![]() |
| | |||||||
EĞLENCE katogorisi Sohbet, Muhabbet, forum oyunları forumu içinde ""AH BİR EZİK OLABİLSEK"" başlıklı konu görüntüleniyor, "Zor durumda olan birini gördüğünde hüzünlenen,büyüklerine karşı dikkatli davranan,aç biriyle karşılaştığında acıma hisseden,gözyaşı döken,kısacası diğerlerine karşı saygılı olmak gibi "değerlerini"içeren çocukların şu an lisedeki adı "ezik".Arkadaşları onlara " ezik " ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SUPER MODERATOR Altın Üye (mayıs 2008) ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Nerden: adana-ankara
Cinsiyet: Rep Gücü: 188 Rep: 18536 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | "AH BİR EZİK OLABİLSEK" Zor durumda olan birini gördüğünde hüzünlenen,büyüklerine karşı dikkatli davranan,aç biriyle karşılaştığında acıma hisseden,gözyaşı döken,kısacası diğerlerine karşı saygılı olmak gibi "değerlerini"içeren çocukların şu an lisedeki adı "ezik".Arkadaşları onlara " ezik " diyor. Yani bütün bu olumlu özellikler tiye alınıyor.Sizi bilmem ama ben kendimi fena halde ezik hissediyorum.Eziğim.Ve her gittikçe eziliyorum. Diyor Psikiyatr Cem Mumcu. Sevgili arkadaşlar düşünün biraz gerçekten ezikmisiniz ?? |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Aktif Uye ![]() | Cevap: "AH BİR EZİK OLABİLSEK" ezik mi?neden ezik olalımki.Zor durumda olan birini gördüğünde hüzünlenen,büyüklerine karşı dikkatli davranan,aç biriyle karşılaştığında acıma hisseden,gözyaşı döken,kısacası diğerlerine karşı saygılı olmak.bunlar yardımseverlik değil mi?birine yardım ederken ne düşünürler diyemi soruyoruz kendimize. ben kendimi ezik hissetmiyorum bu konuda.aksine mutlu oluyorum yardım ettiğim için |
| | |
| | #3 |
| Aktif Uye ![]() | Cevap: "AH BİR EZİK OLABİLSEK" hayatında bu değerlere yer vermek insanı ezik değilk(insan)yapar insan olanda insan der başka bişi demez.kaldıki lise talebelerinin böyle davranan insanlara ezik diye hitap ettiklerini hiç sanmıyorum.hadi diyelimki diyorlar,bir lise talebesinin benim doğru bulduğum birşeyi yaptığımda bana ezik demesi hiç umrumda olmaz ki lise talebesi dediğiniz 14 15 yaşında çoluk çocuk,ve bu çoluk çocuğun söylediklerini kafama takacak kadar kompleksli değilim. bende hayatımda insanım diyebilmek için bu değerlere önemle yer veririm. ama ezik değilim.eğer siz ezik'im diyorsanız diyecek birşeyim yok. ayrıca konu başlığını (ah bi ezik olabilsek )diye atmış olmanız sizinde aynı düşüncede olduğunugösterir.kendinizi ezik olarak değerlendirebilirsiniz ama çoğul beklentiler beklemek sizi hayal kırıklığına uğratır.
__________________ Dişlerinin arasında bir silahın namlusu varsa sadece sesli harfleri söyleyebilirsin. Konu Mevt tarafından (09-12-2007 Saat 07:40 PM ) değiştirilmiştir.. |
| | |
| | #4 | |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Sep 2007 Nerden: Aslen Gürcistan ama ANkara'da yaşıyorum Yaş: 31
Cinsiyet: Rep Gücü: 68 Rep: 6691 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: "AH BİR EZİK OLABİLSEK" Alıntı:
Keşke o kadar " ezik " olabilsem . Lise yıllarında çok daha hassas ve tam da Cem Mumcu'nun tarif ettiği kriterde bir kızdım . Keşke şimdi de o kadar efendi olabilsem . Bizim zamanımızda "efendi" derlerdi ama şimdi "ezik" olmuş . Zamanın insandan götürdüğü şeylerden biri de bu olsa gerek ; kavram karmaşası . Ne denir ki güney hanım , kendi adıma konuşmam gerekirse ; maalesef o kadar ezik değilim | |
| | |
| | #5 |
| SUPER MODERATOR Altın Üye (mayıs 2008) ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Nerden: adana-ankara
Cinsiyet: Rep Gücü: 188 Rep: 18536 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: "AH BİR EZİK OLABİLSEK" Günümüzde kaygılar artıkça mekanize bir hale geliyor herşey.İnsani değerler unutulup yerine çok başka şeyler konuyor. İşim gereği 10-20 yaş aralığındaki gençlerle beraberim ve öyle örnekler görüyorumki şaşarsınız.Fakat yıllar geçtikçe farkettimki daha önce sıradan olmayan,önemsediğimiz değerlerin yerine konulan yeni tarifler ve tanımlar artık benide şaşırtmıyor. Cem Mumcu ' ya katılıyorum.Zira onun "ezik olmak" dediği günümüzde çok yanlış tanımlanan ve yok olan değerlere ve uygulayıcılarına bu söyleme,sonuna kadar sahip çıkıyorum vede çıkmaya çalışıyorum.Ezik olmak insani değerlere sahip çıkmak sa evet ben bir eziğim ve ısrarla ezik olmaya devam edeceğim.Tam istediğim gibi olmasada..... |
| | |
| | #6 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Apr 2008 Nerden: Okyanus
Cinsiyet: Rep Gücü: 191 Rep: 18940 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: "AH BİR EZİK OLABİLSEK" İnsanın özü sözü bir olması,kararlı ve tutarlı olması kadar güzel bir şey var mı bu dünyada? Evet bende kendimi ezik hissediyorum Psikiyatr Cem Mumcu gibi düşünüyorum ve hissediyorum. O yüzden de elimden geldiği kadar bu konularda duyarlı olmaya çalışıyorum. Aklıma güzel bir anlatı geldi onu paylaşmak isterim. Dünya nimetlerine önem vermeyen yasayış ve felsefesiyle ünlü filozof Diyojen, bir gün çok dar bir sokakta zenginliğinden başka hiçbir şeyi olmayan kibirli bir adamla karsılaşır. İkisinden biri kenara çekilmedikçe geçmek olanaksızdır. Mağrur zengin, filozofa: -Ben bir serserinin önünde kenara çekilmem, der. Bunun üzerine Diyojen kenara çekilerek,gayet sakin su karşılığı verir: -Ben çekilirim ''Evet ben de çekilirim gerçekten.''
__________________ Yüreğinde zerre kadar art niyet ve riya taşıyan insan, benim yüreğimi göremez! Konu SAHARAY tarafından (15-05-2008 Saat 02:32 AM ) değiştirilmiştir.. |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |