FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin reklam verin reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GENEL & GÜNCEL > Otomobil

Bu yıl 34 yeni dizel model yollara çıkacak

GENEL & GÜNCEL katogorisi Otomobil forumu içinde "Bu yıl 34 yeni dizel model yollara çıkacak" başlıklı konu görüntüleniyor, "Bu yıl da otomobil üreticileri pazara sunacakları birçok yeni dizel modelle kıyasıya rekabet edecek. Binek otomobil satışlarının yüzde 54'ünü dizellerin oluşturduğu Türkiye pazarında, bu yıl yollara çakacak yine dizel model ..."

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24-03-2008, 01:37 AM   #1
Uye
 
ErDaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bir gece yürüyüşü gibidir hayat ay ışığın yoksa yolunu bulamazsın
 
Üyelik tarihi: May 2007
Nerden: SİNOP
Mesajlar: 970
Cinsiyet:
Rep Gücü: 90 Rep: 8861
ErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyor
Car Bu yıl 34 yeni dizel model yollara çıkacak

Bu yıl da otomobil üreticileri pazara sunacakları birçok yeni dizel modelle kıyasıya rekabet edecek. Binek otomobil satışlarının yüzde 54'ünü dizellerin oluşturduğu Türkiye pazarında, bu yıl yollara çakacak yine dizel model sayısının 34'e ulaşması bekle

Bu modeller arasında, pazarda yer alan ancak yenilenen araçların yanı sıra Türkiye yollarına ilk defa çıkacak olan otomobiller de bulunuyor. Otomobil üreticilerinin artan dizel talebinde otomatik şanzıman seçeneğinin de öneminin farkına vardığı görülüyor. Bu yıl Türkiye'ye gelecek yeni dizel modellerin önemli bir bölümünde de otomatik vites seçeneği sunuluyor olacak. İşte bu yıl Türkiye yollarına çıkacak yeni dizel modeller:

BMW X6

Yeni BMW 3 Serisi

Yeni BMW 7 Serisi

Citroen C5

Dacia Sandero

Fiat 500

Fiat Linea 1.6

Ford Kuga

Yeni Ford Fiesta

Hyundai i10

Kia Cee'd

Yeni Mercedes CLS

Yeni Mercedes CLC

Yeni Mercedes A Serisi

Yeni Mercedes B Serisi

Yeni Mercedes ML Serisi

Mercedes GLK Serisi

Nissan Qashqai

Peugeot 308 SW

Renault Koleos

Yeni Renault Laguna

Yeni Seat Ibiza

Subaru Legacy

Subaru Outback

Subaru Forester

Subaru Impreza

Yeni Skoda Superb

Volkswagen Sricco

Volkswagen Tiguan

Volkswagen Passat CC

Volvo S40 (Otm. seçeneği)

Volvo V50 (Otm. seçeneği)

Volvo C30 (Otm. seçeneği)

Volvo C70 (Otm. seçeneği)




Hürriyet
__________________
ErDaLL isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
Alt 24-03-2008, 01:42 AM   #2
Uye
 
ErDaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bir gece yürüyüşü gibidir hayat ay ışığın yoksa yolunu bulamazsın
 
Üyelik tarihi: May 2007
Nerden: SİNOP
Mesajlar: 970
Cinsiyet:
Rep Gücü: 90 Rep: 8861
ErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyor
Car Dizel araçlara ilgi artıyor

Benzinli araçlara göre yakıtta önemli düzeyde tasarruf sağlayan dizel araçlara olan talep, her geçen gün artarken, pazardan pay almak isteyen firmalar arasında yaşanan büyük rekabet sonucunda fiyatlar da makul seviyelere geriledi.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, ocak ayında dizel araç satışlarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 51 oranında artması otomotiv sektörüne hareketlilik kazandırdı.

Ocak ayında 18 bin 162 adet olan toplam binek araç satışlarının 10 bin 55 adedini dizel araçlar oluşturdu.

Benzinli araçlara göre yakıtta önemli oranda tasarruf sağlayan dizel araçlara talebin artması nedeniyle pazardan pay almak isteyen firmalar arasında büyük rekabet yaşanıyor. Talebin artmasıyla birlikte firmalar dizel araç üretimine ağırlık verdi.

Üretimin artırmaya başlamasıyla birlikte dizel araç fiyatları da daha önceki yıllara göre uygun hale geldi. Pazarda halen, daha çok orta gelir seviyesindeki vatandaşlara hitap eden ve C segmentinde yer alan 1.3 cc Palio Sole Activ 21 bin 600, 1.5 cc Dacia Logan 22 bin 500, 1.4 cc Citroen C3 25 bin 200, 1.5 Hyundai Getz 24 bin 300, 1.4 cc Ford Fiesta ise 28 bin 500 YTL olarak belirlenen tavsiye edilen fiyatlardan satılıyor.

-''DİZEL MOTORLAR GÜÇLENDİ''-

Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Otomotiv Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dizelde, pazar ve rekabetin artmasının firmaları arayışa yönelttiğini söyledi.

Aydın, bir kaç yıl öncesine kadar dizel araçlarda eski teknoloji kullanan firmaların yaptıkları yatırımlarla artık yeni nesil dizel araçlar üretmeye başladıklarını bildirdi.

Üretilen yeni araçlarda 3. nesil püskürtme sistemleri ile yeni nesil turbo ünitelerinin kullanıldığını belirten Aydın, böylece dizel motorların güçlendiğini, egzos emisyonlarının da benzinli araçlara göre düşürüldüğünü ifade etti.

Önceki yıllarda üretimin az, talebin fazla olması nedeniyle dizel araç fiyatlarının yüksek olduğunu anımsatan Aydın, ''Ancak, firmalar üretimlerini artırıp, 1.6 cc'nin altında araçları piyasaya sundular. Böylelikle ÖTV'nin de yüzde 20 oranında aşağıya çekilmesiyle fiyatlar da uygun hale geldi'' dedi.

Aydın, dizel araca olan talebin önümüzdeki aylarda da artamaya devam edeceğini sözlerine ekledi.


AA
__________________
ErDaLL isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:40 AM .


Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.

Supermeydan.net kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız supermeydan@gmail.com email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler!



Search Engine Friendly URLs by vBSEO