![]() |
| | |||||||
EĞLENCE katogorisi Mizah :) forumu içinde "Karikatür Oscar'ları sahiplerini buldu" başlıklı konu görüntüleniyor, "Karikatür Oscar'ları sahiplerini buldu Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 24. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda dereceye giren sanatçılara ödülleri, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katıldığı törenle verildi. Korhan ..."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Aktif Uye | Karikatür Oscar'ları sahiplerini buldu Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 24. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda dereceye giren sanatçılara ödülleri, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katıldığı törenle verildi. Korhan Abay'ın sunumuyla dün akşam Tophane-i Amire binasında düzenlenen tören, kemancı Canan Leslie Anderson'ın grubuyla verdiği mini konserle başladı. Konser sırasında, fonda yarışmaya katılan 91 ülkeden bin 218 sanatçının 3 bin 326 çalışması da sinevizyon gösterisiyle sunuldu. Ancak bu yılın birincisi Belaruslu Marina Markevitch'in, çocuğunun ağır bir hastalık geçirmesinden dolayı törene katılamaması sanatseverleri üzdü. Markevitch’in 8 bin dolar tutarındaki ödülü, Belarusun İstanbul Fahri Konsolosu Hasip Uysal’a, Kültür ve Turizm Bakanı Günay ile Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan tarafından verildi. Yarışmada ikinciliği paylaşan Küba’dan Angel Boligan Corbo ve Brezilya’dan Dalcio Machado’ya 5 bin dolar, üçüncü olan Hintli C.B. Shibu’ya 3 bin 500 dolar, "Başarı Ödülü"ne layık görülen sanatçılara da 5’er yüzer dolar ödül verildi. Yarışmada başarı ödülüne layık görülen karikatüristler ise şöyle sıralandı: Xiao Qiang Hou (Çin), Alessandro Gatto (İtalya), Mikio Nakahara (Japonya), Alberto Morales Ajubel, Thi-Wa-Wat Pattara Gulwanit (Tayland), Alexander Kostenko (Ukrayna), Sergei Bobylev (Rusya Federasyonu), Osman Güral Suroğlu (Türkiye), Ahmet Aykanat (Türkiye), Gerhard Gepp (Avusturya). "Birini atlarsam kötü çizerler" Törende kürsüye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kültürleri ve toplumları tanıştırıp barıştıran tek alanın sanat olduğunu ifade etti. Türk toplumunun Cemal Nadir, Yusuf Ziya Ortaç, Turhan Selçuk, Semih Balcıoğlu, Selma Emiroğlu, Oğuz ve Tekin Aral, Bedri Koraman gibi çok önemli sanatçılar yetiştirdiğine işaret eden Günay, karikatüristlerin isimlerini elindeki kağıttan okumasına ilişkin ise "Bu kısmında kağıda baktık, çünkü bunlardan hepsi benden büyük, birini atlarsam çok kötü çizerler insanı, yaşayanlar" diyerek espri yaptı. İlk üçe giren karikatüristler, ödülleri ve yarışma hakkında şunları söyledi: Angel Boligan Corbo (İkincilik Ödülü) Kazandığım ödülden dolayı çok mutlu ve gururluyum. Dünyada büyük prestiji olan bir yarışma. Defalarca katıldım, ilk kez kazanıyorum. Dalcio Machado (İkincilik Ödülü) Kendimi dünyanın tepesinde hissediyorum. Corbo ile eski arkadaşız, ikinciliği paylaşmak bizim için güzel bir sürpriz oldu. Bu yıl yarışmaya ilk kez katılıyorum. Karikatürümün konusu olan küresel ısınma beni çok endişelendiriyor. Dünyadaki en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Brezilya'da artık şeker kamışından üretilecek olan bio-dizelin kullanılması için çalışmalar yapılıyor. C.B. Shibu (Üçüncülük Ödülü) 2003'ten bu yana yarışmaya katılıyorum ve bu kez kazandığım için çok mutluyum. Harika bir yarışma olduğunu düşünüyorum, bu ödülü Hindistan'a götürmek gurur vesilesi benim için. (alıntıdır) |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #2 |
| Aktif Uye | Cevap: Karikatür Oscar'ları sahiplerini buldu |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |