![]() |
| | |||||||
EĞLENCE katogorisi Öykü & Hikaye & Fıkra forumu içinde "ŞAH ve PİYON .." başlıklı konu görüntüleniyor, "Tabiki iyi oynayan kazanır ama ben yorumu mecaz anlamda yazmıştım bunu anlamak zor olmasa gerek ....."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #11 |
| 1. hikaye yarışması birincisi ![]() Üyelik tarihi: Dec 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 139 Rep: 13697 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: ŞAH ve PİYON .. Tabiki iyi oynayan kazanır ama ben yorumu mecaz anlamda yazmıştım bunu anlamak zor olmasa gerek ..
__________________ Bugünde dünün yarını değilmiydi? dün ne yaptın ki bugün ne yapacaksın!!! |
| | |
| Sponsored Links |
| | #12 |
| spermeydan 1.güzeli ![]() | Cevap: ŞAH ve PİYON .. |
| | |
| | #13 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 70 Rep: 6826 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: ŞAH ve PİYON .. ikinizede bol şanslar iyi olan kazansın...... şah ile piyon aynı kutuya konsada birinin adının şah olduğu unutulmasın.....
__________________ |
| | |
| | #15 |
| Banned | Cevap: ŞAH ve PİYON .. Şah, aynı piyon gibi tek kare hareket edebilir. Yalnız piyondan farkı, sağa sola ya da geriye hareket edebilmesidir. Vezir ( Kraliçe), Satranç tahtasının en değerli taşıdır. Hem kale hem fil gibi gidebilir. Yani hem çapraz hem yatay-dikey. Şah bazen kaçar bazen kovalar ama kovalarkende kaçarkende bir piyona yem olabilirsiniz.. Satranç Nasıl oynanır;Satranç, iki tarafın birbirine karşı üstünlük sağlamak için elindeki taşları kullanarak iyi bir oyun çıkarmasını gerektiren oyundur. Bunun için elinizde 8 piyon, 2 kale, 2 at, 2 fil, vezir ve şahınız bulunmaktadır. Şüphesiz bu taşlardan en önemlisi Şah. Öyle ki onu kaybederseniz oyunu da kaybedersiniz... Şahı korumak, aynı zamanda karşı tarafın şahını ele geçirmek tek amacınız. Bunu yaparken çeşitli taktikler uygulayacaksınız, her taş belli bir hareket şekline sahip olarak ilerler. Önemli olan onları en iyi şekilde kullanabilmektir.Bir piyon bile bazen şah yerine geçebilir ama oyunu kaybetmemek adına şahınızı korumalı veya kaçırmalısınız.. "Satranç hakkında, hayat için çok uzun olduğu söylenir ama bu satrancın değil,hayatın kusurudur." |
| | |
| | |