![]() |
| | |||||||
EĞLENCE katogorisi Sohbet, Muhabbet, forum oyunları forumu içinde "Hadi bilin bakalım :)" başlıklı konu görüntüleniyor, "Bir sitede gördüm galiba matematik olimpiyatlarında çıkmış bu yalnız kolay ama benim mantıgı hoşuma gitti. Ayakkabı mağazasına gelen müşteri dükkanda dolaştıktan sonra bir ayakkabı beğenir. Fiyatının 35 YTL olduğunu öğrendiği ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Nerden: Ankara
Cinsiyet: Rep Gücü: 61 Rep: 5979 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Hadi bilin bakalım :) Bir sitede gördüm galiba matematik olimpiyatlarında çıkmış bu yalnız kolay ama benim mantıgı hoşuma gitti. Ayakkabı mağazasına gelen müşteri dükkanda dolaştıktan sonra bir ayakkabı beğenir. Fiyatının 35 YTL olduğunu öğrendiği ayakkabıyı satın almak istediğini söyler ve satıcıya 50 YTL para uzatır. Kasasına bakan satıcı kasasında bozuk para olmadığını görür ve yan dükkana gider, bu 50 YTL' yi bozdurur ve mağazısına geri dönüp para ve ayakkabıyı müşteriye teslim eder. Aradan 10 dk geçer ve yan dükkan sahibi gelerek kendisine verdiği 50 YTL nin sahte olduğunu ve parasını iade etmesini ister. Satıcı duruma şok olur ama ilgili tutarı iade eder ve sahte parayı teslim alır Bu durumda ayakkabı satıcısı ne kadar zarardadır? |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Dec 2007 Yaş: 21
Cinsiyet: Rep Gücü: 49 Rep: 4871 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Hadi bilin bakalım :) ahanda ben bilioomm hatta bu soruyu eklemek istedim de orjinalini silmişim sanırım..nese sölemiim cvbı da tadı kaçmasın o zaman :)
__________________ living is easy with eyes closed... |
| | |
| | #3 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 61 Rep: 5979 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Hadi bilin bakalım :) Aman be bi kerede yanılın :D ver verde kurtul :D |
| | |
| | #4 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Dec 2007 Yaş: 21
Cinsiyet: Rep Gücü: 49 Rep: 4871 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Hadi bilin bakalım :) hehe cık cık sölemiim insanlar kafa yorsun biraz demi ama :)
__________________ living is easy with eyes closed... |
| | |
| | #5 |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Yaş: 24
Cinsiyet: Rep Gücü: 16 Rep: 1422 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Hadi bilin bakalım :) görkem teşekkürler yine güzel bi soru eklemişsin.cevap bu olabilirmi ![]() sahte parayı yan dükkan sahibine verip parayı bozdurunca müşterisine 15 ytl paraüstü verir.dükkan sahibinin 35 ytl karı olur. yan dükkan sahibi sahte 50 ytlyi değişmesini isteyince 50ytl na verir.50 ytl zararı olur aradaki fark yani 15 ytl zararı olur.artı bide müşteriye verdiği ayakkabının maliyeti kadar zararı olur. |
| | |
| | #6 | |
Cinsiyet: Rep Gücü: 61 Rep: 5979 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Hadi bilin bakalım :) Alıntı:
Evet doğru cevap. Yine tebrik ederim :) 50 ytlyi bozdurup para üstü 15 ytl verıyor ve kendısıne 35ytl kalıyor. Daha sonra paranın sahte oldugunu söyleyınce cebinden 15 ytl çıkmıs oluyor ve dediğiniz gibi zararı ayakkabı maaliyeti olacak. Fakat ayakkabıyı o kişi yerine baskasına satmıs olsaydı 35 ytl para alacagı için 35 ytl zarar etmiş oluyor Yani 15+35=50ytl zarar ediyor. | |
| | |
| | |