![]() |
| | |||||||
EĞLENCE katogorisi Sohbet, Muhabbet, forum oyunları forumu içinde "Parola" başlıklı konu görüntüleniyor, "Bir babanın malikanesine girmek için sadece parolayı bilenler girebiliyordu. Parola belli bir kurala göre sıralanan sayılardan oluşuyordu. Kapıda içeri girmek isteyen bir grup vardı. Her biri sırayla kendine denk gelen ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Nov 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 7 Rep: 639 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Parola Bir babanın malikanesine girmek için sadece parolayı bilenler girebiliyordu. Parola belli bir kurala göre sıralanan sayılardan oluşuyordu. Kapıda içeri girmek isteyen bir grup vardı. Her biri sırayla kendine denk gelen sayıyı doğru söyleyerek içeri giriyordu. En baştaki adamdan itibaren sayılar şöyle sıralanıyordu: 3 - 6 - 6 - 16 - 15 - 24 - 28 Sıradaki adam kuralı bilmiyordu ama bu sıralamadan çözmeye çalışacaktı. Ne demeli ki içeriye girebilsin?
__________________ |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Yaş: 24
Cinsiyet: Rep Gücü: 16 Rep: 1422 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Parola nasıl bi mantığı var gerçekten merak ettim.düşündüm ama bişey bulamıyorum.:( |
| | |
| | #3 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Nerden: Ankara
Cinsiyet: Rep Gücü: 59 Rep: 5759 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Parola Söyle birşey yürüttüm 16 sayısını giren kişi tam ortada yani o kişiyi sabit tutar sag ve soldakilerde belirli oranda artarak giriyor desem 3 e denk olarak 15 giriyor = 5 katı 6 ya denk olarak 24 giriyor = 4 katı eğer diğerleride böyle gitseydi bu şekilde bir mantık yürütebilirdim. Ama gerçekden çok ilginç cevabı bende çok merak ediyorum |
| | |
| | #4 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 16 Rep: 1422 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Parola başka sayfalardan sorulara bakarken tesadüfen bulduğum bi soru buna benziyodu..orda çözümü vardı:)sanırım aynı mantık.:) kişi kaçıncı sırada ise o sayının harfleri toplamı ile o sayıyı çarpıyor. yani .1.kişi 1 sayısı 3 harfli 1.3=3, 2.kişi 2 sayısı 3harfli 2.3=6 ,3.kişi 3 sayısı 2 harfli 3.2=6 4.kişi 4 sayısı 4 harfli 4.4=16,5.kişi 5 sayısı 3 harfli 5.3=15... 8.kişi 8 sayısı 5 harfli 8.5 =40 oluyo. |
| | |
| | #5 |
| 1. avatar yarışma birincisi ![]() Üyelik tarihi: Mar 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 64 Rep: 6198 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Parola tebrikleeeeeerrr ............ |
| | |
| | #6 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 16 Rep: 1422 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Parola ben çözmüş sayılmam buna benzer bi soruya rastladım:)) |
| | |
| | #7 |
| Super Aktif ![]() | Cevap: Parola Zor bir soru ama evrensel bir soru olmamış ya.
__________________ “Savrulurken yaşadığımız günler / Bu soruyu mutlaka soracaksın / Ne kaldı ne kaldı bizden geriye?” |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |