![]() |
| | |||||||
EĞLENCE katogorisi Sohbet, Muhabbet, forum oyunları forumu içinde "çiçek...." başlıklı konu görüntüleniyor, "Kırmızı gelinciklere ve papatyalara bayılırım bende..Papatya anneme hediye ettiğim ilk çiçektir.Sevdiğinin seni sevip sevmediği oyunudur..Kırmızı gelincikse ürkektir.Bir dokunusla kırarsın onu..Kendimi buldugum icin gelincikde o da vazgecilmezimdir :)..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #11 |
| spermeydan 1.güzeli ![]() | Cevap: çiçek.... Kırmızı gelinciklere ve papatyalara bayılırım bende..Papatya anneme hediye ettiğim ilk çiçektir.Sevdiğinin seni sevip sevmediği oyunudur..Kırmızı gelincikse ürkektir.Bir dokunusla kırarsın onu..Kendimi buldugum icin gelincikde o da vazgecilmezimdir :) |
| | |
| Sponsored Links |
| | #12 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: BULGARISTAN, ROMANYA, UKRAYNA, ISTANBUL, JAKARTA
Cinsiyet: Rep Gücü: 156 Rep: 15357 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: çiçek.... hayatta en sevdigim cicek , Boynu bukuk Bir KARDELEN dir, cocuklugumda bahcemizde vardi. agir kis aylarindan sonra ilk cikan , cicek kardelendir. O kadar severdim ki. Bahcemizdeki kardelen cicekleri olmesin diye bardakla ustunu kapadim ki usumesinler gece donmasinlar soguktan diye. daha sonra cigdem severim turuncuya kacan cigdem. |
| | |
| | #13 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: May 2008 Nerden: adana-istanbul
Cinsiyet: Rep Gücü: 6 Rep: 510 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: çiçek.... Bir kırmızı karanfil..diyorum.....ama .... Bir Lalenin kısa öyküsünü anlatmak istiyorum.... AĞLAYAN GELİN.... Hakkarinin cilo dağlarında yetişen "ters lale" olarak,ta bilinen çiçek Dünya,nın en nadide çiçeklerin,den biridir. Hristiyan aleminde bir inanışa göre,İsa çarmıha gerilmeye giderken geçtiği yollardaki tüm çiçekler saygıyla eğilirler,bir tek "ters lale"dimdik durmuştur ama İsa,nın bakışları ve onun çarmıha gerilişi , çiçeği o kadar utandırır,ki başını eğip o gündür bugündür ağlarmış. (Flitilaria imperialis,kejan lalesi, ve halk arasında ağlayan gelin olarak biliniyor.) UTANMAYI.....BİLENLERE........ |
| | |
| | #14 |
| 1. şiir yarışması birincisi ![]() Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 24
Cinsiyet: Rep Gücü: 257 Rep: 25571 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: çiçek.... Benim çiçeğim kardelen...Ve işte beni çok etkileyen hikayesi : KARDELEN ÇİÇEĞİ Kardelen çiçeği, etrafındakilerin dostlarının anlatımıyla güneşe aşık olur.Aslında hayatında güneşi hiç görmemiştir. Çünkü bilir ki güneşi gördüğü an canından olacaktır. Ama bu aşk içinde öyle büyür öyle büyür ki artık dayanılmaz bir hal alır ve Allah'a dua eder,bana bir defacıkta olsun güneşi görmeyi nasip et diye. Ve bir gün dayanamaz Allah'ın huzuruna çıkar ve şöyle der; "Allahım güneşi görmem için bana izin ver." Allah'ta ona şöyle seslenir; "Ey kardelen bilmez misin ki sen narin bir çiçeksin ve güneşle karşılaştığın an canından olabilirsin.İyi düşün sana 2 gün mühlet veriyorum, ya güneş ya canın ." Kardelen yüce rabbinin huzurundan ayrılır ve düşünür.Ama içindeki güneş sevdası adeta onu içten içe kemirir.2.günün sonunda Rabbinin huzuruna çıkar ve şöyle der; "Bu aşk beni öyle büyüledi ki güneşi görmek için can atıyorum. Allah'ta ona; "Cesaretini taktir ederim ey kardelen ama bir yandan da üzülürüm,çünkü canından olacaksın." der. ve kardelen güneşi görmenin aşkıyla tutuşurken karın üstüne çıkmaya karar verir. Tam o beyaz karın içinden kafasını çıkardığı an güneşi görür,ama ona daha önce söylendiği gibi canından olur. Bu olay herkesin kalbinde yer eder.Herkes çocuklarına ve torunlarına bu olayı anlatır,nasihatte bulunurlar. "Eğer günün birinde aşık olursan,birini çok seversen __KARDELEN__ gibi cesaretli ol. Eğer ___KARDELEN___ kadar cesaretin yoksa Sakın Aşık olma!!! Derler Kardelenler çiçek açtı,gelmedin... Ve zambak çiçeğini çok severim,Zambaklar en ıssız yerlerde açar...
__________________ Bİr vicdan ayaklanmasına doğru genişlerse kalbin/ şiir gibi yürürse ince ve narin… Anla ki herkes değilsin! |
| | |
| | #15 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: May 2008 Nerden: adana-istanbul
Cinsiyet: Rep Gücü: 6 Rep: 510 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: çiçek.... Günümüzden yıllar önce birbirini çok seven iki çiçek varmış. Bunlardan erkek olan,sevgilisini o kadar çok seviyormuşki, baharda açtıklarında onu diğer çiçeklerden kıskanıyormuş. Buna daha fazla dayanamayan erkek çiçek, baharda herkesin içinde açmak ve kalabalığın içinde kaybolmak yerine kışın dondurucu soğugunda açarak, canından çok sevdiği sevgilisini daha çok görmeyi hayal etmiş. Yine bahar gelmiş.Tüm çiçekler açmış ve toprağı yedi renge boyamış. Erkek çiçek kışın kurduğu hayallerini anlatmış sevgilisine. Dişi çiçekte sevgilisinin bu fikrini cok beğenmiş ve bir daha ki sefere hiç kimsenin açmaya cesaret edemediği dondurucu soğukta açmaya söz vermişler.Bahar bitmiş yaz geçmiş ve kış gelmiş. Sevgilisine kavuşma hayalleri ile yerinde duramayan erkek çiçek, karın bir yorgan gibi kapladığı toprağı delerek yeryüzüne çıkmış. Bembeyaz karlar içende o renkleriyle göz kamaştıran sevgilisini aramış, aramış ama bulamamış.Ümidini yitiren çiçek bir süre sonra boynunu eğmiş ve soğuğun şiddetine daha fazla dayanamayarak hayatını kaybetmiş. İşte o günden sonra aşkı için kışın dondurucu soğuğuna bile aldırmadan karların içinde açan çiçeğe KARDELEN ona sadık kalmayıp aldatan sevgiliyede HERCAİ denmiş... KARDELEN,LE İLGİLİ KISA BİR HİKAYE.... |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |