![]() |
| | |||||||
EĞLENCE katogorisi Öykü & Hikaye & Fıkra forumu içinde "Politika" başlıklı konu görüntüleniyor, "çocuk babasina sorar: "baba > >> >> > > >> >> >> politika nedir?" baba söyle der: "bak oglum, ben eve para > >> >> >>getiriyorum, > >> >> >öyleyse ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Kısıtlanmıs Uye Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: İSTANBUL Yaş: 24
Blog Mesajları: 1
Rep Gücü: 327 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Politika çocuk babasina sorar: "baba > >> >> > > >> >> >> politika nedir?" baba söyle der: "bak oglum, ben eve para > >> >> >>getiriyorum, > >> >> >öyleyse ben > >> >> >> kapitalistim. annen parayi yönetir, öyleyse o hükümettir. > >> >> >>deden paranin doğru idare edilip edilmedigine dikkat eder, > >>öyleyse > >> >> >>o da sendikadir. hizmetçi kiz ise isçi sinifidir. bizlerin > >>ise tek > >> >> >> hedefi vardir, senin rahatligin. dolayisiyla sen de halksin. > >> >> >>ve altinda bezi ile yatan küçük kardesin ise gelecektir. > >>söyle > >> >> >>bakalim anlayabildin mi?" çocuk düsünür ve o gece >babasinin > >> >> >>anlattiklarini düsünecegini söyler. gece yarisi cocukuyanir. > >> >> >>cünkü kücük kardesi altini pisletmistir ve aglamaktadir. ne > >> >> >>yapacagini bilemeyen çocuk anne ve babasinin yatak > >> >> >odasina > >> >> >>gider. annesi yalniz ve derin bir sekilde uyumaktadir, öyle > >>ki onu > >> >> >>uyandiramaz. hizmetçi kizin odasina gider. bakar ki babasi > >> >> >>hizmetçi kizla yatmaktadir. dedesi de pencereden gizlice > >>onlari > >> >> >>izlemektedir. hepsi öyle mesguldürler ki çocugun orada > >>oldugunu > >> >> >>farketmezler bile. çocuk hiçbir sey yapamadan yatagina geri > >>döner. > >> >> >>Ertesi sabah baba çocuga kendince politikanin ne >oldugunu > >> >> >>anlatmasini ister. "evet" der çocuk, "kapitalizm" isçi > >>sinifini > >> >> >>kötüye kullaniyor... sendika bunu seyrediyor... bu arada > >>hükümet > >> >> >>uyuyor... halk ise dikkate alinmiyor... ve gelecek bokun > >>içinde > >> >> >yatiyor! > >> >> >> iste politika >budur...
__________________ Wenn ich Du wär, wär ich lieber ich !!! |
| | |
| Sponsored Links |
![]() |
| Etiketler |
| politika |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |