FORUM SUPERMEYDAN  
Web Tasarım Estetik Estetik prefabrik key ödemeleri Alışveriş

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > TARTIŞMA (polemik) > Serbest Kürsü

Bir Önerim Var...

TARTIŞMA (polemik) katogorisi Serbest Kürsü forumu içinde "Bir Önerim Var..." başlıklı konu görüntüleniyor, "Alıntı: pusucukurt ´isimli üyeden Alıntı işsizliğe çözüm bulunabilmesi için özelleştirmenin durdurulması lazım çünkü he rözelleştirmede insanalr işten çıkıyor sanayileşmenin olmadıgı şehirlere sanayi getirilmeli böylece o şehirlerimizde gelişir.. Ve en önemlisi ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27-08-2008, 01:30 PM   #11
1. şiir yarışması birincisi
Altın Üye (Ağustos 2008)

RABİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bizim de bir Adımız var.Ezan ile Kondu,Sela İle Bitecektir.

Blog Mesajları: 22
RABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyor
Cevap: Bir Önerim Var...

Alıntı:
pusucukurt´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
işsizliğe çözüm bulunabilmesi için özelleştirmenin durdurulması lazım çünkü he rözelleştirmede insanalr işten çıkıyor sanayileşmenin olmadıgı şehirlere sanayi getirilmeli böylece o şehirlerimizde gelişir.. Ve en önemlisi dogudaki şehirlerle batıdaki şehirleri ayırmıyalimki işsizlik azalsın bi taraf gelişmesin...

Eğitim sistemi zaten baştan başa bir facia uygulamalı eğitime geçilsin ne iş yapmak istiyosa biri o işe yönlendirilsin
Zannedersem bu konuyla ilgili bir teşvik yasası çıkacak yakında...Yani doğuda iş yapacak olan işverenlere önemli kolaylıklar sağlanacak.Ama dediğin gibi,sadec doğuda değil batıda bir işsiizlik ve iş sorunu var.

Bu ülkede vasıfsız ,hiçbir vasıfa sahip olmayanların en kolay iş bulabalileceği sektör, TEKSTİL diye düşünüyorum.Fakat şu anda tekstilde önemli sorunlar var.İşveren de işçi de sıkıntı içerisinde...Hükümetin tekstil piyasasında ciddi adımlar atması gerekiyor.

Ve dediğiniz gibi herşeyin başı eğitim.
Teşekkür ediyorum ilginize...
Saygıılar.
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Herşey Yarı Fiyatına..
Alt 27-08-2008, 01:45 PM   #12
Altın Üye (Ağustos 2008)

RABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyor

Alıntı:
Eftelya´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sorun küresel ısınma ve kuraklık
okullarda 1.sınıftan ıtıbaren ders olarak verılebılır..çocuklar aıleden bılınçlenmese okullar bu işi üstlenır
daha çok ağaç dıkımı ve toplumsal bılınçlendırme
mıllı kaynaklarımızda tasarruf

sorun sağlık
kesınlıkle parasız saglık
saglık calısanlarının ücretlerınde ıyılestırme
aıle planlaması(en cok ıkı cocuk)

sorun eğitim
parasız eşit sartlarda egıtım(zengın bırının cocugu özel okullarda en ıyı sartlarda yetısırken doguda karadenızdekı cocugun okula gıdecek yolu bıle olmaması ne kadar buyuk bır tezat)
bastan sona egıtım sıstemının degısmesı
egıtımcılerın ılk once psıkolojık testlerden gecırılmesı

sorun devlettekı kadrolasma
her basa gelenın kendı adamını koyacagına karsıt gorustede olsa işi en ıyı yapanın gelmesı
artık muhalefetı sunu bunu bırakıp ulke sorunlarıne egılınmesı
rüsvetın ortadan kalkması
adalet sıstemının yenı bastan duzenlenmesı

sorun işsizlik

köy enstıtulerının yenıden acılması
egıtım sıstemındekı carpıklık duzelırse ıssızlık dıye bır sorun kalmaması
her ılın bır dunya zengını var ya buyuk sehırlerdeler ya yurtdışı..her ılın zengını kendı yoresınde gıtse bır fabrıka acsa ıssızlıkmı kalır.göçte önlenır..

sorun suç oranının artması
en ağır cezalar getırılmelı kı suçlar en az sevıyeye ınsın...
adalet sıstemı yenıden yapılanmalı
sımdılık aklıma gelenler bunlar RABIA ben tesekkur ederım
Küresel ısınma gerçekten de en önemli sorun.Sadece bizim değil tüm dünyanın sorunu. Bu konudaki çözüm öneriniz güzel.

Sağlık da en başlıca sorunlarımızdan biri.Fakat sağlık hususunda son zamanlarda iyi çalışmalar yapıldı diyebiliriz.Özel hastanlerde muayene imkanı, acilllerde parasız muayene...gibi. Bütün bir halk için parasız sağlık imkanı olabilir mi? Bütçe bunu karşılayabilir mi? Bununla ilgili bilgiler edinmek gerekiyor zannedersem....

Devletteki kadrolaşma konusunda biraz daha somut çözümler olmalı...Benim de bu konuda tam olarak bir çözümüm yok.Biraz daha düşünmeliyim:)

İşsizlik hususundaki çözümleriniz güzel.Dediğiniz gibi her zenginin kendi yöresinde bir farbrika açması olabilir.Ama bunun bir şekilde bir yasa altına laınması gerekir ki uygulanabilir olsun...Mesela belirli kar elde eden kişilere, kendi yörelerinde, fabrika açmaları şartı getirilmeli...

Adalet husunda ise ,yeniden yapılanma muhakkak gerçekleştrilmeli...Ama nasıl? Bu konuda da daha net fikirler oluşturmalıyız.

Çok teşekkür ediyorum katılımınız için.

Saygılar.
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 27-08-2008, 01:57 PM   #13
Uye

meys - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Her Canlının Ölümü Tadacağını Ama Sadece Bazılarının Hayatı Tadacağını Öğrendim

meys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyor

İşsizlik dedik ,eğitim dedik,küresel ısınma dedik güzel tespitler bende de SAĞLIK diyorum.
Çözülmesi gereken bir sağlık sorunumuzda var.Eşit şekilde yararlanabileceğimiz bir sağlık reformu gerekiyor.Kimsenin parasızlıktan ölmediği,hastane kapılarından kovulmadığı
parasızlıktan kolsuz ,bacaksız,arabasız kalmadığı ,parasızlıktan organ uyduğu halde nakil yapılamayan hastalar olmasın ,ilaç alamıyan hasta olmasın,yatalak hastasına bez alamayan kimse kalmasın istiyorum.
Sağlıkta sorun çok,yapılan güzel şeyler var ama bu deliği küçültmüyor,herşey yine parası olanın ekmeğine yağ sürüyor.
meys isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 27-08-2008, 02:03 PM   #14
Aktif Uye

aliÖZDEMİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
BEN KENİMİ BEĞENMİYORUM.... BENİ BEĞENENLERİDE BEĞENMİYORUM......

Blog Mesajları: 17
aliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyor

Alıntı:
RABİA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Zannedersem bu konuyla ilgili bir teşvik yasası çıkacak yakında...Yani doğuda iş yapacak olan işverenlere önemli kolaylıklar sağlanacak.Ama dediğin gibi,sadec doğuda değil batıda bir işsiizlik ve iş sorunu var.

Bu ülkede vasıfsız ,hiçbir vasıfa sahip olmayanların en kolay iş bulabalileceği sektör, TEKSTİL diye düşünüyorum.Fakat şu anda tekstilde önemli sorunlar var.İşveren de işçi de sıkıntı içerisinde...Hükümetin tekstil piyasasında ciddi adımlar atması gerekiyor.

Ve dediğiniz gibi herşeyin başı eğitim.
Teşekkür ediyorum ilginize...
Saygıılar.
Sevgili RABİA hanım;
Parmak bastığınız gibi,
bu gün memleketimizin en büyük sıkıntısı işsizliktir sanırım.
İşsizlik ; sadece eve ekmek götürmek derdi de değildir. Meşgul olma ve üretme mekanızmasıdır aynı zamanda ...

İlgimi çok çekmiştir, Hemen Hemen Tüm zararlı fiiller, eylemler, MEŞGULİYETİN olmadığı bir meşguliyetin veledidir. yanı boş duran birisi illaki kendine bir boş iş bulmak zorunda kalıyor.. o da boş ve zararlı iş oluyor genelde ( hırsızlık gibi.... )

Buna dikkat çeken R.N.K mimarı; derki;
En sıkıntılı adam işsiz adam dır.

Sıkıntı sefahati...
Sefahat sefaleti...
Sefalet isyanı beraberinde getirir. der.

Bana göre TEXTİL Türkiye için hayati bir sektördür.
Lakin sekarata başlamış... Kuvvetlı bir devlet eli ile tekrar hayata bağlanabilir diye düşünüyorum....

Saygılar kardeşim.
aliÖZDEMİR isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Alt 27-08-2008, 02:05 PM   #15
Altın Üye (Ağustos 2008)

Alıntı:
meys´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İşsizlik dedik ,eğitim dedik,küresel ısınma dedik güzel tespitler bende de SAĞLIK diyorum.
Çözülmesi gereken bir sağlık sorunumuzda var.Eşit şekilde yararlanabileceğimiz bir sağlık reformu gerekiyor.Kimsenin parasızlıktan ölmediği,hastane kapılarından kovulmadığı
parasızlıktan kolsuz ,bacaksız,arabasız kalmadığı ,parasızlıktan organ uyduğu halde nakil yapılamayan hastalar olmasın ,ilaç alamıyan hasta olmasın,yatalak hastasına bez alamayan kimse kalmasın istiyorum.
Sağlıkta sorun çok,yapılan güzel şeyler var ama bu deliği küçültmüyor,herşey yine parası olanın ekmeğine yağ sürüyor.

Çok haklısınız.Sağlıkta sorunlar hiç bitmiyor.Ne yapmalı da bu sağlıksız sağlık sorununu ortadan kaldırmalı...?

Çözüm arayışlarındayım.Siz de araştırın lütfen.

Teşekkür ederim
Saygılar.
Alt 27-08-2008, 02:06 PM   #16
Altın Üye (Ağustos 2008)

Alıntı:
sebahat35´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
senin açmış olduğun konu buradan yola cıktı sanırım. yalnız bu yorum bir bütün. küfrettiğim karanlık belli bu konu ancak eğitimle çözülür, tarikat dışı eğitimle . bilimsel eğitimle çözülür.
karanlığa hala küfretmeye devam ediyorum. ışık yakmak isteyenler oldu mu hemen iftiralar atılıyor ve bu iftiracıların yalakaları olanlar da birlik olmayı becerebiliyor. bu da karanlık buna da küfrediyorum, bütün karanlıklara küfrederek rahatlıyorum. sorosun basın yayın kuruluşları para babaları yalamalara da küfrediyorum destekçilerinede nereye taraf olduğu belli olup taraf değiliz diyenlere de .

bir de
yuh çekiyorum
yuh yuh soyanlara
soyup kaçıp doyanlara
insana kıyanlara
yuh nefsine uyanlara.
yuh

Sizden de somut çözüm önerileri bekliyoruz sebahat hanım.Teşekkür ediyorum .Saygılar.
Alt 28-08-2008, 04:03 PM   #17
Altın Üye (Ağustos 2008)

Başka öneri ve düşünceleri olan kimse yok mu, bu forumda...? :))
Alt 28-08-2008, 04:26 PM   #18
SUPER MODERATOR

orkuorkun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
going means,going far. Going far means Returning

orkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyor

eglence sektoru gelistirilmeli
icki fiyatlari %200 dusurulmeli. raki normal olmasi gereken deger 8-12 ytl dir
eglenceyi ucuza indirmeliyiz,

eglence sektorune yatirim yapilmali. Turkiyede akardeon calacak sanatci yok bulgaristandan romanyadan cingene ithal ediyoruz, otobuslerde arabalarda orkestralarin biri gidip bir geliyor.

bodrumda el altindan jigolouk yaptigini mi saniyoprsunuz genclerin, bunu thailand gibi yasal yapin. sanki bilmiyoruz.

yerli insanin desarj olma yerleri yapilmali, ickili ve ickisiz , eglence vergisi kaldirilmali , parasiz konserler verilmeli. insanlar desarj olmali.

insanlarin bir eglenme aliskanligi olmali, Zevk essekte bulunmaz ,
paranin donusum yerleridir keyif yerleri, Turk insani disinda dunyanin cok yerinde eglence sektoru vardir. yabancilar is adamlari eglence sektorune cezbolur. yasaklamak ticareti durdurmaktir.

