![]() |
| | |||||||
TARTIŞMA (polemik) katogorisi Vip Salonu forumu içinde "Türban"özgürlüğü" ...." başlıklı konu görüntüleniyor, "Alıntı: Aysunella ´isimli üyeden Alıntı Bunlar sizin uyduruk cevirileriniz... Siz su an sirke ortak oluyorsunuz. Size gunaha giriyorsunuz diyemem cunku bunu yalnizca yuce Allah bilir. Ben pek cok dilde okudum ..."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #121 | |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Oct 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 23 Rep: 2136 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Türban"özgürlüğü" .... Alıntı:
- Ubeydullah İbnu'I-Esved el-Havlânî -ki Resülullah (aleyhissalatu vesselâm)'ın zevce-i pâkleri Meymüne (radıyallahu anhâ)'nin terbiyesinde idi anlatıyor: "Meymüne (radıyallâhu anhâ) üzerinde izar olmaksızın tek entari (dır') ile başörtüsü giyinmiş olduğu halde namaz kılardı." Muvatta, Salâtu'l-Cema'a 37, (1,142). - Muhammed İbnu Zeyd, İbnu Kunfuz'un annesinden yaptığı nakle göre, annesi Ümmü Seleme (radıyallâhu anhâ)'ye "Kadın, hangi giysiler içerisinde namaz kılmalı?" diye sormuştur. 0 da; "Başörtüsü ve ayağın üzerini örtecek kadar uzun entari içerisinde!" diye Cevap vermiştir." Muvatta, Salâtu'l-Cemâ'a 36, (1,142); Ebü Dâvud, Salât 84, (639, 640). Madem Kuran’da başörtüsü yok hadislerde geçen namaz kılarken başörtüsü takma emri nereden geldi öyleyse. Söylermisin .... Birde ehli sünnet velcemaat itikadının alimleri nedemişler. DÖRT MEZHEP İMAMININ GÖRÜŞLERİ HANEFİLER Kadının eli, yüzü ayakları hariç bütün vücudu avrettir. (Tebyinül Hakaik) MALİKİLER Kadının yabancı erkeklere karşı avreti yüzü ve elleri dışında bütün bedenidir. El, yüz ve ayaklar şeklinde söyleyenler de vardır. (Mevahibül celil) ŞAFİLER Mecmu’ul Feteva’da şöyle anlatılır: “Kadının elleri ve yüzü hariç tüm bedeni avrettir.” HANBELİLER Kadının tümü avrettir. Ellerin yüzün kapatılma zorluğu olduğundan bu ikisi istisna edilmiştir. (El-Muğni ve Şerhül Kebir) Bunlarada reddiye yazacakmısın ? | |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #122 | |||||
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2007 Yaş: 37
Cinsiyet: Rep Gücü: 87 Rep: 8586 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Türban"özgürlüğü" .... Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Bu kadar kesin (!!!) öylemi ?.. Arapçayı tercümanlık edecek kadar bilirim... Ancak Kur-an'dan anlam çıkarıp "Ben böyle anladım " diyecek kadar hafızamı kaybetmedim... Arapçayı bilmek, Kur-an'dan anlam çıkarmak manasına gelmemelidir. Arapçayı herkes bilebilir, ama Kur-an'dan anladığı gibi herkes amel edemez. Herkes, Kur-an'dan kendi anladığı gibi anlam çıkarmaya çalışırsa neler olabileceğini hiç düşündünüz mü ? İşte birileri çıkar ; Alıntı:
Alıntı:
Bu metod dinsizliğe götürür... "Yahudiler 71 fırkaya bölündü, Hıristiyanlar 72 fırkaya. Ümmetim ise 73 fırkaya bölünecek. Biri dışında hepsi ateşte olacak. Kurtulan fırka benim ve ashabımın yolundan gidenlerdir." (Tirmizi, İman,18; İbnu Mace, Fiten, 17; Ebu Davud, Sünne, 1) Sizde 72 fırka içerisinde bulunmak istemiyorsanız, Kur-an'dan kendi anladığınız şekilde veya inanmak istediğiniz şekilde anlam çıkarmaktan vazgeçiniz. Elimde 8 (sekiz) değişik tefsir var. Hepsinde de müslüman kadının örtüsü ile ilgili ayetler aynı tefsir edilmiş. İbn-i Kesir Elmalılı Hamdi Yazır Ömer Nasuhi Bilmen Taberi Tefsiri Furkan Tefsiri Seyyid Kutup Said Havva tefsiri Mevdudi'nin Tefsiri Bütün bunlar ve İslam tarihi, Kur-an'ı sizin kadar iyi anlayamamış. Yazık... Herkes, Kur'an lafızlarının, ibarelerinin inceliklerini anlayamaz ve en ibret verici noktasına işaret edilen bir kıssanın, bir olayın teferruatına vakıf olamaz. Müfessirler ise, lafızlara ait incelemeleri yaparlar, kelimelerin ve terkiplerin hakiki, mecazî ve kinayeli manalarını, işaretlerini, delâletlerini gösterirler, Kıssalara, olaylara dair yeterli derecede bilgi verirler. Böylece Kur'an'ın hakikatları, güzellikleri büyük bir açıklıkla ortaya çıkarmış olur. | |||||
| | |
| | #123 | |
| Super Aktif ![]() | Cevap: Türban"özgürlüğü" .... Alıntı:
Belki sert yazdım haklısınız ama bakınız ben bile herkesi uyarıyorum provakatörlere gelmeyin diye. Ben geldim. Demek ki işe yarayacak provakasyonlar,
__________________ “Savrulurken yaşadığımız günler / Bu soruyu mutlaka soracaksın / Ne kaldı ne kaldı bizden geriye?” | |
| | |
| | #124 | |
| Super Aktif ![]() | Cevap: Türban"özgürlüğü" .... Alıntı:
Sırf bu cümle için kesinlikle Sheytan'dan özür dilemem gerekiyor zaten. Kusura bakma Sheytan böyle birşey deme hakkım kesinlikle yok. Aksi halde kendin ile çelişirim
__________________ “Savrulurken yaşadığımız günler / Bu soruyu mutlaka soracaksın / Ne kaldı ne kaldı bizden geriye?” | |
| | |
| | #125 | |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Feb 2008
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 147 ![]() ![]() | Cevap: Türban"özgürlüğü" .... Alıntı:
Yazdıklanızda bir şey çok dikkatimi çekti.İnsanların kültür seviyesiyle ilgili aşagılayıcı cümleler kuruyorsunuz. Acaba bunun sebebi sizin gibi düşünmemesimidir yada daha farklı bi sebep midir bilemiyorum.Ama şunu bilinki sizin gibi düşünmeyen insanların da saygı görmeye hakkı var.Ana başlıgınızdaki sorunda budur.Farklılıklara saygı göstermek. türbanlı bir bayanda açık giyimli bir bayanda birbirine saygı göstermelidir.DEVLETİN TEMEL FELSEFESİDE BUNA UYGUN BİR ORTAM OLUŞTURMALI. | |
| | |
| | #126 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Nov 2007 Nerden: istanbul
Cinsiyet: Rep Gücü: 25 Rep: 2369 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Türban"özgürlüğü" .... “Türkiye, üniversitede başörtüyü yasaklayan tek Avrupa Konseyi üyesi.Yüzde doksanı???? (insanlara dini tercihini sormadan etmeden kimliklerine dini tercihlerini yazan zihniyet sonrası ortaya çıkan durum. sonuç olarak bu istatistik sadece kimlik bilgilerine bakarak oluşturulmuştur) Müslüman bir ülke????????Böylede bir yasak ............................................... ............................. ........................................... Ya ben şey yazacaktım aslında ha buldum: Siz hala annenizin margarinini mi kullanıyorsunuz? :Temeroso::Temeroso::Temeroso: .................................................. ............................. Yine olmadı o da değildi..... Tilkiye sormuşlar tavuk yer misin?Yasak değil mi demiş. Buda değildi yazacağım ama neyse Mehmet Akif bu günleri görüp söylemiş zaten söyleyeceğini.... Bacımın örtüsü batmakta rezilin gözüne Acırım tükürüğe billahi tükürsem yüzüne Medeniyet dediğin açmaksa bedeni Desene yamyamlar sizden daha medeni. Kıyafetleri medeni ama kültür seviyelerini etkilememiş.Yoksa bunlar çağlar ötesinden mi? medeni mi değil mi?Karar veremedim. Sizce ne kadar medeniler? ............................................. .................................................. .......... Baş örtüsü, türban, gericilik, medeniyet, çağdaşlık, akp Recep Tayyip yasal mı dedi yasak mı....,Deniz Baykal ilahiyat profösörümüydü o ?.... ..............Aaaamaaaan karıştırdım yine, ben bilmem .................................................. ....... Bildiğim; Allah(c.c)'a inanıyorum ,Örtünmenin O(c.c)'nun emri olduğana inanıyorum ve örtünüyorum. Ha unutmadan margarinde kullanmıyorum.. |
| | |
| | #127 | |
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 147 ![]() ![]() | Cevap: Türban"özgürlüğü" .... Alıntı:
| |
| | |
| | #128 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Nov 2007 Yaş: 27
Cinsiyet: Rep Gücü: 17 Rep: 1559 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Türban"özgürlüğü" .... Türbanı serbest bırakmak için Anayasa değişikleri Meclis’ten geçti. AKP-MHP-DTP koalisyonu bunu bir “özgürlük meselesi” ilan etti. Sırada YÖK Yasası’nda değişiklikler yapmak var. Ancak unutulan bir şey var. Daha önce başta Turgut Özal döneminde olmak üzere defalarca kez Meclis “türbana özgürlük” yasası çıkardı. Fakat Anayasa Mahkemesi bunların hepsini iptal etti. Gerekçe basitti. Kaynağını Şeriattan alan türban dayatmasının, Anayasa’nın değiştirilemez ilk üç maddesinde güvence altına alınan laik rejimde asla yeri yoktur. Anayasa Mahkemesi’nin önceki kararları, laiklik maddesi Anayasa’dan çıkarılmadan türbana özgürlük sağlanamayacağını açıkça belirtmektedir. Ayrıca şu da not edilmelidir. Anayasa Mahkemesi’nin önceki kararları da Anayasa hükmündedir. Sonraki kanun düzenlemeleri ve Anayasa Mahkemesi kararları için bağlayıcıdır. Meclis’teki AKP-MHP-DTP bloğu bu yüzden bilerek Anayasa’ya ve laik rejime karşı bir suç işlemekte hatta darbe girişiminde bulunmaktadır. Tek umutları Anayasa Mahkemesi’nin üye yapısındaki değişikliğin ve yeni başkanın kendi darbelerini bu sefer meşrulaştıracağı düşüncesidir. Bu ise suçlarını hafifletmemekte, daha da ağırlaştırmaktadır. Gerçekten de Anayasa Mahkemesi’nin başında bugün hukuk fakültesi mezunu bile olmayan biri vardır. Eşi türbanlıdır. Mahkemenin kararı nasıl çıkacak bu yüzden önemli değil. Önceki kararlar zaten bağlayıcıdır. Eğer minareyi çalanlar bu sefer kılıfı hazırladıklarını düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Sadece gerici darbeden dolayı yargılanacakların sayısı artar. Yoksa türbana Cumhuriyet rejiminde özgürlük yok. Kimse kimseyi kandırmasın. Türban ve laik Cumhuriyet bağdaşmaz. |
| | |
| | #129 | |
Sizinde dediğiniz gibi AKP MHP DTP nin koalisyonu ile türbana özgürlük meclisten çıktı.dediğiniz gibi anayasa mahkemesinden bu mesele reddedilirse soruyorum size TÜRKİYEDE HANGİ DEMOKRASİDEN BAHSEDEBİLİRSİNİZ. BİZ O ZAMAN BOŞUNA SANDIĞA GİDİYORUZ.BU ÜLKENİN YÜZDE 60 DAN FAZLASININ KARALARI BOŞUNA. HÜKÜMETİ ANAYASA MAHKEMESİNDEKİ KİŞİLER KURSUN. HALKI ÖNÜNE ALAN BİR SİSTEM. ATATÜRK SİSTEMİ OLABİLDİĞİNCE HALKA MALETMEĞE ÇALIŞIRKEN HALKI ARKASINA ALIRKEN ŞU ANKİ SİSTEM HALKI NE KADAR BASKI ALTINA ALABİLİRİZ HESABINDA... VE BUNU YAPARKEN SADECE YAZILILIŞI VE OKUNUŞUNU BİLDİKLERİ LAİKLİK ÜZERİNDEN YAPIYORLAR... SON ÇIRPINIŞLAR... | |
| | |
| | #130 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Nov 2007 Yaş: 27
Cinsiyet: Rep Gücü: 17 Rep: 1559 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Türban"özgürlüğü" .... once baörtüsü sonra carsaf sonra serıat bu iş lastik gibi uzayıp gider sonra kara carsafın ıcınde ınsan dogal olarak karısını bıle tanıyamaz ![]() ![]() Şeriatçı gazeteler tesettür tarifleri vermeye başladı bile. Milli Gazete’den bazı alıntılara yer verelim ki sapkınlığın boyutları görülsün: Tesettürlü bayan, namahrem erkeklerle tokalaşmayacak, tesettürden maksat sırf baş örtmek değil, geniş elbise ve örtülerle göğüslerini kapatmak olacak. Başı açık kadınlardan daha fazla erkeklerin dikkatini çeken sözde tesettüre karşı verilen tarif uzadıkça uzuyor. Müslüman hanımlar ya evde oturacaklar; ya da illa doktor, eczacı olmak istiyorlarsa tesettür kurallarına göre giyinecekler. Bu fetvalar sözde din adamları tarafından daha yasa Meclis’ten geçmeden verilmeye başlandı bile. Böylelikle Türk kadını, tarihinde hiçbir zaman yaşamadığı bir aşağılanmayla karşı karşıya bırakıldı. Zira tartışmalar, kılık kıyafet kurallarının yeniden düzenlenmesine ilişkin Anayasa değişiklikleri çalışmaları olarak gündeme gelmiş, kılık kıyafete yönelik genel ahlak kriterleri getirilmesi önerilmişti. Tartışmanın bu zeminde başlaması bile zihniyeti ele vermektedir. Çünkü genel ahlak kriterlerini belirleyecek olan anlayış maalesef bu sapkın anlayıştır. Bu sapkınlığın ne boyutlara varacağını yasanın çıkması ve türbanın serbestleşmesiyle yaşayacağız |
| | |
![]() |
| Etiketler |
| basortusu, siyaset, turban, turban sorunu |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |