![]() |
| | |||||||
GENEL & GÜNCEL katogorisi Otomobil forumu içinde "DOT Kodu Nedir? Nasıl Okunur?" başlıklı konu görüntüleniyor, "DOT lastiklerde güvenlik standartlarını belirleyen Amerika Hükümetinin "Department Of Transportation" biriminin kısaltmasıdır. DOT kodları bize lastiğin nerede ve ne zaman üretildiği konusunda (lastiğin yaşı) bazı bilgiler sunar, ilk iki harf ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2007 Nerden: SİNOP
Cinsiyet: Rep Gücü: 90 Rep: 8861 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | DOT lastiklerde güvenlik standartlarını belirleyen Amerika Hükümetinin "Department Of Transportation" biriminin kısaltmasıdır. DOT kodları bize lastiğin nerede ve ne zaman üretildiği konusunda (lastiğin yaşı) bazı bilgiler sunar, ilk iki harf latiğin üretildiği tesisi işaret eder, son 3 veya 4 rakam üretildiği tarihi belirtir. 2000 yılından önce üretilen latiklerin sonunda ki 3 rakam örneğin "2 5 9" bize lastiğin 9. yılın 25. haftasında üretilen lastiği bize belirtir. Bu 1989 ’un 25. haftası da olabilir, bu konuda dikkat! 2000 yılından sorna bu kod 4 rakama çıkartıldı, örneğin "4 0 0 4" bize lastiğin 2004 yılının 40. haftasında üretildiğini belirtir. Alıntı...
__________________ |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #2 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 165 Rep: 16204 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: DOT Kodu Nedir? Nasıl Okunur? İşin püf noktası derlerya, işte öyle birşey buda sayın ErDaLL, emeğinize sağlık, ben yararlandım, ayrıca konuya yakın ve araç bakımı yapan en az 12 kişilik gruba da not ettirdim. Faydalanma bu sanırım. |
| | |
| | #3 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2007 Nerden: SİNOP
Cinsiyet: Rep Gücü: 90 Rep: 8861 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: DOT Kodu Nedir? Nasıl Okunur? Faydalı olabildiysem ne mutlu bana bilgi paylaştıkça büyür.
__________________ |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |