![]() |
|
| | |||||||
Kültür, Sanat katogorisi Tv Dizileri ve Programlar forumu içinde "'Ar' damarımız ne zaman çatladı?" başlıklı konu görüntüleniyor, "'Ar' damarımız ne zaman çatladı? 09 Ağustos 2008 Cumartesi "Kol kırılır yen içinde kalır"dı... "Kan" içen "kızılcık şerbeti içtim" derdi... "Haya" vardı, yokluğu-yoksulluğu anlatmaktan "ar" edilirdi... Evdeki sırlar dışarıya, konuya-komşuya ..."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| FORUM MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Apr 2008 Nerden: ıstanbul yedıtepe Yaş: 35
Blog Mesajları: 36
Cinsiyet: Rep Gücü: 622 Rep: 62023 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | 'Ar' damarımız ne zaman çatladı? 'Ar' damarımız ne zaman çatladı? 09 Ağustos 2008 Cumartesi "Kol kırılır yen içinde kalır"dı... "Kan" içen "kızılcık şerbeti içtim" derdi... "Haya" vardı, yokluğu-yoksulluğu anlatmaktan "ar" edilirdi... Evdeki sırlar dışarıya, konuya-komşuya dökülmezdi... Ya şimdi... O komşu televizyonu açıyor... Oturup yan dairesindeki hayatı izliyor... Ne kadar sır, ne kadar kirli çamaşır varsa hepsine 70 milyonla birlikte tanık oluyor... Türk ailesi nasıl böyle şov malzemesi haline geldi? Komşusuna, ailesine bile derdine açmayı "ar" bilen o ailelere ne oldu? Söyler misiniz bana ne zaman çatladı "ar" damarımız?.. Ben bir ipucu vereyim... Şu özel kanallar çıkalı beri... Hafta içi ekranı açıyorsunuz... Bismillah demeden başlıyor... Önce sabah kuşağındaki sözüm ona eğitici kadın programları... İnsanlar "özel" hayatlarını, aile sırlarını dökmek için yalvar yakar oluyorlar... Mikrofonu eline geçiren... Hiç "ar" etmeden, "hayasızca" en mahrem sırlarını ortalığa saçıyor... Sabah kuşağındaki programlara bir bakın; 10.00-Arım balım Peteğim (Show) 10.30-Sabahların sultanı (Seda Sayan Kanal D) 10.15-Siz mutlu Lerzan mutlu (FOX) 10.55-İtirazım var (atv) Bu dört programın temel malzemesi sıkı aile dramları... Aldatma, tecavüz, kaçırma gibi aksiyonlar en makbulleri. Hele çocuk da varsa "reytinge" doyum olmuyor... Bunlar tam bitiyor ardından 2 kadın programı daha başlıyor; 14.30-İnci Ertuğrul-Sizin sesiniz (Star) 14.50-Esra Ceyhan ile (Kanal D) Malzeme yine aynı... "Ar" etmeden hayatını anlatacak insanlar... Bir psikolog oturtuluyor baş köşeye... Makbul olan kişi de Prof. Dr. Arif Verimli... Ben anlamıyorum vallahi... Arif Verimli'nin işi gücü yok mu? Ne zaman TV'yi açsam mutlaka bir kanalda boy gösteriyor. Neyse... Öğle saatlerini İnci Ertuğrul ve Serap Ezgü ile bilgilenerek(!) geçiren ekran tutkunları öğleden sonra şu programlara takılıyor; 15.45-İkbal'le hayatı paylaşmak (Kanal 7) 16.45-Şebnem Kısaparmakla paylaştıkça (Fox) 16.45-Serap Ezgü ile biz bize (Show) Bu programlarda işin biraz daha "sulu" bölümü makbul... Yine aile sırları ortalığa saçılacak ama biraz daha "dramatik" yaşamlar olacak... Herkesi ağlatacak, "duygu sömürüsü" yapmaya müsait aileler tercih sebebi... Çocuklar bu programların baş aktörü... Hele tatlı ve sempatik çocuklarınız varsa tamamdır... O çocukların üzerinde öyle bir "reyting tepinmesi" yapıyorlar ki sormayın! Hacer ALKANınternet haber
__________________ Eftelya |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #2 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Sep 2008 Nerden: Türkiye
Cinsiyet: Rep Gücü: 170 Rep: 16989 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: 'Ar' damarımız ne zaman çatladı? Teşekkürler Eftelya..TV programlarının hepsinin içi boş,akşamıda sabahıda..bazı istisnalar hariç,özelliklede toplumu uyandıran bilinçlendiren programlar gece yarısı yayına giriyor,kim izleyebiliyorki ,belli bir kesim.. Ar damarı meselesine gelince her gün ağzım bir karış daha açık kalıyor,yazık çok yazık.. |
| | |
| | #3 |
| Uye ![]() | Cevap: 'Ar' damarımız ne zaman çatladı? paylasimin icin cok cook tesekkürler Eftelya ! bizler böyle programlara baktikca daha nereler catlar Allah bilir.. Görelim Mevlam Neyler Neylerse GÜzel Eyler !
__________________ Bacımın örtüsü batmakta reziilin gözüne, acırım tükrüğe billahi tükürsem yüzüne... (Mehmet Akif Ersoy). |
| | |
| | #4 |
| 1. şiir yarışması birincisi Altın Üye (Ağustos 2008) ![]() Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 24
Blog Mesajları: 22
Cinsiyet: Rep Gücü: 687 Rep: 68404 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: 'Ar' damarımız ne zaman çatladı? Teşekkürler paylaşımın için... Gittikçe ''utanmaz bir toplum'' olmaya başladık...
__________________ ağaç olsam hüzün dökülüyor yapraklarımdan yağmura koşsam hüzün boşanıyor üstüme ... |
| | |
| | #5 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Oct 2008
Cinsiyet: Rep Gücü: 32 Rep: 3163 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: 'Ar' damarımız ne zaman çatladı? selam... Sn.Eftelfa yazdiginiz yazi icin tesekkur.Gercekten Tv larimizi kulturu yozlastirmaya yonelik programlar yapiyor.Bu konuda size katiliyorum. Katilmadigim konu Turkiyede herkese yonelik Tv kanalari var. Sizin deyiminizle ar catlatimiyacak TV kanallar var.Ar kavr***** veren onem veren aillelerde onlari seyrediyorlar. Diger Ar catlatan kanalari izliyenlerede hakaret veya hor gormus olmazmisiniz. Unutmuyalimki Turkiye Cumhuriyetinde farkli pencerede bakan farkli insanlar vardir. Qatar in baskenti Dohada kara carsafa burunmus hanim efendiler ile mini etek giyen hanim efendiler bir arada yasiyorlar.Kesinlikle bir birleriyle ilgili bir problemleri yok. Saygida kimse kusur yapmiyor.Sanirim kanunlari cok saglikli. size sorum? Turkiyede burdaki gibi bir hosguru ortami olurmu? Cevap verirseniz sevinirim. Kendim devletin tum sosyal kurumlarinda yetkinin bayanlardan olmasindan yana olan biriyim.Erkek hemogyasinin ne oldugunu cok iyi bilen birisiyim. Bayanlarin yetkisi olmadigi sosyal kurumlarin islevi olacagini sanmiyorum. Saygilar... |
| | |
| | #6 | |
| FORUM MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Apr 2008 Nerden: ıstanbul yedıtepe Yaş: 35
Blog Mesajları: 36
Cinsiyet: Rep Gücü: 622 Rep: 62023 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: 'Ar' damarımız ne zaman çatladı? Alıntı:
artık trt ye bağlı kalmayacagız ve halk olanı bıtenı gerceklerı ögrenecek dıye.. nıtekım de öyle olmuştu.. ama zaman geçtıkce yukarıda belıttıgım programlar tasındı televızyonlara.. Allahaşkına söyleyin bu programlardan hangısı Türk mılletıne yararlı şunu belırtmeden gecemıyecegım Türk toplumunun cogunlugunun tek eglence ve bılgı arac sadece televızyonlar..ıster ıstemez bu programları seyredıyorlar..neden medya patronları el bırlıgı edıp halkı bılınclendırmeye yonelık programlar yapmazlar kı..ıslerıne gelmez tabıı kı..reytıng meytıng hıkaye bence..sorun tamamen toplumu uyutmaya yönelık..tabı bır de ısın tamamen duygusal yönünü de unutmamak lazım:) Bu ve benzeri programların zaten egıtım sevıyesı düşük olan Türk toplumuna ne gıbı yararları olabılır kı..kocamn bır hıç... seyretmıyorum ve seyrettırmıyorum.hatta haberlerı artık sadece haber tvlerınden bakıyoruz..dıger kanaldakı haberlerın yarısı magazın(kuçuk bır anı:gecenlerde üç küçük çocuguyla olume gıden babayı oyle uzattılar kı bu anahaber kanalları küçük oğlum ben evde yokken seyretmış ve gece kabuslarla yanıma geldı sabaha kadar teskın ettım zor uyuttum) sızın bahsettıgınız diğer konu farklı bence..tabıı kı gıyım tarzlarında hoşgörü olmalıdır toplumda. bunu ayrı bır baslıkta toplayabılırız..
__________________ Eftelya | |
| | |
| | #7 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Oct 2008
Cinsiyet: Rep Gücü: 32 Rep: 3163 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: 'Ar' damarımız ne zaman çatladı? selam... Sanirim sizin ingilterede uyeleriniz vardir. Londrada 4 Tv kanali var. BBC1....haber kanalidir dis dunyaya yonelik . BBC2....haber kanalidir ingiltere ve somurgeleri ile ilgili haber yapar. Chanel4...genelikle korku ve teknik konulari verir. Thames....diye bir kanal varki bu yalnizca ingilteredeki aile yapisini ve negatif yonlerini,pozitif yonlerini vs anlatir. Bati avrupada herkes kendi kulturune gore yasiyor. Yalniz bati avrupa gibi devletlerden sosyal ve ailevi kurumlari genelikle bayan agirliklidir. Baylarin aile kavramini yorumluyabilecegini dusunmek yanlis olur sanirim. Sosyal iliskiler bayanlar tarafinda duzeltilip organize edilmesi gerekir. Tv dahil. Turkiye gibi devletlerde bu ne kadar olur dusunmek lazim. Size hak veriyorum tabiki.Sizin acinizdan. Saygilar... |
| | |
| | #8 |
| SUPER MODERATOR Altın Üye (haziran 2008) ![]() Üyelik tarihi: Dec 2006 Nerden: MATRİKS'den Yaş: 34
Cinsiyet: Rep Gücü: 250 Rep: 24727 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: 'Ar' damarımız ne zaman çatladı? ![]() Canlı yayına katılan tecavüzcü, radyo maskotu çıktı! Rayting rezaletlerinin arkası kesilmiyor. Star TV Ana Haber'e katılarak, haber adı altındaki rezilliği medyanın yüzüne vuran A.A'nun canlı yayında anlattıklarını unutmak isterken, bu kez de Esra Ceyhan'la ilgili çok ilginç bir iddia ortaya atıldı. Kanal D'de ekranlarının ünlü yapımcısı Esra Ceyhan'ın, rating için canlı yayına aldığı "tecavüzcü", Alem FM'in radyo maskotu çıktı. Alem FM programcısı Zeki Kayahan Coşkun'un, ünlü program maskotu olan Atilla aslında radyo dinleyicilerinin yakından tanıdığı bir isim. Atilla Bey, bugüne kadar katıldığı çeşitli programlarda, buna benzer ifadelerle izleyicileri şoke etmiş ve ekran çarpıklıklarını dile getirmişti. Atilla Beyin son kurbanı ise ekranların deneyimli ismi Esra Ceyhan oldu. Ceyhan'ın progr***** yine katılan Atilla Bey, taciz ve tecavüzleri anlatacağım diyerek yayına bağlandı. Atilla Bey, canlı yayında, mahalledeki bir kadına aşık olduğunu ve eşine onunla evlenmek istediğini eşinin kabul etmemesi üzerine bu kişiye tecavüz ettiğini söyledi. ATİLLA BEY ŞİZOFREN! Konuyla ilgili Gazeteciler.com'un sorularını cevaplayan Zeki Kayhan Çoşkun, Atilla Bey'in Alem FM'deki programının önemli bir maskotu olduğunu, kendisiyle bir ilgili olmadığını söyleyerek, "Tek amacı medyaya nanik yapmak. Zaten bunu da fazlasıyla başarıyor" dedi. Daha önce de İlker Yasin'e taş atan benim diyerek, İstanbul'da yine TV'ler tarafından krallar gibi ağırlandığın hatırlatan Çoşkun, "Tecavüz meselesini Atilla Bey ve program dinleyicileriyle birlikte kurgulandı. Bu olay sonrası, medyadaki çarpıklığa dikkat etmek istedik ve Esra Ceyhan'ın programı arandı. Tecavüzü anlatağım dedikten sonra asistanları tam 23 kez Atilla Bey'i aradı. Düşünebiliyor musunuz bu sadece programa alınması için. Sonunda bunalan Atilla Bey, beni Esra Ceyhan arasın diyerek konuyu kapattı. Yine Atilla Bey'in söylediğine göre Sayın Ceyhan aramış ve programa katılmasını rica etmiş, hatta ben sizin bu tavrınızı beğeniyorum, takdir ediyorum gibi şeyler söylemiş. Bunu anlattıktan sonra bize de anlat diyerek para teklif edenler bile oldu. Amacı medyayı, tuzağa düşürmekti bu da çok rahatlıkla oldu. Anlıyacağınız nanik yaptı" dedi. TAMAMEN UYDURMA İTİRAFLA RATİNG YAPTIRDI Radyo programcısının aslında tamamen uydurma olan bu itirafları karşısında kelimenin tam anlamıyla büyük bir şok yaşandı. Buna rağmen, rating kaysını yaşayan Ceyhan, katılımcının sözünü kesmedi ve milyonlarca kişi canlı yayında bu rezalete ortak etti. Bu arada stüdyoda oturan Dr. Haydar Dümen ise yapılan tüm bu konuşmaları dinledikten sonra teşhisi koydu: "Psikopat! Tek kelimeyle böyle. Ruhi yapısı böyle. Bu tarafa şarj etmese alkolik olacaktı, uyuşturucu kullanacaktı. Tedavisi yok!" kaynak |
| | |
| | #9 |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Oct 2008 Nerden: Ankara/Ayvalık
Cinsiyet: Rep Gücü: 114 Rep: 11316 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: 'Ar' damarımız ne zaman çatladı? Böyle televizyonculuk mu olur?Böyle proğramcılık mı olur?Bunları söyleye söyleye,ekranlara çıkarta çıkarta,bazı insanlarda bunları normalmiş gibi algılamaya başlıyor,proğramcıyım,sunucuyum diye geçinen bu insanları kınıyorum. |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |