![]() |
| | |||||||
SUPERMEYDAN ÖZEL katogorisi Destekliyoruz, Alkışlıyoruz forumu içinde "Demokratik çözüm....mitinge çağrı..." başlıklı konu görüntüleniyor, "Bugün İstanbul’da onbinlerce kişi, 'Yeter! Kürt sorununda demokratik çözüm istiyoruz' diyerek barışı ve kardeşliği haykıracak. Türkiye'de Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollardan çözümü için yaklaşık iki yıl önce oluşturulan Barış ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Nerden: adana-ankara
Rep Gücü: 247 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Demokratik çözüm....mitinge çağrı... Bugün İstanbul’da onbinlerce kişi, 'Yeter! Kürt sorununda demokratik çözüm istiyoruz' diyerek barışı ve kardeşliği haykıracak. Türkiye'de Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollardan çözümü için yaklaşık iki yıl önce oluşturulan Barış Meclisi çalışmalarında yeni bir aşamayı ifade eden Barış Mitingi için geri sayım başladı. Bir süredir çalışmaları hızlanan ve birçok aydın, demokratik kitle örgütü ve partilerin desteğini alan Barış Mitingi için yarın Kadıköy'de onbinlerce barışsever buluşacak. Onbinlerce kişinin katılması beklenen 'Yeter! Kürt sorununda demokratik çözüm istiyoruz' sloganıyla Siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri son defa bütün toplumsal muhalefeti 1 Haziran'da miting alanına davet etti. Büyük bir barış buluşmasına ev sahipliği yapacak olan Kadıköy'e barış tadında bir miting yaşatmayı uman katılımcılar tek pankart, tek slogan, tek bayrak altında bir araya geliyor. Kadıköy İskele Meydanı'nda bugün saat 11.00'de başlayacak mitinge, İstanbul'daki barış, kardeşlik ve demokrasi savunucularının yanısıra Türkiye'nin dört bir yanından katılımlar olacak. Birçok yerden dünden itibaren İstanbul'a coşkulu uğurlamalar başladı. Kaynak: ANF |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: BULGARISTAN, ROMANYA, UKRAYNA, ISTANBUL, JAKARTA
Rep Gücü: 234 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Demokratik çözüm....mitinge çağrı... TV izlemiyorum sadece dinliyorum, gazetlerde ayni seyleri duyuyorum, herkes demokrsiden bahsediyor, sozluge bakma ihtiyacim yok ,cunku artik ogrendim ki, demokrasi deyince birseyler yasaklanacak saniyorum, Cunku Tv de demokrasi kelimesi duydugum an ertesi gun Bir yasak cikiyor, benzine rakiya,dogal gaza.elektrige,ekmege zam ,geliyor. bakiyorum mahallede 1 isyeri daha kapanmis, ertesi gun gazetede yaziyor 30.000 memur alinacakmis, ayni gazetede goruyorum 5 tane is icin 5000 kisi kuyruk olusturmus. Ben demokrasi istemiyorum, ozgurluk istemiyorum boyle kalsin yeter. demokrasi nin ne oldugunu biliyorum sozlukte yazan yanlis. |
| | |
| | #3 |
| 1. şiir yarışması birincisi Altın Üye (Ağustos 2008) ![]() | Cevap: Demokratik çözüm....mitinge çağrı... Bu ülkede bir ''PKK'' sorunu var...Bir an önce ortadan kaldırılması gereken...Ve bu sorun Kürtlerin değil,hepimizin sorunu... Maalesef bazı kürt vatandaşlarımız hala ''PKK''nın sorun değil çözüm olacağı düşüncesinde...Bu da bölücü zihniyetin ekmeğine yağ sürüyor haliyle... Karışıyoruz,karıştırıyorlar...Oynuyorlar,oynatıyor lar...Yapabilecek en iyi şey; Çerkeziyle,Lazıyla,Kürdüyle,Türk'üyle,birlik ve beraberlik içinde aynı bayrak altında yaşayabileceğimizi ''mikser beyinli'' lilere ispat etmektir.
__________________ CANIN CENNETE ADAMIM ! |
| | |
| | #4 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Nerden: adana-ankara
Rep Gücü: 247 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Demokratik çözüm....mitinge çağrı... Onbinlerden savaşa ve AKP'ye "edi bes e" 01 Haziran 2008 - Barış Meclisi’nin İstanbul Kadıköy’de düzenlediği “Artık yeter Kürt sorunda demokratik çözüm istiyoruz” mitingine katılan on binlerce kişi savaşa, operasyonlara ve AKP’ye Edi Bes e (Artık Yeter) dedi. Çok sayıda demokratik kitle örgütü, sendika ve sol siyasi partilerin destek verdiği eylemde Kürt kadınlarının ve çocuklarının ağırlığı dikkat çekiciydi. Mitinge DTP milletvekilleri Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Hasip Kaplan, Akın Birdal, Sebahat Tuncel, Bengi Yıldız, Hamit Geylani ve ÖDP Milletvekili Ufuk Uras da katıldı. Türkiye’nin dört bir yanından binlerce kişini geldiği yürüyüş Tepe Nautilus önünden saat 12 civarında başladı. Yürüyüş kolunun en önünde Barış Meclisi imzalı “Artık Yeter, Kürt Sorununda Demokratik Çözüm İstiyoruz” pankartı açılırken katılımcıların elinde binlerce “Bese-Yeter” dövizi vardı. Yürüyüş başladığı sırada, polis tarafından oldukça dar tutulan miting alanı binlerce eylemci tarafından doldurulmuştu. AKP'ye öfke seli Yürüyüş sırasında özellikle Tayyip Erdoğan’a ve AKP’ye karşı sloganlar oldukça fazla atıldı. “Katil Erdoğan” sloganı mitinge katılan on binlerin en fazla tekrarladığı ve hep beraber attığı slogan olurken, bu sloganın “Münafık Erdoğan” , “Terörist Erdoğan”, “AKP şaşırma sabrımızı taşırma” gibi “çeşitlemeleri” de miting sırasında sıklıkla atıldı. Kürt gençlerin “Katil Erdoğan Biji Serok Apo” ve Kürt kadınların “Katil Erdoğan Sayın Öcalan” sloganları ise Tayyip Erdoğan’ın Güneydoğu’da yerel seçimleri kazanmaya yönelik GAP planına yönelik bir mesaj gibiydi. Mitingde en çok atılan diğer sloganlar da “Edi Bese”, “Türk Kürt Ermeni yaşasın halkların kardeşliği”, “Savaşa hayır, barış hemen şimdi”, ve “Biji Aşiti” idi. Bülent Ersoy'un yargılanmasına neden olan “Ölüm değil çözüm istiyoruz” sözleri de mitingde sıkça atılan sloganlardandı. Miting alanına açılan “Tüm yaşananlara ve her şeye rağmen barış istiyoruz ve kabl edilmeyen bir gerçeği haykırıyoruz” pankartı Kürt halkının kendi varlığına ve barışa sahip çıkışının çarpıcı bir ifadesiydi. Sendika org... |
| | |
| | #5 |
| FORUM MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Apr 2008 Nerden: Okyanus Yaş: 34
Rep Gücü: 258 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Demokratik çözüm....mitinge çağrı... Bir kere de barışı denesinler! Kara çarşaflı bir kadın gözüme ilişiyor... Boynunda yeşil-sarı-turuncu poşu... Öylesine vakur duruyor ki... “Hepimiz Adem babamızdan, Havva anamızdan doğmuşuz ama biz eziliyoruz” diyor... Yine sloganlar, bu kez “Ölüm değil, çözüm istiyoruz!“ Meydanda dolaşıyorum. Bingöllü iki kardeş, Nazife ve Fatih Bozan, arkadaşlarıyla beraber Grup Yorum’un şarkılarına eşlik ediyor. 22 yaşındaki inşaat işçisi Fatih, hor görülmekten bıkmış; ”Devlet dairesine gittiğimizde eşit muamele görmek istiyoruz. Kimliğimize göre muamele yapılmasını istemiyoruz. ’Sen Bingöllüsün’ denmesini istemiyoruz“ diye dert yanıyor. ”İyi ama bu hükümet olumlu adımlar atmıyor mu?“ diye soruyorum. Başında mavi türbanı Nazife yanıtlıyor; “Hiç güvenmiyorum Erdoğan’a... Benim türbanım önemli değil. Bu benim Müslümanlık görevim. Ama onlar Doğu’da dini kullanıyorlar. Başbakan iyi polisi oynuyor, asker ise kötü polisi. Kürtler üzerinden siyaset yapıyorlar“ cevabını veriyor. Peki onun çözüm önerisi ne? Çok basit; ”Bir kere de barışı denesinler, hepsi o!“ diyor. ‘Ya Diyarbakır, ya ölüm!’ “Peki AKP, yerel seçimlerde Diyarbakır’ı alır mı?” diye soruyorum. Cevabı bu kez 19 yaşındaki arkadaşları Muhammed Kırıcı veriyor: “Hayal görmesinler. Diyarbakır’ı asla bırakmayız. Ya Diyarbakır, ya ölüm!” Kara çarşaflı bir kadın gözüme ilişiyor biraz ötede... Boynunda yeşil-sarı-turuncu bir poşu... Öylesine vakur duruyor ki... “Din bir çimento deniyordu Güneydoğu’da. Kürt ve Türk halkları bir arada tutan... Ama değilmiş galiba?” diye giriyorum söze... “Ben Kürdüm, ezilen tarafı tutuyorum. Ben Allah için bunu giymişim, ticaret için giymemişim. Ben ölümüne kadar Kürdüm” diyor biraz sertçe... “Diğerleri türbanı ticaret için mi takıyor?” diye soruyorum. Hemen geliyor cevabı: “Onlar dini, Kuran’ı, Müslümanlığı perdenin arkasına koymuş. Mesela sen böyle açıksın, ama senin kalbin benden daha temiz belki, bilemem ki! İnsanlık daha önemlidir. Sadece namazla niyazla olmaz... Hepimiz Türkiye’de yaşıyoruz. Kürt de Müslümandır, Çerkes de, Laz da... Hepimiz, Adem babamızdan, Havva anamızdan doğmuşuz. Ama biz Doğulu olduğumuz için eziliyoruz... Başbakan olsun, Cumhurbaşkanı olsun bizden destek aldığı için çıkıyor o tahta. Ama sonra bizi çiğniyor. Biz de insan yerine konmak istiyoruz. Özgürce yaşamak istiyoruz.” Hocalık yapan Ülkünaz Erdoğan’ın kafasında her şey açık... “Benim bir ricam var askerlerin annelerinden” diyor; “Yavruları şehit düştüğü zaman medyaya çıkmasınlar. Demesinler, ’Vatana kurban olsun’. Demesinler, ’Bir oğlum daha var onu da göndereyim.’ Onlar da meydanlara çıksın. Bizim gibi barış istesin. Kan bitsin, çocuklar ölmesin. Bu sorun başka türlü çözülmez.“ Ülkünaz Hoca’nın genç bir akrabası, 22 yaşındaki Abdullah Sayılgan tamamlıyor sözü tek bir temenniyle; ”Ne askerler, ne de dağdaki gerillalar ölsün... Analar ağlamasın.“ ‘Kürdistan simidi bunlar...’ “Peki ama silahsız olmaz mıydı?” diye soruyorum Abdullah’a. “Eğer silahlı mücadele verilmeseydi biz bugün bu kadar rahat konuşamazdık. Onların sayesinde konuşuyoruz” diyor, ekliyor: “Bir de Kürt halkına diyeceğim var. Makarnacı olmasınlar. Aç kalsınlar ama oy için Doğu’da makarna, pirinç dağıtan AKP’ye oy vermesinler. Gururlu olsunlar. Kendilerinden olana, DTP’ye oy versinler.” ”Kürdistan simidi bunlar“ diye bir sesle şaşırıyorum. Simitler Kürdistan’dan, peki ya simitçi? Şırnaklıymış, Çiller zamanında köyleri yakıldığı için İstanbul’a göç etmişler. Askerliğini Hakkari-Yüksekova’da yapmış. En çok içerlediği de askerliğini yapmasına rağmen üvey evlat muamelesi görmek. ”Biz, gerçekten barış için buradayız. Ne Kürt ölsün, ne Türk! Artık yeter“ diyor. Bu arada Kürdistan simitleri kapış kapış gidiyor! Gazeteci olduğumu anlayanlar çevremi sarıyor iyiden iyiye... Ortaya soruyorum bu kez; ”Peki barış nasıl temin edilir?“ Cevabı bir çocuk annesi Doğubeyazıtlı Bircan Şahin veriyor: ”Barışın teminatı Sayın Öcalan’dır. 40 milyon Kürdü temsil ediyor.“ “Öcalan af mı edilsin yani?“ diye soruyorum, kızacağını bile bile... Kızıyor zaten: ”Devletten biz af istemiyoruz. Neyi affedecek? Suçlu değil ki Sayın Öcalan! O, Kürt halkının lideridir. Bütün silahların susması için Öcalan konuşmalı. Bütün Kürtleri ancak Sayın Öcalan ikna edebilir.“ Herkes onaylıyor... Ortam biraz da geriliyor. Yumuşatmak için sözü Öcalan’dan, Bülent Ersoy’a getiriyorum. ”Ersoy, ’Bir çocuğun ne demek olduğunu ben sizler gibi bilemem. Ben anne değilim, hiçbir zaman da olamayacağım. Ama insanım; insan olarak çocuklarını toprağa veren anaların yüreğinin nasıl alev alev, cayır cayır yandığını ben anlayamam, ama anneler anlar. Bu normal şartlar altında bir savaş değil’ demişti. Nasıl değerlendiriyorsunuz bu çıkışını?“ diye soruyorum. Herkes cevap için birbiriyle yarışıyor. Herkes destek çıkıyor Diva’ya... En çarpıcı cevap ise 31 yaşındaki Muşlu İlah Sayılgan’dan geliyor: ”Bu ülkede binlerce erkek bir Bülent Ersoy olamadı. İnsan olan, erdemli olan, bunu söyler. Ama başbakan bile cesaret edemedi. Hiçbir anne, oğlu ölsün diye doğurmuyor. Artık bunu görsünler.” Bir kere de barışı denesinler!
__________________ Bildiğim tek şey hiçbir şey bilmediğimdir... SOKRATES |
| | |
| | #6 |
| Yeni Uye ![]() | Cevap: Demokratik çözüm....mitinge çağrı... İnkar ve tecrid ile hiçbir sorun çözülemedi şimdiye kadar. Beğenseniz de,beğenmeseniz de bu ülkede bir Kürd sorunu vardır.Bu sadece o alana has ve bugünün sorunu da değildir.Aslında var olan sorun özgürlük sorunudur. dışişleri Bakanının dile getirdiği sorunu anlamamak veya karşı saldırı için bahane yapmak isteyenleri görünce üzülmeden edemiyoruz. Eve t şimdi edi bes e deme zamanı, Ama neye yeter deme zamanı, Kime yeter deme zamanı? Hedefi saptırmadan,soruyu ve ya sorunu doğru adrese iletmedikçe çözüm hayal gözüküyor. Ancak görülen o ki, AK Partiye artık yeter saflaşmasına dönüştürülmek isteniyor. Oysakanaatimce sorunun merkezinde bugünkü iktidar yoktur.Hatta çözümünde katkıda bulunmak istemektedir. Yine de bir umut,bir ümittir, Edi bes e, Tüm zorbalıklara,haksızlıklara, Zulüm adına ne varsa. |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |