FORUM SUPERMEYDAN  

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Din,Dinler > Dini Sohbet & Tartışma

Web Tasarım Estetik R R key ödemeleri R R R R Alışveriş

Ezel............. Nedir ???

Din,Dinler katogorisi Dini Sohbet & Tartışma forumu içinde "Ezel............. Nedir ???" başlıklı konu görüntüleniyor, "Alıntı: spartaküs ´isimli üyeden Alıntı Sevgili Ali; İstemeden daha doğrusu farkında olmadan bana yönelttiğiniz iftiraları bizzat kendiniz yapıyorsunuz. Bunun nedeni o hassasiyet dediğiniz, yani aslı olan inanç. Yani farkında olmak ..."

Seçenekler Stil
Alt 08-10-2008, 04:35 PM   #21
Super Aktif

aliÖZDEMİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
BEN KENİMİ BEĞENMİYORUM.... BENİ BEĞENENLERİDE BEĞENMİYORUM......

Blog Mesajları: 17
aliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyor
Cevap: Ezel............. Nedir ???

Alıntı:
spartaküs´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Ali;

İstemeden daha doğrusu farkında olmadan bana yönelttiğiniz iftiraları bizzat kendiniz yapıyorsunuz. Bunun nedeni o hassasiyet dediğiniz, yani aslı olan inanç. Yani farkında olmak ne kadar önemli değil mi ? Öylesine inanmışsınız ki, muhalif bir düşünceye tahammülünüz dahi yok. Verecek cevapta bulamayınca işi hakaret etmeye getiriyorsunuz izlenimi bırakıyor.

İnanç ile aklı bir tutup, inanmayanları cahil diye nitelerken, nasıl bir saygı beklersiniz anlamak mümkün değil ?

Hayatı çözmüş, nirvana'ya ulaşmış gibi davranmaktan vazgeçip, bunu nasıl becerdiğinizi dahası becerdiğinizi sandığınız şeyleri, anlayacağımız bir dilden yazsanızda biz de öğrensek.

Farkında olmanız dileğimle.

SAYGILAR.
Size iftirat attığım bir cümlemin olduğunu düşünmüyorum. Gösterin lütfen özür diliyeyim..Yanlışa özür diliyecek ve devam etmiyecek kadar MERT..
namertlere karşı da DERT
olduğumu görmeniz pekde uzak değildir.
Bilginize.
Herşey Yarı Fiyatına..
Alt 08-10-2008, 04:40 PM   #22
Yeni Uye
SUPERMEYDAN

spartaküs pırlanta bir gelecekspartaküs pırlanta bir gelecekspartaküs pırlanta bir gelecekspartaküs pırlanta bir gelecekspartaküs pırlanta bir gelecekspartaküs pırlanta bir gelecekspartaküs pırlanta bir gelecekspartaküs pırlanta bir gelecekspartaküs pırlanta bir gelecekspartaküs pırlanta bir gelecekspartaküs pırlanta bir gelecek

Elbette bunca ettiğiniz hakareti kendinizce haklı nedenlere bağlamanız doğal. Bu bencillik duygusu insana has. Sizin nasıl biri olduğunuz pek umrumda değil. Ben sadece birşeyler öğrenmek istiyorum. Hele hele farklı düşüncelere sahip insanlardan.

Olay buydu.

Neyse,

SAYGILAR.
spartaküs isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 08-10-2008, 04:49 PM   #23
Super Aktif

aliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyor

Alıntı:
Elbette bunca ettiğiniz hakareti kendinizce haklı nedenlere bağlamanız doğal. Bu bencillik duygusu insana has. Sizin nasıl biri olduğunuz pek umrumda değil. Ben sadece birşeyler öğrenmek istiyorum. Hele hele farklı düşüncelere sahip insanlardan.

Olay buydu.

Neyse,

SAYGILAR.
Ben özür diliyeceğim bir cümlemi istedim sizden , siz ise alobeyt okumaya devam ediyorsunuz...
Bir cümle istiyorum sadece ...
çokmu zor ?
Alt 08-10-2008, 05:01 PM   #24
Super Aktif

Alıntı:
aliÖZDEMİR´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İlim paylaşıldıkça güzeldir.
Bundan dolayı paylaşımlarınızı bekliyorum devamlı hemde saygı çerçevesi içerizinde.
Yine başa almamız lazım .
Sanatı kabul etmek , sanatçıyı görmemek .... veya
Harfi ( ilmen )kabul edip, katibi unutmak olurmu sizce ?

Yaılan harfin büyüklüğünü ... şeklini... rengini.. vb. ni beğenmeyip sorgulamak mı ? veya hikmetini sormakmı gerek. ?

Önce Katibi tanımak ve kabul etmek gerek. Sonra soralım tüm soracaklarımızı
Bu saygıyı esas almamız gerektiğine dair ilk mesajım...

Alıntı:
Ama ben ümivarım ( haddimi aşmdığım sürece )
Ümidimi kuvvetlendiren ise Akıllı ve dinlemesini biliyor olmamız.Ezel kelimesini ben güneşin ışığı olarak kabul ederim Ve perdesiz olduğu vakit temas ettiği heryeri işiklandırır zaman farkına bakmamaksızın .... Agrı yi ve Edirne yi Aynı anda ışıklandırır...
Siz bunu , yukarda duran bir ayne olmadığına ( kapsama cihetiyle ) nasıl hüküm edebilirsiniz ?
Bu da sizi ve düşüncenizdekileri AKILSIZLIK ile ittiham etmediğimin kanıtı. ( size karşı bire bir paylaşımlarda )

Alıntı:
Türkçe mealleri de var hatırlatırım. Bu alanda büyük ihtisas sahiplerince çevrilmiş.

Benim çokça okuduğum.

Zira pekçoklarımızın Arapça bilmeden kitabı okuyup, hatta ibadet etmesinde ne fayda gördüğünü anlayamadığım için anlayabildiğim yolları geliştirdim :Entusiasmado:

Dahası tanrının türkçe bilmediği gibi bir sonuç doğurmaz mı ? (Şaka) :Entusiasmado:

Yani siz dini bir konu diye mi bu şekil de yazıyorsunuz ? (Ki dinle de tamamen ilgili olmamasına rağmen)
Bu da sizin mukadesatım ile alay etmeniz... Şakaymış

Alıntı:
Sevgili Ali;

İstemeden daha doğrusu farkında olmadan bana yönelttiğiniz iftiraları bizzat kendiniz yapıyorsunuz. Bunun nedeni o hassasiyet dediğiniz, yani aslı olan inanç. Yani farkında olmak ne kadar önemli değil mi ? Öylesine inanmışsınız ki, muhalif bir düşünceye tahammülünüz dahi yok. Verecek cevapta bulamayınca işi hakaret etmeye getiriyorsunuz izlenimi bırakıyor.

İnanç ile aklı bir tutup, inanmayanları cahil diye nitelerken, nasıl bir saygı beklersiniz anlamak mümkün değil ?

Hayatı çözmüş, nirvana'ya ulaşmış gibi davranmaktan vazgeçip, bunu nasıl becerdiğinizi dahası becerdiğinizi sandığınız şeyleri, anlayacağımız bir dilden yazsanızda biz de öğrensek.

Farkında olmanız dileğimle.

SAYGILAR.
Bu da İftıra atıyor olduğumu söylemeniz....
Sakin bir kafa ile değerlendirmenizi ümid ediyorum.

Saygılar.
Alt 08-10-2008, 05:35 PM   #25
Yeni Uye
SUPERMEYDAN

spartaküs pırlanta bir gelecekspartaküs pırlanta bir gelecekspartaküs pırlanta bir gelecekspartaküs pırlanta bir gelecekspartaküs pırlanta bir gelecekspartaküs pırlanta bir gelecekspartaküs pırlanta bir gelecekspartaküs pırlanta bir gelecekspartaküs pırlanta bir gelecekspartaküs pırlanta bir gelecekspartaküs pırlanta bir gelecek

Alıntı:
Kızmayın ama
Büyük ihtisas sahipleri dediğiniz o zevatlar, ve eseleri size ( tabirinizle ) tanrının ve tanrı anlayışınızın cüssesini de ortaya koyuyor böylelikle.. Öyle anlaşılıyorki o okuduklarınız size ciddiyetsizlikten başka bir şey vermemiş veya verememiş.
Laubalilik ile iştigal etmem vaktime ve muhatabıma acırım bilesiniz.
Alıntı:
Kötü sözüm , sizi konuya karşı ciddi olmamaktan ibarettir. '' Kötü söz sahibinindir '' Değişmez ve değişmiyecek felsefem dir. İade etmene veya etmeme gerek yoktur haliyle...
Paylaşımımızın bozulmamasını ümid ediyorum.
Öncelikle '' tanrı türkçe bilmiyor mu? '' sözümün sonunda bunun bir şaka olduğunu belirttim. Ki şaka olmasa dahi bir laubalilik içeren soru değil. Tam tersine ciddiye alınması ve kendinize yöneltmeniz gereken bir soru.

Biliyorum sizin gibi insanların butür şeylere köpürüp, insanın içinde mevcut olan saldırı mekanizmasını devreye gireceğinden. O yüzden şaka diye belirttim. Espri anlayışınızın olmadığını bilmiyordum.

Ayrıca yukarıda ki yazılarınızda zaten hakaretlerinizi kabul ediyorsunuz.
Bir kişinin yaptığı ya da ettiği sözden hoşlanmazsam onu kibarca uyarırım.
Ama siz hakaretler edip uyarmayı tercih ediyorsunuz.

Bizi yetiştiren, eğiten, ahlakı öğreten '' zevatların '' farkı buradan kaynaklanıyor işte.

Ne olursa olsun hakaret etmeye değmez SAYIN Özdemir.

Bir daha sizinle muhattab olmamaya dikkat ederim. Savunduğum fikirlere küfredip karşılığında saygı beklemeye : '' Sen kendine mi müslümansın '' derler. Ne gerek var. Siz yolunuza ben yoluma.

Bu da son mesajımdı ve son kez herşeye rağmen;

SAYGILAR.
spartaküs isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 08-10-2008, 05:51 PM   #26
Super Aktif

Alıntı:
Öncelikle '' tanrı türkçe bilmiyor mu? '' sözümün sonunda bunun bir şaka olduğunu belirttim. Ki şaka olmasa dahi bir laubalilik içeren soru değil. Tam tersine ciddiye alınması ve kendinize yöneltmeniz gereken bir soru.

Biliyorum sizin gibi insanların butür şeylere köpürüp, insanın içinde mevcut olan saldırı mekanizmasını devreye gireceğinden. O yüzden şaka diye belirttim. Espri anlayışınızın olmadığını bilmiyordum.

Ayrıca yukarıda ki yazılarınızda zaten hakaretlerinizi kabul ediyorsunuz.
Bir kişinin yaptığı ya da ettiği sözden hoşlanmazsam onu kibarca uyarırım.
Ama siz hakaretler edip uyarmayı tercih ediyorsunuz.

Bizi yetiştiren, eğiten, ahlakı öğreten '' zevatların '' farkı buradan kaynaklanıyor işte.

Ne olursa olsun hakaret etmeye değmez SAYIN Özdemir.

Bir daha sizinle muhattab olmamaya dikkat ederim. Savunduğum fikirlere küfredip karşılığında saygı beklemeye : '' Sen kendine mi müslümansın '' derler. Ne gerek var. Siz yolunuza ben yoluma.

Bu da son mesajımdı ve son kez herşeye rağmen;

SAYGILAR.
Evet
Sevgili spartaküs;
Benim ve benim gibilerin Şehamet i imaniyeleri , öyle koyun gibi yerinde oturmayı kabul etmez elbette. Bunun örneklerine de değişik yerlerde ve değişik kişilerden görmeniz, davamızın ciddiyet boyutuna ve lauballiğe mahal olmadığına şahit olmanıza ayrıyetten sevindim.
dediğiniz dibi...
Herkes kendi doğru bildiği yolunda...

Seçenekler
Stil