FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları Samsun Özel Armada Kız Öğrenci Yurdu key ödemeleri Tex reklam Alanı Tex reklam Alanı

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > EĞLENCE > Öykü & Hikaye & Fıkra

ders alınıcak bir mektup

EĞLENCE katogorisi Öykü & Hikaye & Fıkra forumu içinde "ders alınıcak bir mektup" başlıklı konu görüntüleniyor, "Çok zengin bir adamcağız, ölümünün yaklaştığını hissedince oğlunu yanına çağırmış. Evvela vasiyetini bildirmiş ve demiş ki: - Beni mezara çoraplarımla gömün! Oğlu babasının bu vasiyetini anlamamakla beraber “tamam” demiş. Adam ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25-05-2007, 03:05 AM   #1
SİTE ADMİN

doğangüneş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KeLimeLere anLam yükLemekten Vazgeçtim AnLatasım yok, anLayasım yok… ÖyLesine işte..

Blog Mesajları: 6
doğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyor
ders alınıcak bir mektup

Çok zengin bir adamcağız, ölümünün yaklaştığını hissedince oğlunu yanına çağırmış. Evvela vasiyetini bildirmiş ve demiş ki:

- Beni mezara çoraplarımla gömün!

Oğlu babasının bu vasiyetini anlamamakla beraber “tamam” demiş.

Adam bir de mektup tutuşturmuş oğlunun eline.

- Ölümümden sonra başın ilk sıkıştığında bu mektubu açarsın, demiş.

Emr-i Hak vaki olmuş, adam ruhunu teslim etmiş. Eş-dost toplanıp ağıt yakarken, oğlanı almış bir düşünce: “Ben şimdi babamı çoraplarıyla nasıl gömerim?..”

Bir hoca bulup sormuş ama olumlu cevap alamamış. “Olmaz!” demiş hoca; “dinimizce uygun değil böyle bir şey!” Başka hocaya sormuş, o da olmaz diye kestirip atmış.

Evlat çaresiz, mevtayı da artık bekletmek olmaz, gömmek lazım. Aklına birden babasının “başın ilk sıkıştığında aç” diyerek bıraktığı mektup gelmiş. Hemen mektubu arayıp, bulmuş.

Mektupta şunlar yazılıymış:

“Oğlum, gördüğün gibi ben bunca zenginliğime rağmen yanımda bir çorap bile götüremiyorum, gayrisini sen düşün!..”
doğangüneş isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle
Sponsored Links
Alt 25-05-2007, 08:35 AM   #2
SUPER MODERATOR

Gülüm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Herkes Kendine Yakıştığı Gibi Yaşar

Gülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyor
Cevap: ders alınıcak bir mektup

Evet gerçekten alınacak bir ders bu hep diyorum dünya fani diye zenginlik para pul hepsi hikaye işte sonumuz ölüm,teşekkürler paylaşımın için.
Gülüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle
Alt 30-06-2007, 11:26 AM   #3
Yeni Kayıt
bağışlayın beni sevdalarım...

c_a_n_s_u_17 is on a distinguished road

ya ben bunu sakıp sabancı sölemiş die biliordum
c_a_n_s_u_17 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 30-06-2007, 12:04 PM   #4
Uye

fadilgenc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SEN BANA BAKMA, BEN BAKTIĞIN YERDE DURURUM..

fadilgenc görkemli olmanın yolundafadilgenc görkemli olmanın yolundafadilgenc görkemli olmanın yolundafadilgenc görkemli olmanın yolundafadilgenc görkemli olmanın yolundafadilgenc görkemli olmanın yolunda

evet çok güzel bir hikaye. ben bu hikayeyi -talha öge bora'dan- dinlemiştim, dünya radyoda çalışıyordu dinlediğimde çok hoşuma gitmişti. ama o baya bir uzun anlatmaştı..

güzel paylaşım tşk..
fadilgenc isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 02-07-2007, 05:20 AM   #5
Yeni Kayıt

uzakgezegen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
uzaydan göndrilen biyolojik bilgisayar olan ben.ve dünyam.tabiki insanlar

uzakgezegen will become famous soon enoughuzakgezegen will become famous soon enough
uzakgezegen - MSN üzeri Mesaj gönder

malsahibi mülkün sahibi işde ilksahibi alırcanı almaz birtek çorabı işde herfani gibi allahın verdiklerini birer emanetci olarak muhafaza edip bir nesilden birnesile aktarıyoruz.onun içindirki bir baba bırakmış malı evladına evlat bir çorapdahi giydirememiş babasına işde zenginlik kalp zenginliğidir mülk zenginliği sadece geçicidir bzilere kabirde ooo hoş geldiniz şu yalının bu fabrikanın sahibi demicekler niyetlerimiz neyse dünyada yaptıklarımız neyse ondan soracak larbizi işde böyle anlayan anlar anlamayanada çıkar bir anlatan misali teşekürederim çok güzel bir anlam taşıyan insanlıkdersi
uzakgezegen isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Seçenekler
Stil