FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin 2008 öss yerleştirme sonuçları reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > SUPERMEYDAN ÖZEL > Destekliyoruz, Alkışlıyoruz

ODTÜ’yü yıkmak "Güven,Özveri,Tecrübe" ister

SUPERMEYDAN ÖZEL katogorisi Destekliyoruz, Alkışlıyoruz forumu içinde "ODTÜ’yü yıkmak "Güven,Özveri,Tecrübe" ister" başlıklı konu görüntüleniyor, "ODTÜ’yü yıkmak "Güven,Özveri,Tecrübe" ister "Gerekirse ODTÜ’yü yıkarım" diyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e karşı ODTÜ'lüler "ODTÜ’yü yıkmak Güven-Özveri-Tecrübe İster" platformu kurdu. Gökçek’i protesto etmek için 22 Temmuz Salı günü ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22-07-2008, 10:01 AM   #1
SUPER MODERATOR
Altın Üye (mayıs 2008)

güney - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hak verilmez alınır!!!

güney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyor

"Gerekirse ODTÜ’yü yıkarım" diyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e karşı ODTÜ'lüler "ODTÜ’yü yıkmak Güven-Özveri-Tecrübe İster" platformu kurdu. Gökçek’i protesto etmek için 22 Temmuz Salı günü saat 16.00’da ODTÜ postanesinin önündeki kavşakta 5 dakika yere yatma eylemi yapacakları bildirildi.

Platform tarafından yapılan açıklamada, Gökçek’e tepki gösterildi. Açıklamada “Herhangi bir siyasi partinin, örgütün ya da fraksiyonun birer mensubu olarak değil; ODTÜ'yü seven ve bu bağlamda 'üniversite' düşüncesine sahip çıkan, bir çağı yarım asıra sığdırmış ODTÜ tarihinin ve ODTÜ Ruhu'nun birleştirici devrimciliğine inanan herkese, diğer üniversitelerdeki dostlara ve Türkiye’ye anlamlı bir mesaj vermek istiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Elinde sürahi ile şov yapan Gökçek ve yandaşlarını iş makineleriyle ODTÜ’ye beklediklerini söyleyen platform üyeleri “sayıları 100 bini bulan ODTÜ öğrencilerine, mezunlarına, çalışanlarına ve ODTÜ'yü yalnız bırakmayan herkese, kalbi gençlikle çarpan herkese, ODTÜ'den selam olsun!” diyerek açıklamayı sonlandırdılar.

Kaynak: Vatan

sendika org..
Sponsored Links
Alt 22-07-2008, 10:10 AM   #2
spermeydan 1.güzeli

sheytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haydi bastır GALATASARAY-En büyüksün GALATASARAY-Yönetim,Futbolcu,Taraftar-Şampiyonsun GALATASARAY

Blog Mesajları: 5
sheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyor
Cevap: ODTÜ’yü yıkmak "Güven,Özveri,Tecrübe" ister

İyi yapıyolar Ankara'da olsam bende giderdim..
Alt 24-07-2008, 10:05 PM   #3
Aktif Uye

pusucukurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SUPERMEYDAN

Blog Mesajları: 11
pusucukurt çok gurur duyuyorpusucukurt çok gurur duyuyorpusucukurt çok gurur duyuyorpusucukurt çok gurur duyuyorpusucukurt çok gurur duyuyorpusucukurt çok gurur duyuyorpusucukurt çok gurur duyuyorpusucukurt çok gurur duyuyorpusucukurt çok gurur duyuyorpusucukurt çok gurur duyuyorpusucukurt çok gurur duyuyor
pusucukurt - MSN üzeri Mesaj gönder

ne akda rdoğru birşey bileme ama odtü köklü üniversitelerdne biri bunca yıldır neredeydi bu belediye bi anda böyle birşeye karar verdi pek anlamadım
Alt 25-07-2008, 01:47 PM   #4
spermeydan 1.güzeli

Haydi bastır GALATASARAY-En büyüksün GALATASARAY-Yönetim,Futbolcu,Taraftar-Şampiyonsun GALATASARAY

sheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyor

Alıntı:
pusucukurt´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ne akda rdoğru birşey bileme ama odtü köklü üniversitelerdne biri bunca yıldır neredeydi bu belediye bi anda böyle birşeye karar verdi pek anlamadım
Çankaya Belediye'si yapmıo bunu hatta Melih Gökçek'in kişisel sorunlarından yaptıgını sölüo canım..
Alt 26-07-2008, 12:25 PM   #5
SUPER MODERATOR
Altın Üye (mayıs 2008)

güney - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hak verilmez alınır!!!

güney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyor

ODTÜ'lüler Ankara'yı Gökçek'e dar ediyor: “ODTÜ, Mamak, Dikmen yıkılamaz!”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “ODTÜ’yü yıkarım” tehditlerine karşı hafta boyunca eylemler düzenleyen ODTÜ’lüler dün de Büyükşehir Belediyesi önündeydi. Yaklaşık 250 eski ve yeni ODTÜ'lü “ODTÜ değil Gökçek yıkılacak” diyerek Gökçek’in piyasacı belediyecilik anlayışını protesto ettiler. Saat 16.30’da belediye önünde toplanan ODTÜ’lülere Gökçek’in evlerini yıkmakla tehdit ettiği Dikmen ve Mamak halkı ile demokratik kitle örgütleri temsilcileri de destek verdi.

Eylemde ODTÜ Öğrencileri adına konuşan Eda Özdek, kentsel dönüşüm projeleri adı altında Ankara’yı yağmaya açan, halka zehirli su vermekten çekinmeyen Gökçek’in son olarak da ODTÜ’ye göz diktiğini belirterek bir kısmı 1. derece sit alanı olan ODTÜ arazisinin ‘halka açma’ söylemi altında piyasaya teslim edilmek istendiğinin altını çizdi.

“Biz ODTÜ öğrencileri olarak piyasacı belediyecilik anlayışı devam ettiği sürece belediye başkanı kim olursa olsun bu uygulamaların devam edeceğini biliyoruz” diyen Özdek, piyasacı rektörlerin de ODTÜ’yü bu saldırılara karşı koruyamayacağını söyleyerek bu saldırıyı ancak devrimci geleneğine sahip çıkan ODTÜ’lülerin durdurabileceğini vurguladı.

Şehir Plancıları Odası Başkanı Tarık Şengül de söz konusu durumun basit bir imar mevzuatı tartışması değil Büyükşehir Belediyesi’nin şehir üzerindeki rant hesaplarının bir parçası olduğunu vurgulayarak ODTÜ arazisi içinde bulunan Eymir Gölü yakınlarında kurulacak olan lüks konut ve otel kompleksinin satış reklamlarında geçen “Eymir Gölü manzaralı” ibaresine dikkat çekti. Öncelikli olarak AOÇ ve ODTÜ olmak üzere kamusal alanların bir avuç azınlığa terk edilmek istendiğine değinen Şengül, bugüne kadar Gökçek’in camilere olan sempatisinin İslamcı kimliğinden kaynaklandığının düşünüldüğünü söyleyerek “Meğer bu sempatisi eceli geldiği içinmiş” dedi.

Ankaram Platformu adına konuşan dönem sözcüsü ve İMO Ankara Şube Başkanı Nevzat Ersan, Gökçek’in kente dair yönetim anlayışının ‘tüccar belediyecilik’ anlayışı olduğunu vurgulayarak kentin içine sokulduğu krizlerle birlikte tarihi, kültürel ve kentsel kimliğini kaybettiğine değindi.

Yaklaşık 3 yıldır Gökçek’in yıkım politikalarına karşı evlerini savunan Dikmen Vadisi halkından Tarık Çalışkan ise İ. Melih Gökçek’e “ODTÜ, Dikmen, Mamak burada, yüreğin yetiyorsa gel yık!” diye seslendi. Gökçek’in 1 hafta içinde mahalleye yıkıma gelmekle tehdit ettiği haberini veren Çalışkan Dikmen Vadisi’ne yapılacak bir müdahalede Ankara’yı işgal etme kararlılığında olduklarını, evlerini sonuna kadar savunacaklarını ifade etti.

Eylemde Melih Gökçek için yazdıkları şarkıları coşkuyla söyleyen yüzlerce ODTÜ’lü “ODTÜ değil Gökçek yıkılacak”, “yağma yok, talan yok, Gökçek’in ODTÜ’de işi yok”, “ODTÜ, Mamak, Dikmen yıkılamaz”, “Rant için değil halk için kentsel dönüşüm” sloganlarıyla ODTÜ’nün ve Ankara’nın sahipsiz olmadığını gösterdiler. ODTÜ’lülerin eylemine Ankara halkı da alkışlarıyla yoğun destek verdi.

Sendika.org/Ankara
Alt 27-07-2008, 03:49 PM   #6
Aktif Uye

SUPERMEYDAN

pusucukurt çok gurur duyuyorpusucukurt çok gurur duyuyorpusucukurt çok gurur duyuyorpusucukurt çok gurur duyuyorpusucukurt çok gurur duyuyorpusucukurt çok gurur duyuyorpusucukurt çok gurur duyuyorpusucukurt çok gurur duyuyorpusucukurt çok gurur duyuyorpusucukurt çok gurur duyuyorpusucukurt çok gurur duyuyor

Alıntı:
sheytan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Çankaya Belediye'si yapmıo bunu hatta Melih Gökçek'in kişisel sorunlarından yaptıgını sölüo canım..

Melih gökçeğin açıklamasını gec eüçte bu konuyla ilgil iaçıklamasını dinlemiştim... Yıkılamsının sebebi odtudeki binaların hepsinin kaçak oldugunu ve bu konuda belediyeye yazı geldiğini bu gelen yazıya göre bu binaların yıkılması gerektiğini böyle emir verildiğini söylüyodu.. Bunun içni dava açıldıgını davanın verdiği muddetin doldugunu ve hayla belediyeye bu konuda bu binalar içni para ödenmediğini ve bu yuzdne yıkılması gerektiğini açıklıyordu bu durudma yapması gerekeni yapmış oluyor Melih gökçek
Alt 27-07-2008, 05:16 PM   #7
spermeydan 1.güzeli

Alıntı:
pusucukurt´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Melih gökçeğin açıklamasını gec eüçte bu konuyla ilgil iaçıklamasını dinlemiştim... Yıkılamsının sebebi odtudeki binaların hepsinin kaçak oldugunu ve bu konuda belediyeye yazı geldiğini bu gelen yazıya göre bu binaların yıkılması gerektiğini böyle emir verildiğini söylüyodu.. Bunun içni dava açıldıgını davanın verdiği muddetin doldugunu ve hayla belediyeye bu konuda bu binalar içni para ödenmediğini ve bu yuzdne yıkılması gerektiğini açıklıyordu bu durudma yapması gerekeni yapmış oluyor Melih gökçek
ama bu halka hizmet veren bi bina ;) kacak die yıkılması gereken bir cok cami var ona bakarsan üztelik elektriği suyuda devlet ödüo :D
Alt 27-07-2008, 05:20 PM   #8
Aktif Uye

SUPERMEYDAN

anladımda ben muhendislik okuyorum mesela birçok inşaat bulundum he rinşaatın temeli için belediyeye 150 milyar para ödenir o binaların tanesi için 150 milya rödiyemicek bir üniversitemi ora acaba yani göz göre göre onlarda yolsuzluk yapıyor
Alt 27-07-2008, 05:51 PM   #9
Super Aktif

Bay X - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ne Parayla Adam Olduk Bu Hayatta Nede Her Parası Olanı Adam Yerine Koyduk !

Blog Mesajları: 1
Bay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyor

Sayın Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek Ankara için sayısız projelere ve eşi benzeri emsal olacak işler yaptı bunu görmezlikten gelemeyiz üstelik bende başkentli birisi olarak 15 sene evelindenki bilirim başkan eğitimede büyük özveride bulunmakta eğitim aldığın dönemlerde 1993-1994 senelerinde şehrin bütün okullarında kitap,eğitici broşür ve spor malzemeleri vb şeyleri her ay düzenli olarak okullara gönderildiği bir dönemdi ve o dönemler başkan çok muntazam çalışıyordu ayrıca şehre yapılan yollar,kavşaklar,tüneller şehrin silüetini önemli ölçüde değiştirmiştir fakat şehrin en önemli silüeti olan Hitit Güneşimizi simgemizi bir kararla değiştirip kendi seçtiği sembolü entegre etmesi yanlışlarından birisidir Hitit Güneşi anlamı manası olan bir simgeydi Ankara için...

Şimdilerde Başkan Arsenik yüzünden ODTÜ'yü yıkmak istediğini çok iyi idrak ediyoruz neticede sebebi Başkentin suyunun arsenik oranın ODTÜ tarafından analizi yapılması sonucunda öngörülen değerlerin çok üzerinde olduğu kararının alınması idi başkanda rövanşı almakta ısrarcı ama Başkentin suyu için başkanın vermiş olduğu mücadelenin zorluğunu herkes biliyor zira Başkan bu duygusal kararından vazgeçmeli diye düşünüyorum İzmir'in suyunun analiz sonucunda ne durumda olduğunu gördük bu şekil basit kararlarla ve Rektörlerin siyasete alet olmaması dileğimiz Başkentin suyuda havasıda büyükşehirlerin içinde en temiz olanı tabi siyasi görüşlere bakarsak kirlilik had seviyede..

Bay X isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!

Seçenekler
Stil