![]() |
| | |||||||
EĞLENCE katogorisi Mizah :) forumu içinde "çok komik" başlıklı konu görüntüleniyor, "Nette dolaşırken yıllar önce Şirinler çizgi filminin komünizm propagandası yaptığı iddiasıyla yayından kaldırıldığını okumuştum. Bu haberi okuyunca bu mantıktan yola çıkarak şeker kız candy çizgi filminin tam bir kaşarlık propagandası ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Aktif Uye ![]() | çok komik Nette dolaşırken yıllar önce Şirinler çizgi filminin komünizm propagandası yaptığı iddiasıyla yayından kaldırıldığını okumuştum. Bu haberi okuyunca bu mantıktan yola çıkarak şeker kız candy çizgi filminin tam bir kaşarlık propagandası olduğuna karar verdim.. Bu Candy denilen hatun Anthony'sidir Terry'sidir kaç eleman değiştirdi.Her sezon sevgili üstüne sevgili. Ne lan bu? Bu çizgi filmi üretenler yazanlar çizenler bir çeşit yıllanmış peynir mi acaba? Ve filmi izleyen küçük kızlara ''bakın candy'ye örnek alın..Kızımız rahibe okulunda olduğu halde 3 sevgili değiştirdi..Siz ne duruyosunuz..haydin akın ortamlara'' mesajı mı veriyor? Etrafımda olup bitenlere şaşırıyorum bazen. Ne şaşırıyorsam bende.. Bu çizgi filmle büyüyen bir nesil aramızda..Dimi ama? (alıntı)serkhan:saygılar |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Aktif Uye ![]() | çok komik 2 Daha önce ''örümcek adam mubarek bir hayvan mıdır?'' başlıklı konumuzda Örümcek Adam'ın ne kadar mubarek bir süper kahraman olduğundan,öldürülmesinin günah olduğundan bahsetmiştik.O zamanlar kendisi henüz müslüman olmadığı için yarı mubarek yarı zındıktır,sakın öldürmeyin,bitkisel hayata sokun demiştik.Ama yepyeni bir haber hepimizi hem şaşırttı hem de memnun etti.Örümcek Adam artık gerçeği anladığını,müslüman olduğunu açıkladı. Amerikalı gazeteci Peter Parker'a açıklama yapan Örümcek Adam artık kendini İslam'a adadığını ve artık kötülere ''Allah Allah..'' nidaları ile saldıracağını söyledi.Şehirde son zamanda terör estiren Yeşil Cin'le ilgili olarakta;''Ben namazında niyazında adamım.Bulaştırmayın beni cin filan..Üç ihlas,bir fatiha okuyun gider'' dedi. İslam'ı kabul etmesinin ardından günde 5 vakit namazını eksiltmediği belirtilen Örümcek Adam,gazeteci Peter Parker ile yaptığı ropörtajda süper kahramanlar alemine seslendi. ''Buradan tüm süper kahramanlar alemine sesleniyorum.Hak yoluna gelin.Hulk,yeşilsin zaten.Şehadet getir'' diyen Örümcek Adam,Süperman'e de ''Superman,sana diyorum,Kripton'lusun,elin uzaylısısın diye seni dışlıyoruz sanma.İslam 18bin aleme inmiştir.Sende müslüman ol,söyle lois'e,o da başını örtsün,gezmesin cıbıl cıbıl'' dedi. (alıntı)serkhan; saygılar |
| | |
| | #3 |
| Aktif Uye ![]() | çok komik 3 Bir Hansel'le Gratel ikilisi vardı.İki ezik kardeş.. Anlatılırdı ki..Üvey anneleri onları istememiş.Babaları da onları ormanın derinliklerine götürtüp bırakmış.Ama Hansel akıllı çocukmuş,evden aldığı ekmeği ufalayıp kırıntılarını yola atıp iz bırakmış kendine..falan filan işte.. Şimdi olaya bir daha bakalım:Bre israfçı!ulan lanet çocuk!! Baban ormanda tüm gün gibi çalışsın uğraşsın eve zar zor ekmek getirsin.Niye? Sen yeki karnın doysun..Ama sen ne yap? Saç yerlere..ufala..ziyan et.. Adam bırakır tabi.İşi gücü yok seninle mi uğraşacak ya? Masalda anlatmadıkları için bilmiyorum ama..kesin üvey anneyi de canından bezdirmiştir bunlar böyle.. Ziyancı israfçı masrafçı veletler.. Cadı olayı var bir de.. Masalın devamında bize deniyor ki: bu cadı çok lanet pislik biridir.çukulatadan ev yapıp çocukları kandırır şişmanlatır yer.. Ulan uçsuz bucaksız bir ormanın ortası.Oradan kaç çocuk geçer ki günde? Yoksa ormanın ortasında,masalda bize bahsedilmeyen bir çocuk kreşi,anaokulu filan var da bu lanet cadı oradan her gün çaktırmadan birer ikişer götürmektemidir? İftira!Yalan dolan hep ya. İşin aslı o cadı diye nitelenen kadın,aslında hayatın anlamını bulmak için medeniyetten kopup ormanın derinliklerinde tek başına yaşamaya karar veren bir isviçreli çukulata imalatçısıdır. Hansel'l Gratel denen o mel'ul ikili onun en büyük sanat eserini,yıllarca çalışıp çabalayıp yaptığı çukulatadan evin kapısını bacasını yiyince kızmış ''bi s.ktrin gidin hırsız veletler'' demiş ama sonradan içindeki çocuk sevgisi depreşince ''ay ne şirin şeylersiniz siz ayy yerim sizi'' diye sevmek istemiştir.O lafın gelişine öyle demiştir,yoksa yiyeceği filan yoktur. Ama o iki artniyetli velet karizma yapacaz diye olayı bize anlatırken çarpıtmıştır.. *Yan tarafta aslında zengin birisi olduğu halde ruhunu temizleyip nirnavana ulaşmak için yerleri temizleyen masum cadı ve temizlik süpürgesini görüyoruz.Süpürge uçarmıy mış hiç canım?akıl var mantık var.Varsa yoksa sövün cadıya.Kodumunun fırlama veletleri.. Kandırdılar bizi.Provekelere geldik. Daha çocukken israfçılığı,iftiracılığı öğrettiler bize. Ondan böyle gider bu tren.. Yaa işte öyle.. Onlar ermiş muradına..Biz çıkalım kerevetine.. (şu kerevet olayı yıllarca anlamadım.amma bizim zamanımızda google yoktu..şimdiki çocuklar çok şanslı.. (alıntı)serkhan;saygılar |
| | |
| | #4 |
| Aktif Uye ![]() | çok komik 4 Masalca-5 Karbeyaz gerçekten pamuk prensesin halasının kızı mıdır? Pamuk prenses olayına geri dönmek istedim. Ne lanet bi hatundur o ya.. İnsanları küçümsemeyi öğretir küçük zihinlere.. (Pamuk Prenses mevzuuna girmeden önce az kişinin bildiği bir gerçeğe değinmek istiyorum:Bu pamuk prenses aslında londra genelevinde snowwhite yani karbeyaz adıyla nam salmış ünlü bir kaşardır.sonradan adını pamuk prenses yaparak ormana kaçmış ve 7 cücelerin yanına sığınmıştır.ama geçmişinden dolayı çocukların önünde rezil etmemek için anlatılmaz bu gerçek.) Neyse asıl olaya dönelim. 7 adet cüce var etrafında.bu hatun ne yapıyor? Tutturmuş beyaz atlı prenste prens! Tamam prensessin falan filanda,biraz elindekiyle yetinmesini bil.Cüce diye aşağılıyomusun yoksa onları? Birinin sandalyesine otur.Birinin yemeğini ye.Birinin yatağına yat.Okeyde taş çal.Kartları kararken hile yap.Saklambaç oynarken çaktırmadan gözetle.Yapmadığın hile hurda kalmasın.Ses çıkarmısınlar..Sonra tut bir de cüce diye sallama onları.. Hiç yakıştıramıyorum.Bir de prenses olacak adi karı. Hem ne demek yani?Boyları kısa,cüce diye mi hepsi?!Çeşitli konularda şüpheleri mi var bu pamuk prensesin..(!!) Aç gözlü!Gerçi cücelerde farkındadır durumun.Ama onlar iyi kalpli bir kere. Yinede şu ünlü boy işlevle ilgili deyim o yıllarda söylenmiştir ilk kez: ''-pamuk prenses,pamuk prenses..önemli olan..'' Önemli olan insan olmak.Bunu bilse,herşey çok farklı olacaktı belkide. (alıntı)serkhan;saygılar |
| | |
| | #5 |
| Aktif Uye ![]() | çok çok komik 5 MasalCa Küçüklüğümüzde masallar vardı inandığımız. Çok severdik biz onları. Hep anlatırlardı.Bizde dinlerdik. özenirdik masallara.Hepimiz prens,prenses filan olmak isterdik. Bazen gerçekçi bir kaç kişi de çıkmaz değildi hani: -ne olacaksın bakalım ufaklık? -Beyaz atlı prens. -s.ktir lan! -ühhhühü..niye abi ya..prens olcam ben.. -Oğluum!bu devirde beyaz atlı değil beyaz BMW'li prensler prim yapıyor. Hayatın sillesini yemiş abilerdi onlar.Pek anlamazdık biz. Salaktık heralde bir parça..küçüklük işte.. Bir de prenses olmak isteyen kızlar.. -Nihaha..Pamuk prenses olmak istiyoruummm ben!!! Kötü cadı sanıp her gördüğü elmaya atlar o tipler. Hani elma uyku yapacak..Sonra prens gelecek..öpecek falan filan.. Onlarda büyüdüler zamanla.. Gördüler ki..yedikleri elma değilmiş.. Ayvayı yemişler..Ama iş işten geçmiş.. Aralarında prens beklemekten vazgeçip gözlerini açanlar oldu tabi.. Memur maaşına talim edeni bulurlarsa şükrediyolar. E bu devir böyle.. Benimse hiç beyaz atlı prens olmaya hevesim yoktu zaten.. çünkü.. bekleyen biri varsa.. ben hep geç kalırım.. nasıl beceririm bilmem.. yazık olurdu prensese.. Yaa işte öyle.. neyse.. Onlar ermiş muradına..biz çıkalım kerevetine.. (alıntı)serkhan;saygılar |
| | |
| | #6 |
| Aktif Uye ![]() | Cevap: çok komik yaw komik değilmi sizce?saygılar |
| | |
| | #7 |
| Banned | Cevap: çok komik ben katılmıyorum.kaşarlık propangandası derken ne demek istediğini anlamadım?? |
| | |
| | #8 |
| Aktif Uye ![]() | Cevap: çok komik swetceyo;burada bir mesaj verilmeye çalışılmıyorki,sadece komik olduğuna inanıyorum,yani o gözle bakıyorum.ama ciddi bir eleştiri konusu olarak ele alsaydım derdimki,hem kilisede okuyup hem bukadar sevgili değiştiriyor bu kız,ve bir nesil bu çizgi filmi izleyerek büyüdü bunu izleyen kız çocuklarının aklı ne kadar karışmıtır sence,yaw komik işte.saygılar |
| | |
| | #9 |
| Aktif Uye ![]() | insan yiyen dev insan yiyen dev! Bir varmış,bir yokmuş.Evvel zaman içinde kalbur saman içinde,keloğlandanda önceki bir devirde,devler ve insanlar beraber yaşarmış.Devler insanlara,insanlar devlere zarar vermezmiş.Kardeş kardeş yaşarlarmış.Masalımızın geçtiği kasabada da bir dev varmış.Kasabanın kenar sokaklarından birinde bir devin sığabileceği büyüklükte bir evde yaşarmış.Kasaba halkı deve karışmaz dev kasaba halkına karışmazmış.Dev elma yermiş,erik yermiş ama insan yemezmiş.Bir gün bir adam gelmiş.Kasaba halkına ''Anaa burda dev var,yer lan bu sizi'' demiş.Kasaba halkı şaşırmış,''yıllardır beraberiz bişey yapmadı'' demiş. Adam, ''siz bilmezsiniz,ben ne devler gördüm,yer bu sizi! demiş.Kasaba halkını almış bir korku.İçlerine kurt düşmüş bir kere.Sonra bir gün toplanmışlar,devin evine yürümüşler.Ellerinde sopalar, sabanlar,silahlar.Dev bakmış kasaba halkı onun evini sarmış,çıkarmış kafasını pencereden ''bi sittirin gidin lan,uyucaz şurda iki dakka'' demiş.Ama kasaba halkı dinlememiş.''Sen bizi yiceksin'' demişler.''Lan bunca yıldır beraber yaşıyoruz kaçınızı yedim ha?'' demiş.Kasaba halkı dinlememiş,''sittir lan kasabamızdan,biz bizden olmayanı istemiyoruz'' demişler.Dev çok kızmış,çıkmış dışarı, hepsini yemiş.Bu olay ülkenin geri kalanında duyulunca,insanlar devlere saldırmaya başlamış.Diğer devlerde çok kızmış,başlamışlar insanları yemeye.Bütün insanları yemişler.Ta ki dünyada bir tek insan bile kalmayana dek.Bakmışlar ortada hiç insan kalmamış,kendilerine insan demişler.Gerçek insanlar 30-40 cmlik varlıklarmış aslında.Ama hiç gerçek insan kalmadığı için devler bile unutmuş gitmiş bu gerçeği zamanla,kendini insan sanmaya başlamış hepsi.Onlar ermiş muradına,biz çıkalım kerevetine.. alıntı.
__________________ Sekerat-ı Mevt |
| | |
| | #10 |
| Aktif Uye ![]() | KELOĞLAN VE GERÇEKLER Şu masallardaki padişahların kızlarını evermek istediği zaman bir devle anlaşma yaptığına inanıyorum.Ya bir tanede padişah yokmudur ki güzel güzel isteyene versin kızını.. Her masalda bir dev ya da ejderha tarafından kaçırılır padişahın kızı.Tabi o dönemlerde Sas komandoları ya da özel tim olmadığından olsa gerek ne iş olsa Keloğlan'a havale edilir. Peri padişahı diyor ki kendine kendine: -Bizim kızın evlenme yaşı gelmiş,evereyim bari.(Ama o da ne?!) Hassittir!!Kızım nerde lan?Bunuda mı dev kaldırdı=! Oha be kaç etti bu,her masalda benim kızı kaçırıyor bu **** dev ya yetti ama ya.. -Tellak çıkaralım mı padişahım? -Yok tellak mellak çıkarmayın,çağırın keloğlanı gelsin.Zaten devdir masaldır filan derken harem kurduk yavşağa.. Keloğlanda dünden hazır zaten.Doğuştan aksiyon adamı. Ya ulan Allah'ın keli köyünde kız mı yok?!Otur oturduğun yerde. Hem kelsin hem fodul. Yok herşeyi geçtim.Hatunlarlada geçinmeyi beceremiyoki bu keloğlan. Ya sen geçen masalda evlenmedimiydin prensesle?Hani devle savaştın,ejderhayı yendin onca aksiyon yaptın prensesle evlendin filan.. Şimdi ne olduda köyüne döndün ananın yanındasın sen? Hani diyecem anladın ki mal mülk güzellik kesmiyor.Köyünde mütevazi yaşamda buldun hayatın anlamını.Gene ne gidiyorsun ejderha peşine,dev peşine oğlum?. Bırak bu padişahın kızınıda başka biri kurtarsın.Olmadı bırak ölsün yesin dev, sanane.. Ulan cümle alem bıktı.Her masal sen..her masal sen..Ama sen bıkmadın.. Çekil kenara..gençlerin önünü aç biraz.. Ama yok.Bela bulacaksın ille dimi? Vel hasıl-ı kelam: Anlayın işte.Bu Keloğlan denen zibidi hiç bize anlatıldığı gibi değil.Böyle lanet..böyle adi bir herif işte.. Keloğlaaan! Kurtardın mı prensesi? Nabiim..bana yeni bir şeyle gel.bu numara eskidi. Hadi güzelim.Sen er muradına..ben bir ara ilgilencem bu kerevet olayıyla....(ANIRTI) ![]() ![]() ![]()
__________________ Sekerat-ı Mevt |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |