FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları key ödemeleri Estetik prefabrik reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > EĞLENCE > Öykü & Hikaye & Fıkra

Saygı duyduğumuz emeğe dair harika bir yazı

EĞLENCE katogorisi Öykü & Hikaye & Fıkra forumu içinde "Saygı duyduğumuz emeğe dair harika bir yazı" başlıklı konu görüntüleniyor, "Sançiyano hiç işlemediği bir suç yüzünden hapse girer. Hapiste kendini çok yalnız hissetmektedir. Bir gün hücresinin dar penceresinden dışarı bakarken, parmaklığa tırmanan bir karınca görür. Karıncayı görünce o kadar sevinir ..."

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01-03-2008, 05:01 PM   #1
Uye
 
k.mutluluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Örümcek beyinlere hiç tahammülüm yoktur.
 
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: umut dolu bir yerlerden
Mesajlar: 386
Cinsiyet:
Rep Gücü: 53
k.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyor
Saygı duyduğumuz emeğe dair harika bir yazı

Sançiyano hiç işlemediği bir suç yüzünden hapse girer. Hapiste kendini çok yalnız hissetmektedir.

Bir gün hücresinin dar penceresinden dışarı bakarken, parmaklığa tırmanan bir karınca görür. Karıncayı görünce o kadar sevinir o kadar sevinir ki hemen karıncayı eline alıp
"Bu karanlık hücrede o kadar yalnızım ki benimle dost olur musun?" diye sorar.
Karınca duruma anlam veremez ve Sançiyano' nun elinden atlayarak parmaklılardan yukarı doğru tırmanmaya devam eder.

Fakat Sançiyano ısrarlıdır. Tekrar eline alır karıncayı tekrar sorar;
"Bir dosta çok ihtiyacım var. Bu karanlık hücrede o kadar yalnızım ki..."
Karınca sanki bu zoraki dostluk teklifine evet dercesine Sançiyano' nun elinden aşağı doğru iner ve hücrenin tam ortasına gelip durur.

Sançiyano, sevinçle karıncasının yanına gelir ve tekrar avcuna alır.
"Şimdi beni çok mutlu ettin bay karınca. Artık bu hücrede yalnız değiim. Dost olduğumuza göre sana bir isim bulmalıyız. Bundan sonra senin adın Toto olsun" der ve sonra ekler " Sana bildiğim herşeyi öğreteceğim Toto, insana dair ne varsa hepsini öğreneceksin bu karanlık hücrede..."

Ve Sançiyano tek dostuna konuşmayı öğretmeye başlar. Bitmek, tükenmek bilmeyen bir sanır ve ısrarla, gecesini gündüzüne katarak konuşmayı öğretmeye başlar. Aradan haftalar, aylar, yıllar geçer...

Tam 5 yıl sonra bir gün Sançiyano Toto yu avcuna alır ve şöyle der: “Dostum Toto5 yıldır birlikteyiz. Ne olur konuş benimle. Söyle bana benim adım ne?”

Uzunca bir sessizlik olur önce. Sonra karınca Toto ayaklarının ucunda hafifçe yükselir ve sesinin yettiğince “Senin adın Sançiyano” diye seslenir.

Evet, karınca konuşmuştur. Tam 5 yıllık emekleri meyve vermiştir Sançiyano’ nun. Tam 5 yıl sonra kimsenin inanamayacağı bir şey olmuştur ve karınca konuşmuştur. İşte o an dünyalar Sançiyano’ nun olmuştur. Çünkü tam 5 yıldır bu anın hayaliyle yaşamıştır. Tam 5 yıldır karıncasının konuşacağına inanmış ve sabırla beklemiştir.

AMA ORADA KONUŞAN ASLA KARINCA DEĞİLDİR. ORADA KONUŞAN TAM 5 YILLIK BİR EMEKTİR.

O kadar mutlu olur ki Sançiyano; “Sana bildiğim her şeyi öğreteceğim dostum Toto. Bir insan ne biliyorsa her şeyi öğreneceksin, dans etmeyi, gülmeyi, eğlenmeyi, her şeyi öğreneceksin dostum” diye sevinçle anlatır.

Ve Sançiyano tekrar başlar karıncasına her şeyi öğretmeye çalışmaya. Aradan uzun yıllar geçer. Tam 17 sene sonra Sançiyano’ nun hücresinin açılmamaktan paslanmış kapısı açılır. İçeri giren gardiyandan başkası değildir. Gardiyan “Bugün özgürsün artık dostum , cezan bitti” der. Sançiyano tahta bavulunu hazırlar. Tek dostunu, karıncasını, Toto’sunu omzuna koyar ve özgürlüğe giden koridoru yürümeye başlar. Yıllar sonra ilk kez güneşe çıktığında ellerini iki yana açar ve karıncasına “Dostum Toto, bugün bizim en mutlu günümüz. Artık özgürüz. Hadi gel seninle bugünün tadını çıkartalım. Bir bara gidelim ve özgürlüğümüzü kutlayalım” der.

Sançiyano ve Toto bu en mutlu günlerinde eğlenmek için bara giderler. Sançiyano barmene “Dostuma ve bana iki bira” der. Barmen masaya bakar. Fakat Sançiyano’ dan başkasını göremez. İstenen iki biraya anlam verememiştir. Müşteridir demek ki bir bildiği var diyerek iki bardak birayı masaya götürür. Sançiyano birasından bir yudum aldıktan sonra tek dostu Toto’ yu masaya koyar ve “Dostum Toto bu en mutlu günümüzde hadi biraz dans et ve bizi eğlendir” der.

Toto, dostunun bu ricasını kırmaz ve masanın üzerinde bir ileri bir geri dans etmeye başlar.
AMA ORADA DANS EDEN ASLA BİR KARINCA DEĞİLDİR. ORADA DANS EDEN TAM 17 YILLIK BİR EMEKTİR.

Sançiyano karıncasının dans ettiğini görmekten o kadar mutlu olur ki bunu birilerine göstermek ister. Tam 17 yıl kaldığı o karanlık hücrede neler başardığını birileriyle paylaşmak ister. Değil mi ki insanoğlunun derdi tasası yaptıklarının alkışlanması, onay verilmesidir.
Barmene seslenir Sançiyano: “Barmen! Gel ve şu masaya bir bak. Bu masada neler oluyor bir bak! 17 senede neler başarmışım bir bak!” Barmen olan biteni görmek için masaya gelir, bir de bakar ki masada bir karınca bir ileri bir geri dans ediyor. Barmen bir masadaki karıncaya bakar bir Sançiyano’ ya. Bir karıncaya bakar bir Sançiyano’ ya, veeeee çok hızlı bir el hareketiyle masanın üzerinde dans eden Toto’ yu DANN!! diye ezer. Sonra Sançiyano’ ya döner ve “Beyefendi çok özür dilerim. İkinci biranızı ben ısmarlayacağım. Emin olun ki içinden karınca çıkmayacak.” der.

Sonra Sançiyano o kızgınlıkla barmeni öldürüp gerisin geriye bu kez işlediği bir suçtan dolayı hapse geri mi dönmüştür, yoksa barmene “neyse kardeş ölen bir karınca olsun, nasılsa yeni bir tane daha bulur her şeyi yeni baştan öğretiriz. Sen hele bi otur da iki lafın belini kıralım” mı der bilinmez ama orada ölen asla bir karınca değildir. Orada ölen bir karıncadan fazlasıdır. Orada ölen önce, tam 17 yıllık bir emek, sonra da Sançiyano’ nun ta kendisidir…alıntı
__________________
Örümcek beyinlere hiç tahammülüm yoktur.!!!!
k.mutluluk isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
Alt 01-03-2008, 05:05 PM   #2
Altın Üye (nisan 2008)
Altın Üye (temmuz 2008)
 
blueice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Supermeydan
 
Üyelik tarihi: Jun 2007
Nerden: izmir
Yaş: 32
Mesajlar: 1.611
Blog Mesajları: 2
Cinsiyet:
Rep Gücü: 283
blueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyorblueice çok gurur duyuyor
Cevap: Saygı duyduğumuz emeğe dair harika bir yazı

gerçekten çok güzel duygulanmaktan kendimi alamadım teşekkürler arkadaşım
__________________
blueice isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:10 PM .


Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.

Supermeydan.net kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız supermeydan@gmail.com email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler!


Telif haklarını ihlal eden hertürlü materyal supermeydan.net de yayınlanamaz ve dağıtılamaz.Site içeriğini Kaynak göstermek şartıyla kullanmanız serbesttir.
Okur konuları ve yorumları kişilerin kendi görüşleridir.SuperMeydan.Net konu ve yorum içeriklerini benimsememektedir

Search Engine Friendly URLs by vBSEO