![]() |
| | |||||||
Kültür, Sanat katogorisi Şarkı Sözleri forumu içinde "Grup Yorum" başlıklı konu görüntüleniyor, "Uğurlama Bu kente yanlızlık çöktüğü zaman uykusunda bir kuş ölür ecelsiz alıpta başını gitmek istersin karanlık sokaklar kör sağır dilsiz Ey sevda kuşanıp yolara düşen Bilesin bu yollar dağlar dolanır ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| spermeydan 1.güzeli ![]() | Grup Yorum Uğurlama Bu kente yanlızlık çöktüğü zaman uykusunda bir kuş ölür ecelsiz alıpta başını gitmek istersin karanlık sokaklar kör sağır dilsiz Ey sevda kuşanıp yolara düşen Bilesin bu yollar dağlar dolanır Yare ulaşmadan düşersen eyer Yarin hasretinin yankısı kalır Ey sevda kuşanıp yolara düşen Bilesin bu yollar dağlar dolanır Yare ulaşmadan düşersen eyer Yarin hasretinin yankısı kalır Gecenin ucunda gün aralanır Yar sevdası ile yürek bilenir Sızılı bir ırmak uğurlar seni Su olup akarsın Kır çiceklenir Gecenin ucunda gün aralanır Yar sevdası ile yürek bilenir Sızılı bir ırmak uğurlar seni Su olup akarsın Kır çiceklenir Ey sevda kuşanıp yolara düşen Bilesin bu yollar dağlar dolanır Yare ulaşmadan düşersen eyer Yarin hasretinin yankısı kalır |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| spermeydan 1.güzeli ![]() | Cevap: Grup Yorum Çav Bella İşte bir sabah uyandığımda Çav Bella Çav Bella Çav Bella Çav, çav, çav Elleri bağlanmış bulduğum yurdumun Her yanı işgal altında Sen ey partizan beni de götür Çav bella çav Beni de götür dağlarınıza Dayanamam tutsaklığa Eğer ölürsem ben partizanca Çav bella çav Sen gömmelisin ellerinle beni Ellerinle toprağına Güneş doğacak açacak çiçek Çav bella çav Gelip geçenler diyecek merhaba Merhaba ey güzel çiçek |
| | |
| | #3 |
| spermeydan 1.güzeli ![]() | Cevap: Grup Yorum Cemo Dağların yücesinde ateş yanar Oturmuş da başına sevdalılar Gün gelir kahpe savrulur Cemo ovaya inende Yar, yar, yar, yar Alnında yıldızlı bere Elinde mavzeriyle Çıkıp dersim dağlarında Türkü söylemek var ya Oy cemo cemo can Savrulup ovaya inen bulutlar Muştusudur kopacak fırtınanın O büyük günün görkeminde Çocuklar halaya duracak |
| | |
| | #4 |
| spermeydan 1.güzeli ![]() | Cevap: Grup Yorum Gel Ki Şafaklar Tutuşsun Karanlıklar içinden Şafakla gel günle gel Kan ve barut içinden Dirençle gel kinle gel Gel gülüm gel Gel ki geceler çatlasın Gel ki Şafaklar tutuşsun Bizim olsun alınterimiz (hey) Bizim olsun emeğimiz (hey) Yağmur sele dönende Derelerden taşta gel Biz kavgaya girende Sevdalara düşte gel Gel gülüm gel Doluşunca alanlar Şehirde gel kırda gel Haykırınca zindanlar Zincirleri kırda ge Gel gülüm gel |
| | |
| | #5 |
| spermeydan 1.güzeli ![]() | Cevap: Grup Yorum Dağlara Gel Başına bir hal gelirse canım Dağlar gel dağlara seni saklar vermez ele canım Dağlara gel dağlara Bu canım aşka düşeli canım Aşk odu ile pişeli Yeşil dağlar menekşeli canım Dağlara gel dağlara Gevheri düştüm dillere Diyarı gurbet ellere Billahi vermem ellere Dağlara gel dağlara |
| | |
| | #6 |
| spermeydan 1.güzeli ![]() | Cevap: Grup Yorum Şarkışla Şarkışlaya düşürmesin oy Allah sevdiği kulunu Gemerekte çevirmişler Deniz Gezmiş'in yolunu Gece Elmalıda kalmış Amancılar iyi solmuş Uzatmalı iyin biri Yusuf'u gafletle vurmuş Dağların olayıydım Okur-yazar olaydım Deniz mahkemeye düşmüş Avukatı ben olaydım Yusuf mahkemeye düşmüş Avukatı ben olaydım |
| | |
| | #7 |
| spermeydan 1.güzeli ![]() | Cevap: Grup Yorum Gün Doğdu Gün doğdu hep uyandık Siperlere dayandık Bağımsızlık uğrunada Alkanlara boyanık Yolumuz devrim yolu Gelin kardaşlar gelin Yurdumuz faşist dolmuş Vurun kardaşlar vurun |
| | |
| | #8 |
| spermeydan 1.güzeli ![]() | Cevap: Grup Yorum Kuşatma Sen kurşun yağmurları altında Güneşin delik deşik edildiği Bir ülkede doğdun Öptü kan revan içinde seni Çırılçıplak bir ölüm Ölümü ve gözyaşını gördün yavrum Kan emmeyi öğrendin yaralarından Saplanırken geceye ilk çığlığının sesi Kestik göbeğini süngüyle senin Terli bir asker kaputuna sardık sonra Kurşunlar yağıyordu cesedine annenin Ağla yavrum ağla şimdi Dindirsin içindeki acıyı gözyaşların Sönsün toz duman arasında hıçkırıkların Ve kalksın artık Kanlı duvarlarından kuşatmaların Ağla yavrum ağla şimdi |
| | |
| | #9 |
| spermeydan 1.güzeli ![]() | Cevap: Grup Yorum Kızıldere Oy dere kızıl dere Böyle akışın nere Bizde hal mı bıraktın Sana can vere vere Oooy oooy ooy ooy oy Bizde hal mı bıraktın Sana can vere vere Oooy oooy ooy ooy oy Dere bizim evimiz Suyu alınterimiz Söyle nedendir dere Vurulur gençlerimiz Oooy oooy ooy ooy oy Söyle nedendir dere Vurulur gençlerimiz Oooy oooy ooy ooy oy Dere böyle durulmaz Gence kurşun sıkılmaz Sanma faşist olandan Birgün hesap sorulmaz Oooy oooy ooy ooy oy Sanma faşist olandan Birgün hesap sorulmaz Oooy oooy ooy ooy oy |
| | |
| | #10 |
| spermeydan 1.güzeli ![]() | Cevap: Grup Yorum Kızılcık Şerbeti Kapamışlar seni beyaz hücreye Konuşmak gülüşmek uzaktır sana Bir bedenin kalmış bir de inancın Silah olmuş sana demir bir dolap Demir bir ranza silahtır sana "Karlı dağlar gibi dik tut başını Gösterme yaranı çat kaşlarını Kızılcık şerbeti içtim söyle" Kan kussan bile diren zalime Koparılıp götürülmüş dostun yoldaşın Türkülerle ulaşır sıcak selamın Bir direncin katığıdırgür haykırışın Sonuna dek savaşılıp yıkılır hücren |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |