![]() |
| | |||||||
Otomobil katogorisi Oto teknik servis forumu içinde "Otomatik vites nasıl kullanılmalı?" başlıklı konu görüntüleniyor, "Otomatik vitesin de kuralları var Otomatik şanzımanlı araçta en iyi performansı elde etmek ve masraf çıkarmamak için öneriler şöyle: Gaz pedalına basılıyken vites kolu P (park) ve N (boş) konumundan ..."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SITE ADMİN ![]() Üyelik tarihi: Nov 2005 Nerden: Samsun/TURKEY Yaş: 33
Mesajlar: 6.157
Blog Mesajları: 25
Cinsiyet: Rep Gücü: 439 Rep: 42989 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Otomatik vites nasıl kullanılmalı? Otomatik vitesin de kuralları var Otomatik şanzımanlı araçta en iyi performansı elde etmek ve masraf çıkarmamak için öneriler şöyle: Gaz pedalına basılıyken vites kolu P (park) ve N (boş) konumundan başka bir konuma getirilmemeli. Araç hareket halindeyken P konumuna alınmamalı. Aksi takdirde ciddi hasarlar ortaya çıkabilir. Geri vites (R) konumuna geçmeden önce aracın tamamen durması beklenmeli. Yokuş aşağı inişlerde araç kesinlikle boşa yani N konumuna alınmamalı. Otomatik şanzımalı araçlarda, motor çalışmadığında kesinlikle vurdurmak olarak bilinen uygulama yapılmamalı. Otomatik şanzıman yağ değişimi zamanlarına mutlaka uyulmalı. Aksi taktirde yağ bozulur ve bozulan yağ şanzımanın performansında düşüşe ve arızalara neden olur. L konumundaki sürüşlerde 50 Km'nin üstündeki hızlara çıkılmamalı.
__________________ İlerlediğiniz yolda hiç zorlukla karşılaşmıyorsanız, Bilinki o yol asla sizi doğruya ulaştırmaz... |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |
Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Full Otomatik Windows Vista Kurulumu Resimli | LegendS1 | İşletim Sistemleri | 1 | 27-02-2008 07:41 PM |
| Otomatik Vites Nasıl Kullanılır? | ErDaLL | Oto teknik servis | 0 | 16-10-2007 03:25 AM |
| Otomotiv Kısaltmaları Sözlüğü (ALFABETİK SIRAYLA) Aradığınız Her Terim İçinde | doğangüneş | Otomobil | 0 | 05-09-2007 12:05 AM |
| Wİndows Sorunları 180 Soru Cevap | doğangüneş | İşletim Sistemleri | 4 | 24-07-2007 09:01 AM |
| Bilimsel Makale nasıl yazılır,nasıl yayınlanır | KopiLL | Kitap Tanıtımları, E-Box | 0 | 30-03-2007 06:14 PM |
| | |