FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları key ödemeleri Estetik prefabrik reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > EĞLENCE > Öykü & Hikaye & Fıkra

Yaşlı Adam ve Ben

EĞLENCE katogorisi Öykü & Hikaye & Fıkra forumu içinde "Yaşlı Adam ve Ben" başlıklı konu görüntüleniyor, "Görünüşte altmışında vardı. Caddenin kenarına oturmuş, nefes nefeseydi. Ben de bir yere gitmişim, kırtasiye dükkanıma dönüyorum. İlgilendim yaşlı adamla. “ Amca, dedim, hasta mısın? Bir taksi çevireyim mi? “ Yaşlı ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24-06-2007, 11:19 PM   #1
Yeni Kayıt

Rambo28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
HERŞEYE BOŞVERMEYELİM BİRAZ DOLUVERELİM. İNSANLIĞIN GELECEĞİ İÇİN, GÜZEL İŞLERE İMZA ATALIM

Rambo28 gözlemlemek için görkemli biriRambo28 gözlemlemek için görkemli biriRambo28 gözlemlemek için görkemli biriRambo28 gözlemlemek için görkemli biriRambo28 gözlemlemek için görkemli biriRambo28 gözlemlemek için görkemli biriRambo28 gözlemlemek için görkemli biriRambo28 gözlemlemek için görkemli biri
Yaşlı Adam ve Ben

Görünüşte altmışında vardı. Caddenin kenarına oturmuş, nefes nefeseydi. Ben de bir yere gitmişim, kırtasiye dükkanıma dönüyorum. İlgilendim yaşlı adamla. “ Amca, dedim, hasta mısın? Bir taksi çevireyim mi? “ Yaşlı adam: “ Yok, dedi, boğuk sesiyle, kesik kesik konuşarak, emekli maaşımı aldım da eve gidiyordum. Üçü oğlan beş çocuk büyüttüm, evlendirdim. Senelerdir hiçbiri aramıyor, gelip gitmiyorlar. “

Yaşlı adam bir ara davrandı, evin kenarına tutunarak, ayağa kalktı, başı döndü, sonra yine oturdu. Benden en az on santim uzundu ( yani boyu 1.90 vardı. ) ve çok iriydi. O ağır gövdeyi o ayaklar taşımazdı. Onun gövdesini benim ayaklara taksan yatar kalırım.

“ Amca, bak, dedim, ben şu okul yanındaki dükkanın sahibiyim. İstersen gel üç ayda bir senin maaşını alıp getireyim. Muhtara falan da söyleyelim, onun yanında banka cüzdanını ve vekalet kağıdını verirsin. Ben maaşını alıp sana yine muhtarın yanında banka cüzdanını ve vekalet kağıdını teslim ederim. Sırf sana yardım olsun diye bunu yaparım. “

Yaşlı adam ters ters yüzüme baktı. Sen de kim oluyorsun gibilerden çenesini kaldırdı. Yanına çömeldiğim halde duyup da anlayamadığım bir şeyler söyledi. Kısacası benimle aynı fikirde değildi. Ayrılırken, ihtiyacın olursa çekinme amca gel, ben dükkandayım, dedim. Üç yıl sonra o dükkandan taşındım. Bu sürede bir daha yaşlı adamı görmedim. Neden bilmem ama bu olayı yazmadan önce iki arkadaşa değişik zamanlarda anlattığımda, bu devirde insan babasına bile güvenmemeli dediler. Sanki ben onun emekli maaşını alıp da yer miyim? Ne diyorsunuz ya siz?

Yazan: Serdar Yıldırım
Rambo28 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links
Alt 25-06-2007, 01:09 AM   #2
Aktif Uye

erkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyor
Cevap: Yaşlı Adam ve Ben

Bu gibi durumlar için yasal düzenlemeler var. Muhtar aklına gelmiş, o zaman ikametinde maaş teslimi diye talep yapardı muhtar sizin iyiliğinizde gerçekleşmiş olurdu.

Tepeden inme teklife ters bakması bile aklı başında adam olduğunu gösteriyor, siz ne kadar iyi niyetli olsanızda.

Bu ülkede yaşlıların ATM (Bankamatik) başında geçimleri için aldıkları üç kuruşu çalan, çarpan yankesiciler var. Allah korusun.
erkişi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!

Seçenekler
Stil