![]() |
| | |||||||
EĞLENCE katogorisi Sohbet, Muhabbet, forum oyunları forumu içinde "Kaç tavuk var bilin bakalım?" başlıklı konu görüntüleniyor, "Adamin biri bir tavuk dükkanına girmis ve tavukçuya demişki bana bu dükkandaki tavuklarin yarısını ve bi yarım tavuk, tavukçu adamin istedigini vermiş hemen arkasından ikinci adam gelip bana dükkandaki tavukların ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Nerden: Ankara
Rep Gücü: 63 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Kaç tavuk var bilin bakalım? Adamin biri bir tavuk dükkanına girmis ve tavukçuya demişki bana bu dükkandaki tavuklarin yarısını ve bi yarım tavuk, tavukçu adamin istedigini vermiş hemen arkasından ikinci adam gelip bana dükkandaki tavukların yarısını ve bi yarım tavuk demiş yine istediklerini almış peşinden üçüncü adamda girip bana bu dükkandaki tavukların yarısını ve bi yarım tavuk demiş tavukçu bu adamında istediklerini vermiş ve tavukçunun dükkanında hiç tavuk kalmamış en başta dükkanda kaç tane tavuk vardı? |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Feb 2008
Rep Gücü: 1 ![]() | Cevap: Kaç tavuk var bilin bakalım? çözemedim sen biliyon mu biliyosan açıkla |
| | |
| | #3 |
| Super Aktif ![]() | Cevap: Kaç tavuk var bilin bakalım? en başta dükkanda 9 tavuk var idi ilk adamdan sonra 4 tavuk kaldı, ikinci adamdan sonra 1 tavuk ve son adam da bitirdi
__________________ “Savrulurken yaşadığımız günler / Bu soruyu mutlaka soracaksın / Ne kaldı ne kaldı bizden geriye?” |
| | |
| | #4 | |
Rep Gücü: 63 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Kaç tavuk var bilin bakalım? Alıntı:
9un yarısı 4.5 - yarım tavuk daha alırsa=4 tavuk kalıyor 4ün yarısı 2- yarım tavuk daha alırsa = 1.5 tavuk kalıyor 1.5 ün yarısı 0.75 tavuk- yarım tavuk taha =0.25 tavuk gıbı bır sonuc cıkıyor yanı yanlıs cevap Hadi bakalım kim bulacak.(cevabı tabiki biliyorum ) | |
| | |
| | #5 |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Yaş: 24
Rep Gücü: 19 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Kaç tavuk var bilin bakalım? en başta 7 tavuk mu varmış |
| | |
| | #6 |
Rep Gücü: 63 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Kaç tavuk var bilin bakalım? |
| | |
| | #7 |
Rep Gücü: 19 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Kaç tavuk var bilin bakalım? ben teşekkür ederim.güzel sorular devamını bekliyoruz:) |
| | |
| | #8 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Dec 2007 Yaş: 21
Rep Gücü: 49 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Kaç tavuk var bilin bakalım? ben de şimdi gördüm soruyu yaw cevap verilmiş ama..o zaman şunu soriim niles.k nası gittin..hangi yoldan yani :) ben sondan başlayarak tavukların yarısının yarım tavuğa eşit olması gerektiğini düşünüp 3. adamın 1 tavuk aldığından yola çıktım..sonrası tersten..1-2-4 tavuk bulunuo ama daha kolay bi yolu varsa bilmek isterim :) bu arada görkem yine harikalar yaratmışsın tebrik ediorum :)
__________________ living is easy with eyes closed... |
| | |
| | #9 |
Rep Gücü: 63 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Kaç tavuk var bilin bakalım? Bunların kolay yolları varsa bızede söyleyın :) ben deneme yanılmayla şans eserı bulmustum ılk 10 aldım fazla cıkınca tek tek ındım ve sonuca ulaştım :) Sonucu bırde acık olarak yazayımda 7 yarısı 3.5 - yarım tavuk(0.5)= 3 3 yarısı 1.5 - yarım tavuk(0.5)= 1 1 yarısı 0.5 - yarım tavuk(0.5) =0 |
| | |
| | #10 |
Rep Gücü: 19 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Kaç tavuk var bilin bakalım? ben daha uzun bi yoldan yaptım:D dükkandaki tavukların sayısı x olsun. 1.adımda tavukların yarısı ve yarım tavuk:x\2 +1\2 almış geriye (x\2 -1\2).kaldı 2.adımda bunun yarısı ve yarım tavuk: (x\2 -1\2).1\2 +1\2 3 adımda da öle.sonra alınan tavuklar rın toplamı 7x\8 oluyo 7x\8 +7\8=x x=7 biraz uzun oldu galiba ama böyle yaptım:) Konu niles.k tarafından (09-02-2008 Saat 11:24 PM ) değiştirilmiştir. |
| | |
![]() |
| Etiketler |
| bilmece, tavuk, zeka |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |