FORUM SUPERMEYDAN  
Web Tasarım Estetik Estetik prefabrik key ödemeleri Alışveriş

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GENEL & GÜNCEL > Spor Dünyası

Paraşüt yarışma branşları

GENEL & GÜNCEL katogorisi Spor Dünyası forumu içinde "Paraşüt yarışma branşları" başlıklı konu görüntüleniyor, "Yarışmalar klasik ve modern branşlar olarak gruplandırılır KLASİK (HEDEF, STİLL ) HEDEF : Hedef atlayışlarında 0 merkezli 15cm yarıçaplı bir dairenin içine inilerek değerlendirme yapılır. Merkezden uzağa yapılan her iniş ..."

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24-03-2008, 06:52 PM   #1
Aktif Uye
 
carpediemcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İNADINA YAŞAMAKK...
 
Üyelik tarihi: May 2007
Nerden: ank
Mesajlar: 1.475
Cinsiyet:
Rep Gücü: 317 Rep: 31466
carpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyor
Paraşüt yarışma branşları

Yarışmalar klasik ve modern branşlar olarak gruplandırılır

KLASİK (HEDEF, STİLL )

HEDEF : Hedef atlayışlarında 0 merkezli 15cm yarıçaplı bir dairenin içine inilerek değerlendirme yapılır. Merkezden uzağa yapılan her iniş ceza puanı olarak değerlendirmeye alınır, 15cm nin dışındaki her derece 16cm olarak kabul edilir. 900m-1100m arası irtifadan takım olarak atlayış yapılır takım beş kişiden oluşur.

STYLE : Style atlayışları 2200m irtifadan yapılır , amaç önceden belirlenmiş seri hareketleri serbest düşüş esnasında hatasız ve en kısa zamanda yapmaktır.


FS (FORMATION SKYDIVING ):

Takım olarak ( 4’lü ve 8’li ) toplam 72 değişik hareket arasından önceden kura ile belirlenen beş yada altı hareketi 4’lü için 3000m. 8’li için 4000m. İrtifadan hatasız ve çok yapmak amaçlanır. FS atlayışlarında başarılı olmanın temelinde çok çalışmak olduğu kadar takım içindeki uyumdur.

CF (CANOPY FORMATION): 4’lü takım olarak değişik hareketler arasından önceden kura ile belirlenen beş yada altı hareketi 2000m. irtifadan hatasız ve çok yapmak amaçlanır. CF atlayışlarında başarılı olmanın temelinde çok çalışmak olduğu kadar takım içindeki uyumdur. Ayrıca CF 8’li takım atlayışları 2500 m irtifadan rotasyon (üsttekinin yerinden çıkıp en alta inmesi) yarışmasında belirlenen sürede en fazla rotasyonu yapmak hedeflenir.


FS & SS (FREE STYLE & SKY SURF):
Serbest stil ve sky surf atlayışları henüz 3 yıldır yapılmasına rağmen estetik açısından oldukça ilgi çekicidir. Zorunlu (önceden belirlenmiş) ve serbest (yarışmacı tarafından keşfedilmiş) hareketlerin birleştirilmesiyle 4000 metre irtifadan 45 sn. içerisinde yarışmacıdan eksiksiz, düzgün ve tam olarak seriyi yapması beklenir. Hakemler açısından değerlendirilmesi en zor kategoridir.


thk@thk.org.tr
E-mail
carpediemcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Herşey Yarı Fiyatına..
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:52 PM .


Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.

Supermeydan.net kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız supermeydan@gmail.com email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler!


Telif haklarını ihlal eden hertürlü materyal supermeydan.net de yayınlanamaz ve dağıtılamaz.Site içeriğini Kaynak göstermek şartıyla kullanmanız serbesttir.
Okur konuları ve yorumları kişilerin kendi görüşleridir.SuperMeydan.Net konu ve yorum içeriklerini benimsememektedir

Search Engine Friendly URLs by vBSEO