![]() |
| | |||||||
EĞLENCE katogorisi Sohbet, Muhabbet, forum oyunları forumu içinde "İsimlerimizin anlamlarını burada paylaşalım :) Bakalım aynı isimden kaç kişi var !?" başlıklı konu görüntüleniyor, "Arkadaşlar hadi bakalım isimlerimizin anlamlarını yazalım önce ben başlıyım adım BERENT .. önde giden başarılı ...demek Pekiii sizin isimlerinizin anlamı nedir !?..."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| 1. hikaye yarışması birincisi ![]() Üyelik tarihi: Dec 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 279 Rep: 27686 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | İsimlerimizin anlamlarını burada paylaşalım :) Bakalım aynı isimden kaç kişi var !? Arkadaşlar hadi bakalım isimlerimizin anlamlarını yazalım önce ben başlıyım adım BERENT .. önde giden başarılı ...demek Pekiii sizin isimlerinizin anlamı nedir !?
__________________ Bugünde dünün yarını değilmiydi? dün ne yaptın ki bugün ne yapacaksın!!! |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #2 |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Apr 2008
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 194 ![]() ![]() | Cevap: İsimlerimizin anlamlarını burada paylaşalım :) Bakalım aynı isimden kaç kişi v benim adım hilye ''Hz.Muhammedin güzel yüzünü anlatan kitaplara denir hilye-i şerifler |
| | |
| | #3 |
| Super Aktif ![]() | Cevap: İsimlerimizin anlamlarını burada paylaşalım :) Bakalım aynı isimden kaç kişi v Bnim ismim Abdulkadir "Herşeye gücü yetenin Kulu demek"
__________________ “Savrulurken yaşadığımız günler / Bu soruyu mutlaka soracaksın / Ne kaldı ne kaldı bizden geriye?” |
| | |
| | #4 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2008 Nerden: Sinop Yaş: 34
Cinsiyet: Rep Gücü: 35 Rep: 3409 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: İsimlerimizin anlamlarını burada paylaşalım :) Bakalım aynı isimden kaç kişi v Benim ismim YILMAZ hiç birşeyden korkmayan,vazgeçmeyen tuttuğunu koparan ve cesur anl***** geliyor |
| | |
| | #5 |
| FORUM MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Dec 2006 Nerden: İstanbul
Blog Mesajları: 1
Cinsiyet: Rep Gücü: 167 Rep: 16370 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: İsimlerimizin anlamlarını burada paylaşalım :) Bakalım aynı isimden kaç kişi v Benim ismimde malesef "Vildan". Adımı hiç sevmiyorum, anlamı ise; Arapça'da: Özgür olmayan, (kullar köleler) Farsça'da: Çiçek (çiçekleride hiç sevmem:() Kullar köleler, Yeni doğmuş çocuklar Bayan ve erkek ismi Cennet meleklerinden birinin adı. "Cennetliklerin etrafında, ebedî kılınmış vildân (çocuklar) dolaşıp hizmet ederler” (Vâkıa, 17) ve “Etraflarında, ebedî kılınmış vildân (çocuklar) hizmet için dolaşır durur. Onları gördüğünde, etrafa saçılmış inciler sanırsın” (İnsân, 19) âyetlerinde geçen vildân kelimesi, çocuk doğurma ve çocuk sahibi olma manalarına delalet eden v-l-d kökünden gelmektedir. Kur’ân-ı Kerim’de bu kökten gelen pek çok fiil ve isim1 kullanılmıştır. Bunlardan biri olan vildân, velîd’in çoğulu olup2 mevlud (doğurulmuş) manasındadır. Fakat, mevlud olmalarından sarf-ı nazarla (ana-babalarına nisbeti düşünülmeksizin) küçük çocuklar için kullanılır olmuştur.3 Velid’in ise, doğumu yaklaşmış çocuk için kullanıldığı söylense de4 bebek manasına geldiği daha açıktır. Çünkü âyette Hz. Musa’nın bebeklik dönemi için kullanılmıştır.5 Bu kelime hem kız hem de erkek çocukları için kullanılır. Lügatlerde velid’e, sonraki dönemlerde bu kelimeye izafe edilmiş ikinci ve üçüncü mana olarak köle ve genç hizmetçi manaları da verilmiştir.6 Vildân kelimesi, ele alacağımız iki âyet dışında, üçü Nisâ (75, 98, 127. âyetler), biri Müzzemmil (17. âyet) sûrelerinde olmak üzere 4 âyette daha geçmektedir. Müfred şekli olan velid ise bir âyette (Şuarâ, 18) geçmektedir."
__________________ HER NEDEN İLE ÇOK YAŞAR İSE BİR İNSAN, AKİBİYETİ ÖLÜMDÜR GERİSİ YALAN, BEN GİDERİM ADIM KALIR, DOSTLAR BENİ HATIRLASIN Konu onairci tarafından (31-05-2008 Saat 10:26 PM ) değiştirilmiştir. |
| | |
| | #6 |
| 1. hikaye yarışması birincisi ![]() Üyelik tarihi: Dec 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 279 Rep: 27686 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: İsimlerimizin anlamlarını burada paylaşalım :) Bakalım aynı isimden kaç kişi v Bu kadarmı arkadaşlar:)
__________________ Bugünde dünün yarını değilmiydi? dün ne yaptın ki bugün ne yapacaksın!!! |
| | |
| | #7 |
| Yeni Uye ![]() | Cevap: İsimlerimizin anlamlarını burada paylaşalım :) Bakalım aynı isimden kaç kişi v benim de ismim BURAK peygamber efendimizi miraca cıkartan binegin ismi.
__________________ Bizim vatanımızı Tuna'dan Nil'den dinle... Sor laleye, Sümbüle, birazda Gül'den dinle... Bizi üc kıta degil, bu koca dünya tanır, Bizi bizden degil, yedi kat elden dinle!!! http://img155.imageshack.us/img155/5...8sb16wzrv2.gif |
| | |
| | #8 |
| Super Aktif ![]() | Cevap: İsimlerimizin anlamlarını burada paylaşalım :) Bakalım aynı isimden kaç kişi v Merve:Mekke'de bir dağın adı olup hacılar, Merve ile Safa arasında Sa'y ederler yani 7 defa gidip gelirler.
__________________ |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |