![]() |
| | |||||||
Webmaster Dünyası katogorisi Arama motoru optimizasyonu forumu içinde "Google'da Sitenizin Gözükmesi İçin Bi Yöntem daha" başlıklı konu görüntüleniyor, "Sitenizin arama motorlarında üst sıralarda çıkmasını ve sitenizin içeri inin daha iyi indexlenmesi için ana dizininize siteniz.com/robots.txt robots.txt dosyası oluşturun ve içine şu kodu yazın: Kod: User-agent: * allow: / ..."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Nov 2005 Nerden: VIENNA / ISTANBUL
Cinsiyet: Rep Gücü: 12 Rep: 899 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Google'da Sitenizin Gözükmesi İçin Bi Yöntem daha Sitenizin arama motorlarında üst sıralarda çıkmasını ve sitenizin içeri inin daha iyi indexlenmesi için ana dizininize siteniz.com/robots.txt robots.txt dosyası oluşturun ve içine şu kodu yazın: Kod: User-agent: * allow: / Bu kod bütün siteyi indexler.Buradaki Kod: User-agent: * parametresi bütün arama örümcekleri sitemi indexlesin demek. Benim sitemi google indexlesin yeter derseniz Kod: User-agent:Googlebot yapmanız gerekmektedir.bunu tavsiteye etmem hepsi gelsin indexlesin Arama motorlarında çıkmasın dediginiz dizin varsa Disallow yapmanız gerekmektedir.Örnegin admin klasörü yada cgi-bin klasörü gibi dizinler için iyinet in kodunu inceleyebilirsiniz. http://www.ultima-strike.com/robots.txt aşagıdaki kodu kullanan google.com içeriginin başka arama motorları tarafından indexlenmemesi için o şu kodu kullanıyor http://www.google.com/robots.txt Kod: User-agent: * Disallow: /search Disallow: /groups Disallow: /images Disallow: /catalogs Disallow: /catalog_list Disallow: /news Disallow: /pagead/ Disallow: /imgres Disallow: /keyword/ Disallow: /u/ Disallow: /univ/ Disallow: /cobrand Disallow: /custom Disallow: /advanced_group_search Disallow: /advanced_search Disallow: /googlesite Disallow: /preferences Disallow: /setprefs Disallow: /swr Disallow: /url Disallow: /wml Disallow: /hws Disallow: /bsd? Disallow: /linux? Disallow: /mac? Disallow: /microsoft? Not Alintidir
__________________ |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #2 |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Dec 2005 Yaş: 26
Cinsiyet: Rep Gücü: 6 Rep: 231 ![]() ![]() ![]() | hımm bir yerde daha görmüştüm.. ama bunu bi de site içi kodlarla yapmak daha yararlı oluyo sanırım. |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |