FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları Samsun Özel Armada Kız Öğrenci Yurdu Tex reklam Alanı Tex reklam Alanı Tex reklam Alanı

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > EĞLENCE > Öykü & Hikaye & Fıkra

mecnun'un sevdası

EĞLENCE katogorisi Öykü & Hikaye & Fıkra forumu içinde "mecnun'un sevdası" başlıklı konu görüntüleniyor, "Bir gün Mecnun hasta olup yatağa düşer. Tedavî için bir doktor çağırırlar. Doktor "-Damardan kan almaktan başka çare yok'" diyerek hacamat yapmak için Mecnun'un kolunu bağlar. Tam neşteri eline almıştır ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15-11-2007, 03:38 PM   #1
1. avatar yarışma birincisi

mrs.x.ray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
BoŞuNaDıR yAkArIş ÇiZiLeNe....

mrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyor
mecnun'un sevdası

Bir gün Mecnun hasta olup yatağa düşer. Tedavî için bir doktor çağırırlar. Doktor

"-Damardan kan almaktan başka çare yok'" diyerek hacamat yapmak için Mecnun'un kolunu bağlar. Tam neşteri eline almıştır ki, Mecnun bağırır;

"-Ey doktor, hacamet etmeyi bırak! Ücretini al ve git. Bu hastalıktan ölürsem öleyim, zararı yok. Bu köhnemiş beden varsın ölsün ne çıkar?!..

Doktor şaşkın bir şekilde Mecnun'a sorar:

"-Sen çöllerde kükremiş arslanlardan korkmuyorsun da kan aldırmaktan ne diye korkuyorsun?"

Mecnun'un cevabı şu olur;

"-Ben neşterden korkmuyorum.

Herkes bilir ki, benim sabır ve tahammülüm ,kayalardan meydana gelmiş olan bir dağdan fazladır!Ben hiçbir şeyden korkmayan ve dünyaya aid bir samanlığı dahi olmayan bir insanım; şu fani tenim yaralanmazsa rahat etmez! Yaralar aşkın merhemidir; bunun için yaralanmaya koşa koşa giderim...

Lakin benim vücudum Leyla ile dolu; içimde Leyla'dan başka bir varlık yok! Bu sedef gibi olan bedenim , o incinin sıfatları ile dolmuştur.Dolayısıyla ey doktor; beni hacamet ederken neşteri ansızın Leyla'ya vurur,onu yaralarsın da Leyla'yı incitirsin diye korkuyorum

"Ey güzelim, vücudumda senden başka bir varlık kalmadı.
Bu sebeple sirke,bal denizinde nasıl yok olursa,
ben de sende öyle yok olurum..."

Hazret-i Mevlana
mrs.x.ray isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle
Sponsored Links

Seçenekler
Stil