FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin reklam verin reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > İNSAN > Hobiler > Denizcilik

Denız Adabı

Hobiler katogorisi Denizcilik forumu içinde "Denız Adabı" başlıklı konu görüntüleniyor, "denizcilik deyince benim aklima kurallar aliskin oldugumuz saygi sevgi kelimeleri gelir Bir gemide kopru ustune cikip vardiyadaki arkadasa (gemiyi suren) : Allah selamet versin bir denizci bir denizciye vedalasirken Sefere ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04-05-2008, 07:11 PM   #1
SUPER MODERATOR

orkuorkun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
going means,going far. Going far means Returning

orkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyor
Denız Adabı

denizcilik deyince benim aklima kurallar aliskin oldugumuz
saygi sevgi kelimeleri gelir

Bir gemide kopru ustune cikip vardiyadaki arkadasa (gemiyi suren) : Allah selamet versin

bir denizci bir denizciye vedalasirken Sefere cikarken : Allah selamet versin ,Yolunuz Acik olsun, PRUVANIZ NETA

Gemi kaptaninin koltuguna ASLA OTURMAYIN , (kaptan degilseniz) o olmasa bile ,

Gemide Limanda vardiyaciysaniz : 10 dakika once gelmeye gayret ediniz, vardiyadan once gelmek
kopruustunde gece karanlikta gozlerinizin alismasi-makinenin o anki durumuna adapte olmanizi saglayacak, siz de vardiyanizi teslim ederken erken dinlenmenizi saglayacak
vadiya zabitinden
Kopruustunde su sekilde : 8-12 vardiyami pruvam 95 derece teslim ettim
12-04 vardiyami pruvam 95 derece teslim aldim
makinede: de onemli hersey basmuhendis 2nci talimati soylendikten sonra teslim edilir.

yemek sofrasina otururken : Afiyet olsun ,
sofradakiler : Buyrun der

Gemi kaptanina hicbir zaman, Kaptan denilmez SUVARi BEY
ikinci kaptan : Efendi kaptan
Bas muhendis :carkcibasi

bir topluluk icinde ilk defa yemek yiyecek iseniz, Kamarota oturacaginiz yeri sorun, hicbir zaman kendi kafaniza gore oturmayin. sizin ne kadar denizci oldugunuz ortaya cikar.

Yemek sofrasinda mutlaka catal kasik kullanmayi bilmelisiniz sag elde bicak sol elde catal kullanilir. ancak sadece corba veya sadece catal kullanacaksaniz sag eli kullanabilirsiniz.

unutmayin ki yurtdisina ciktiginizda yabancilar da gorur bu yemek yiyisinizi, bir baska gemiye veya konferansa davet edilirseniz rezil olmazssiniz.

Ustleriniz daima saymalisiniz,adam karaktersiz olsa bile , karaktersiz kisiler kendiliginden kaybolur.

Bir gun bir sorununuz olursa Hicbir zaman en ust kademeye direk gitmeyin, eger kendi kafaniza gore gidip kaptana muhendis veya bas muhendise veya 2nci kapana sikayet ederseniz Basinizdaki ilk amirleri cignemis olursunuz. o zaman ilk sogukluk baslar. derdiniz olup ancak derman bulunmaz ise ikinci ust amire cikilir.
saglik ve yasam sartlari ile ilgili amirler farklidir.

herkesle uyumlu hareket edin. Yurtdisinda yurt icinde gemiden disari cikarken disari cikmayanlara usulen de olsa : Arkadaslar ben disari cikiyorum BIR ISTEGINIZ ARZUNUZ VAR MI ? cikamayanlar belkide kucucuk bir sigara isteye bilir

denizcilikte asla kimseyle kavga etmeyin: karada degilsiniz ayaginiz kayip okyanusa dusebilirsiniz. (denize atarlar baliklara yem olursunuz kimse sizi kurtaramaz gormedim haberim yoktu olur. karadaki mahkemeler gibi yumusak degildir deniz adabi)

asla gemi guvertesinde SIPIDIK TERLIKLE dolanmayiniz, Kafaniza gore SORT ile degil de ikinci kaptanin emri varsa ona gore giyiniz.

Temiz olmaya gayret ediniz,temizlik itibar gibidir.

benim aklima bu kadar geliyor, devamini bilen arkadaslar ekleyebilir

senolmutlu@2008

Konu orkuorkun tarafından (05-05-2008 Saat 09:19 AM ) değiştirilmiştir..
orkuorkun isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:34 AM .