![]() |
| | |||||||
EĞLENCE katogorisi Öykü & Hikaye & Fıkra forumu içinde "Aşıklık ve Eşeklik" başlıklı konu görüntüleniyor, "-------------------------------------------------------------------------------- İstanbul’da çok güzel bir cami vardır; Beyazıd Camii. Bu cami ilk yapıldığı zamanlardan itibaren cemaatinde şeyhler ve dervişler hiçbir zaman eksik olmamıştır. Cemal-i Halveti (k.a) hazretleri bu camiinin açılma ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| 1. şiir yarışması birincisi Altın Üye (Ağustos 2008) ![]() Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 24
Blog Mesajları: 22
Cinsiyet: Rep Gücü: 556 Rep: 55320 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Aşıklık ve Eşeklik -------------------------------------------------------------------------------- İstanbul’da çok güzel bir cami vardır; Beyazıd Camii. Bu cami ilk yapıldığı zamanlardan itibaren cemaatinde şeyhler ve dervişler hiçbir zaman eksik olmamıştır. Cemal-i Halveti (k.a) hazretleri bu camiinin açılma merasimine teşrif etmesi için padişah tarafından davet edilmiş. İstanbul’un Uleması, saray eşrafı ve padişah da oradaymış. Osmanlı hanedanının kaymak tabakası o gün orada bir araya gelmişler. Cemal-i Halveti Hazretleri bu okumuş ve alim topluluğun önünde vaaz etmek için kürsüye çıkınca kendini bilmezin biri ayağa fırlamış ve - “ Şeyh Efendi, eşeğimi kaybettim,bütün İstanbul halkıda bugün burada, bir himmet edin de şu kalabalığa sorun bakalım eşeğimi gören var mıymış?” diye bağırıp edepsizlik etmiş. Şeyh Efendi de: - “Tamam, otur, eşeğini bulacağım.” demiş ve kalabalığa dönüp: -“Aranızda aşkın ne olduğunu bilmeyen veya daha önce aşkı herhangi bir şekilde tatmamış olanınız var mı?” diye sormuş. İlk başta kimse kıpırdamamış, fakat en sonunda teker teker üç kişi ayağa kalkmış. Ayağa ilk kalkan adam: - “Evet, doğru, aşkın ne olduğunu gerçekten bilmiyorum, aşkı hiç tatmadım. Birinden hoşlanmak nasıl olur, onu bile bilmiyorum.” Demiş, diğer iki kişi de başlarıyla onu onaylamışlar. Bunun üzerine şeyh, eşeğini kaybeden adama dönerek : -“Bak” demiş, ”Sen bir tane eşek kaybetmiştin, ben sana üç tane buldum!” alıntıdır Risale-i Nur Forum - Bediüzzaman Said Nursi
__________________ Kalem eğri dilli,mürekkep siyah yüzlü,kağıt ikiyüzlü ! Şimdi kalkıp arzuhalimi yazmaya kimi mahrem kılayım? |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #2 |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Aug 2008
Cinsiyet: Rep Gücü: 11 Rep: 1094 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Aşıklık ve Eşeklik şeyhimiz ne kadar güzel söylemiş.... |
| | |
| | #3 | |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2008 Nerden: İstanbul
Blog Mesajları: 17
Cinsiyet: Rep Gücü: 287 Rep: 28530 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Aşıklık ve Eşeklik Alıntı:
Kainatın sebebi vucudu da MUHABBET değilmi zaten ? '' Ey Habibim ; Sen olmasaydın , Felekleri Yaratmazdım '' Der SANİ Emeğinize sağlık Ders çıkaracağımız bir kıssa.... Ben hissemi aldım bile..:Entusiasmado: Konu aliÖZDEMİR tarafından (14-08-2008 Saat 01:53 PM ) değiştirilmiştir. | |
| | |
| | #4 |
| FORUM MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Dec 2006 Nerden: İstanbul
Blog Mesajları: 1
Cinsiyet: Rep Gücü: 167 Rep: 16370 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Aşıklık ve Eşeklik Hemen bulup, güzel cevap vermiş.
__________________ HER NEDEN İLE ÇOK YAŞAR İSE BİR İNSAN, AKİBİYETİ ÖLÜMDÜR GERİSİ YALAN, BEN GİDERİM ADIM KALIR, DOSTLAR BENİ HATIRLASIN |
| | |
| | #5 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Jul 2008 Nerden: Fatihin fethi istanbul
Cinsiyet: Rep Gücü: 138 Rep: 13772 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Aşıklık ve Eşeklik Ya niye ben muhalif olmak zorundayım genlerimle mi alakalı ? Benim kanaatim ; Aşık olmamak değil aşık olmak eşşekliktir. Aşk belkide anlamlandıramadığımız en büyük yüktür, yükte eşşektedir çıkarımından diyorum ki aşıksan eşşeksin al yükünü sırtına vur kendini daha taşa.
__________________ Pier lotide bir çay bardağı kırılmış, gördün mü ? |
| | |
| | #6 | |
| 1. şiir yarışması birincisi Altın Üye (Ağustos 2008) ![]() Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 24
Blog Mesajları: 22
Cinsiyet: Rep Gücü: 556 Rep: 55320 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Aşıklık ve Eşeklik Alıntı:
![]() Aşık olmak eşeklik ise; Aşık olmamak eşek......tir. derim bende... (Biraz ağır oldu galiba)
__________________ Kalem eğri dilli,mürekkep siyah yüzlü,kağıt ikiyüzlü ! Şimdi kalkıp arzuhalimi yazmaya kimi mahrem kılayım? Konu RABİA tarafından (14-08-2008 Saat 01:49 PM ) değiştirilmiştir. | |
| | |
| | #7 | |
Cinsiyet: Rep Gücü: 287 Rep: 28530 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Aşıklık ve Eşeklik Alıntı:
Sevgili carlos Ben demedimmi sizde bir tuhaflık var... Bu kadar değerli arkadaşların fikrine kulak ver bence... Yanı istikamet yanlış galıba....:Entusiasmado: | |
| | |
| | #8 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Mar 2007 Nerden: Samsun
Cinsiyet: Rep Gücü: 430 Rep: 42684 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Aşıklık ve Eşeklik bence söylenecek engüzel sözü söylemiş aşık olmak dünyanın engüzel duygusu bence:)
__________________ Sözlerini Tutmaya Alışkanlık Edenler Değerleri ile Yükselirler |
| | |
| | #9 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Jul 2008 Nerden: Fatihin fethi istanbul
Cinsiyet: Rep Gücü: 138 Rep: 13772 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Aşıklık ve Eşeklik Aşk kötü bir yüktür değildir söylemek istediğim , güzeldir aşk , acısıda özlemide güzeldir. Gel velakin en ağırlarından yüktür. Ben fikrimde sabitim, aşıksan eşşeksin yükün ağır ancak bu yükü bir eşşek taşıyabilir. Ben çok taşıdım bilirim kendi eşşekliğimden.
__________________ Pier lotide bir çay bardağı kırılmış, gördün mü ? |
| | |
| | #10 | |
Eşekler ile insanlar arasında muazzam bir fark var. Yanı AKIL... Ama yinede bir gelişme görüyorum fikirlerinizden . Tabiki kendimce... Eşrefi mahlukata saygılar efendim. | |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |