bilinen bir isimsamedi765 bilinen bir isim
Cevap: Türban"özgürlüğü" ....

Alıntı:
güney´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
"Örtünme"değil,"örtme"özgürlüğü...
Türban...
Yada sıkmabaş..
Ya da tesettür...
Kısacası ve açıkçası kadının"örtülmesi"...
Kadınlar için "örtünme" değil ,erkekler için" örtme" özgürlüğü!!..
"Kapanma "değil,"kapatma" özgürlüğü...
Dincilerin ve türbancıların,kadınların bireysel ve özel yaşamlarındaki özgürlükleriyle yatinmeyip kamu alanlarında,özelliklede ünüversitelerde,kendi kafalarındaki rejimi dayatmak ve yine kendileri yani erkekler için istedikleri"kadını örtme özgürlüğü"....
Evlatlarımızı ve kadınlarımızı nasıl örtüyoruz?
Ne zaman örtüyoruz?
Kim örtüyor?
Bırakın reşit olmayı,daha buluğa bile ermemiş çocuklarımızın beyinlerini nasıl yıkıyoruz?
Erkek egemen feodal kültür nasıl işliyor?
Evet sevgili kadınlar varmı cevabınız?????
Ben bu konuya çok farklı açıdan bakmak istiyorum.Öncelikle size sorarım acaba örtünmek neden vardın? İslamda örtünmrnin önemi nedir?Kısacası bunları şu şekilde cevaplaya bilirim. İslam kadınlara cok değer verdigi için...Habiki bu konuyu basit düşünerek hadi canım sen de diyeceksin eminim!!!Sizinlede bu konuda tartışmak istemem.Bırak kadınlarımız İslamın onlara değer verdiği gibi yaşasın bence özgürlük budur ve özgürlük heryerde olmalıdır.
samedi765 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Herşey Yarı Fiyatına..
Alt 20-02-2008, 02:11 AM   #132
Yeni Uye

SUPERMEYDAN

samedi765 bilinen bir isimsamedi765 bilinen bir isimsamedi765 bilinen bir isimsamedi765 bilinen bir isimsamedi765 bilinen bir isimsamedi765 bilinen bir isim

Alıntı:
toprak81´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
once baörtüsü sonra carsaf sonra serıat bu iş lastik gibi uzayıp gider
sonra kara carsafın ıcınde ınsan dogal olarak karısını bıle tanıyamaz
Şeriatçı gazeteler tesettür tarifleri vermeye başladı bile. Milli Gazete’den bazı alıntılara yer verelim ki sapkınlığın boyutları görülsün:

Tesettürlü bayan, namahrem erkeklerle tokalaşmayacak, tesettürden maksat sırf baş örtmek değil, geniş elbise ve örtülerle göğüslerini kapatmak olacak. Başı açık kadınlardan daha fazla erkeklerin dikkatini çeken sözde tesettüre karşı verilen tarif uzadıkça uzuyor. Müslüman hanımlar ya evde oturacaklar; ya da illa doktor, eczacı olmak istiyorlarsa tesettür kurallarına göre giyinecekler.

Bu fetvalar sözde din adamları tarafından daha yasa Meclis’ten geçmeden verilmeye başlandı bile. Böylelikle Türk kadını, tarihinde hiçbir zaman yaşamadığı bir aşağılanmayla karşı karşıya bırakıldı. Zira tartışmalar, kılık kıyafet kurallarının yeniden düzenlenmesine ilişkin Anayasa değişiklikleri çalışmaları olarak gündeme gelmiş, kılık kıyafete yönelik genel ahlak kriterleri getirilmesi önerilmişti. Tartışmanın bu zeminde başlaması bile zihniyeti ele vermektedir. Çünkü genel ahlak kriterlerini belirleyecek olan anlayış maalesef bu sapkın anlayıştır. Bu sapkınlığın ne boyutlara varacağını yasanın çıkması ve türbanın serbestleşmesiyle yaşayacağız
Bunu garipsemeyelim toplumda zaten yeteri kadar saçma saban giyinen gençler var hele bazıları varki Aman Allah'ın o ne modaymış diye kotpontolonunu indirmiş aşşagı bize istemedigimiz yerleri gösteriyorlar.Bazen ben korkuyorum yanımdayken birinin o giydiği kot düşecek diye fakat ben onlara kızmoyorum kızamam da çünkü onların tarzı bu şekilde sizçe bu kardeşlerimizde islamın tarzına ve inanışlarına göre giyinemezler mi?
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 20-02-2008, 11:54 PM   #133
Yeni Uye

bebeksi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SUPERMEYDAN

bebeksi sadece gerçekten hoşbebeksi sadece gerçekten hoşbebeksi sadece gerçekten hoşbebeksi sadece gerçekten hoşbebeksi sadece gerçekten hoş

Alıntı:
hakan2034´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kısacası kadının inancından dolayı örtünmeyi tercih etmesi,
bu yaklaşımınıza kısacası "Tahammülsüzlük" diyebilir miyiz ?
"Örtülmesi" ve "örtünmesi" kelimeleri arasında milyon fark vardır.

Sizce özgür düşünceyi savunmak demek, bir başkasının tercihini esaret olarak görmeyi mi gerektirir ?

Kim kapatmış ?
Kimi kapatmış ?
Ne zaman kapatmış ?

O kadar çok açık kapı bırakmışsınız ki, insan nereden gireceğini şaşırıyor.
"Dinciler ve türbancılar" derken herhalde müslümanları kastediyorsunuz.
kadınların özgürlükleri bireysel ve özel yaşamlarına ilaveten eğitimlerine de engel olmamalı ...
Hem siz özgürlük deyince ne anlıyorsunuz ? Tek boyutlu düşünce tarzı mı ?

Yalnız... "kendi kafalarındaki rejimi dayatma" sözünüz sizde kalsın
!!!... Çünkü ortada böyle bir sıkıntı ve gereksinim yok !!!...

Müslümanların kadınları ve evlatları, İslamiyeti kabul edip müslümanlığı seçtikten sonra kendi istekleriyle ve hiçbir zorlamayla muhatap olmadan yalnız Allah'ın emri olduğu için örtünürler.

Müslüman olan anne ve babanın çocuklarını küçüklükten itibaren dini, ahlaki terbiyesi üzerinde durması kadar doğal ne olabilir.
Gazetelerdeki, televizyonlardaki, sokaklardaki aşırı kirlilik, ahlaksızlık, saygısızlık, sevgisizliğin ayyuka çıktığı bir dönemde anne ve babanın çocuklarının beyinlerini yıkaması, terbiyesini vermesi, vatana millete yararlı insan konumuna getirmek için çırpınması ne kadar güzeldir değil mi ?
(!!!)
guzel yazmissin...sana hak veriyorum; fakat turbanli arkadaslarimiz ozgurlugu ele alirken acik arkadaslarimiz baskida kaliyor...universteye turbanli girme ozgurlugunu kastediyorum....universteden sonra lisedeki genclerde ayni yasadan yararlanmak isteyecek ve daha sonra ilk okul,derken bi bakmisiz her yerde bu yasa gececek...ve sonunda aciklar baski altinda kalacak...aslinda turbana karsi bi insan deilim...son derece guzel bisey ama bazi yasalarin nerelere varabilcegini de kestirebiliyorum...
bebeksi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 21-02-2008, 02:17 AM   #134
Yeni Uye

SUPERMEYDAN

Alıntı:
bebeksi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
guzel yazmissin...sana hak veriyorum; fakat turbanli arkadaslarimiz ozgurlugu ele alirken acik arkadaslarimiz baskida kaliyor...universteye turbanli girme ozgurlugunu kastediyorum....universteden sonra lisedeki genclerde ayni yasadan yararlanmak isteyecek ve daha sonra ilk okul,derken bi bakmisiz her yerde bu yasa gececek...ve sonunda aciklar baski altinda kalacak...aslinda turbana karsi bi insan deilim...son derece guzel bisey ama bazi yasalarin nerelere varabilcegini de kestirebiliyorum...
Türbanla hiç kimse baskı altında kalmaz bukadar dar düşünmemek gerekir.Eger bakı altında kalacagınızı hissediyorsanız o zaman siz birşeyleri yanlış yapıyonuz hissi verir.Kapalılar bu yasak yüzünden baskı altında değiller mi? Sizin canınız canda onların ki patlıcan mı?
Alt 21-02-2008, 01:40 PM   #135
Yeni Uye

bebeksi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SUPERMEYDAN

bebeksi sadece gerçekten hoşbebeksi sadece gerçekten hoşbebeksi sadece gerçekten hoşbebeksi sadece gerçekten hoşbebeksi sadece gerçekten hoş

Alıntı:
samedi765´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Türbanla hiç kimse baskı altında kalmaz bukadar dar düşünmemek gerekir.Eger bakı altında kalacagınızı hissediyorsanız o zaman siz birşeyleri yanlış yapıyonuz hissi verir.Kapalılar bu yasak yüzünden baskı altında değiller mi? Sizin canınız canda onların ki patlıcan mı?
kesinlikle baski altinda kalmiyolar cunku zaten turkiye de aciktan cok kapali var...dusunun ki universtelere turbanli girebilme yasasi kabul edilse aciklar daha cok baski altinda kalacaklar...benim yazdiklarima cvp bosuna yazmayin cunku sizinle uzlasmamis zor...sizin dusunceleriniz ve benim dusuncelerim gayet acik...ben kendi bildigimi,gordugumu savunuyorum....ve dusuncemi siz deil kimse deistiremez...;))
bebeksi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 21-02-2008, 06:32 PM   #136
Yeni Uye

çerkeş18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

çerkeş18 gözlemlemek için görkemli biriçerkeş18 gözlemlemek için görkemli biriçerkeş18 gözlemlemek için görkemli biriçerkeş18 gözlemlemek için görkemli biriçerkeş18 gözlemlemek için görkemli biriçerkeş18 gözlemlemek için görkemli biriçerkeş18 gözlemlemek için görkemli biri

Bu kadar güzel hicvedilir- Dinle
Dünya Radyo'da yayınlanan " Perişan FM" programında türban meselesi konuşuldu. Ortaya tam bir TRAJİK KOMEDİ örneği çıktı.

Bu kadar güzel hicvedilir- Dinle - SAMANYOLUHABER
çerkeş18 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 22-02-2008, 02:51 AM   #137
Yeni Uye

SUPERMEYDAN

Alıntı:
bebeksi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
acik...ben kendi bildigimi,gordugumu savunuyorum....ve dusuncemi siz deil kimse deistiremez...;))
-Bu konuda haklısınız.
Çünkü hiç kimse hiç kimsenin düşüncesini degiştiremez
Peki ya benim düşüncem benim görüşüm
Ben üniversitede rahat rahat görüşümü söyleyemezken.
Görüşüm nedeniyle baskı altında olmuşsam
sürekli benim görüşümü savunan o buyük zatlar aşşalanırken
Benim görüşümü ve baglı oldugum degerlere neden dil uzatıyorlar?
Beni neden degiştirmeye çalışıyorlar?
Ne den ibadetimi kısıtlıyorlar?

Ozaman kimse benim baş örtüme dil uzatamaz. Ve kimse beni değiştiremez.Sanmayın bizler sizlerle ugraşıyoroz.Bilakist siz bizim din ve vijdan özgürlügümüzü engelliyorsunuz.
Ne olur çıkarıp atın demeyin, hiç cıkartılır mı bu başörtüsü!!!
Alt 11-03-2008, 10:57 PM   #138
1. şiir yarışması birincisi
Altın Üye (Ağustos 2008)

RABİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bizim de bir Adımız var.Ezan ile Kondu,Sela İle Bitecektir.

Blog Mesajları: 22
RABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyor

Eğer bu ülkede demokrasi var diyorsanız; demokrasinin olduğu yerde temel hak ve özgüklerde olmalıdır.Bireyin inanç özgürlğü,eğitim alma özgürlğü ...gibi

Eğer bu ülkede bir genç kız inancı gereği başını örtemiyor, ya da başını örtüğü için,bireyin en temel hakkı olan eğitim hakkından mahrum ediliyorsa,demokrasi ve özgürlükçü düşünceden nasıl bahsedebiliriz?

Allah'ın emri olan örtünmeyi,sıkma baş olarak değerlendirmek büyük zavallılıktır.Biz ne siyasi bir simge, ne ana baba diretmesi ne de geleneklerden ötürü örtünmeyiz.Biz başörtüsünü Allah'ın emri bilir ve bu emir doğrultusunda örtünürüz.Allah'ın emir ve yasaklarını sorgulamak da aciz olan insanların,kulların haddine değildir.Allah kulları için en güzelini isteyen ve bilendir.Hangi cesaret ve kudret ile Allah'ın emrini görmezden gelebiliyorsunuz?
Alt 12-03-2008, 12:37 AM   #139
Aktif Uye

atmaca34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Taş yeşermez geçmiş olsa da nevbahar

atmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyor

Alıntı:
güney´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
"Örtünme"değil,"örtme"özgürlüğü...
Türban...
Yada sıkmabaş..
Ya da tesettür...
Kısacası ve açıkçası kadının"örtülmesi"...
Kadınlar için "örtünme" değil ,erkekler için" örtme" özgürlüğü!!..
"Kapanma "değil,"kapatma" özgürlüğü...
Dincilerin ve türbancıların,kadınların bireysel ve özel yaşamlarındaki özgürlükleriyle yatinmeyip kamu alanlarında,özelliklede ünüversitelerde,kendi kafalarındaki rejimi dayatmak ve yine kendileri yani erkekler için istedikleri"kadını örtme özgürlüğü"....
Evlatlarımızı ve kadınlarımızı nasıl örtüyoruz?
Ne zaman örtüyoruz?
Kim örtüyor?
Bırakın reşit olmayı,daha buluğa bile ermemiş çocuklarımızın beyinlerini nasıl yıkıyoruz?
Erkek egemen feodal kültür nasıl işliyor?
Evet sevgili kadınlar varmı cevabınız?????

neyse kadınlara sormuşsun varmı cevabınız diye o yüzden yorum yapmıyorum
atmaca34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 12-03-2008, 10:14 AM   #140
SUPER MODERATOR

güney - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hak verilmez alınır!!!

Blog Mesajları: 2
güney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyor

Alıntı:
atmaca34´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
neyse kadınlara sormuşsun varmı cevabınız diye o yüzden yorum yapmıyorum
Evet kadınlara sordum fakat ne hikmettir ki erkekler daha çok katıldı...Çünkü bu bir erkek acz i , zira kadınları ısrarla örtmek isteyen erkekler..
güney isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Etiketler
basortusu, siyaset, turban, turban sorunu

Seçenekler
Stil