Turkiyeden yurtdisina eglenceye giden insanlar var, hemde helikopter, ucak kiralayarak.
Turkiyenin dolar milyarderi japonya ve ingiltereden almanyadan fazladir. bu paralari zevk icin memlekette harcamazlar.

dunyada keyif denen sey vardir,bu geri donusumdur. enflasyonu basarsiniz ama adamin keyif ve aliskanligindan geri donusum alirsiniz. yoksa turkiyedeki gibi yastik altina giden para statik olur. hareketli olmaz. para akimi olmalidir. bu yasakla olmaz ozgurlukler verin ki yabancilarda turkiyeye gelsin. gizli yasaklar koyuyoruz saniyoruz ki kimse bilmiyor ,goruyor yahu rezil oluyoruz dunyaya, Turkiyedeki hersey video kamerlara kayit ediyorlar avrupadaki insanlar.
Turkiyenin yapmadigini yunanistan cok iyi yapiyor.
orkuorkun isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 30-08-2008, 03:10 PM   #19
Uye

Bafrali77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sana kötülük yapan kimseyi ona iyilik yaparak cezâlandır

Blog Mesajları: 4
Bafrali77 çok gurur duyuyorBafrali77 çok gurur duyuyorBafrali77 çok gurur duyuyorBafrali77 çok gurur duyuyorBafrali77 çok gurur duyuyorBafrali77 çok gurur duyuyorBafrali77 çok gurur duyuyorBafrali77 çok gurur duyuyorBafrali77 çok gurur duyuyorBafrali77 çok gurur duyuyorBafrali77 çok gurur duyuyor

Alıntı:
orkuorkun´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
eglence sektoru gelistirilmeli
icki fiyatlari %200 dusurulmeli. raki normal olmasi gereken deger 8-12 ytl dir
eglenceyi ucuza indirmeliyiz,

eglence sektorune yatirim yapilmali. Turkiyede akardeon calacak sanatci yok bulgaristandan romanyadan cingene ithal ediyoruz, otobuslerde arabalarda orkestralarin biri gidip bir geliyor.

bodrumda el altindan jigolouk yaptigini mi saniyoprsunuz genclerin, bunu thailand gibi yasal yapin. sanki bilmiyoruz.

yerli insanin desarj olma yerleri yapilmali, ickili ve ickisiz , eglence vergisi kaldirilmali , parasiz konserler verilmeli. insanlar desarj olmali.

insanlarin bir eglenme aliskanligi olmali, Zevk essekte bulunmaz ,
paranin donusum yerleridir keyif yerleri, Turk insani disinda dunyanin cok yerinde eglence sektoru vardir. yabancilar is adamlari eglence sektorune cezbolur. yasaklamak ticareti durdurmaktir.

Turkiyeden yurtdisina eglenceye giden insanlar var, hemde helikopter, ucak kiralayarak.
Turkiyenin dolar milyarderi japonya ve ingiltereden almanyadan fazladir. bu paralari zevk icin memlekette harcamazlar.

dunyada keyif denen sey vardir,bu geri donusumdur. enflasyonu basarsiniz ama adamin keyif ve aliskanligindan geri donusum alirsiniz. yoksa turkiyedeki gibi yastik altina giden para statik olur. hareketli olmaz. para akimi olmalidir. bu yasakla olmaz ozgurlukler verin ki yabancilarda turkiyeye gelsin. gizli yasaklar koyuyoruz saniyoruz ki kimse bilmiyor ,goruyor yahu rezil oluyoruz dunyaya, Turkiyedeki hersey video kamerlara kayit ediyorlar avrupadaki insanlar.
Turkiyenin yapmadigini yunanistan cok iyi yapiyor.
kusura bakmayin ama sizin önerinize gülmekten kendimi alamiyorum..
nedemek icki 200% indirilsin..

aksine icki sigara gibi ürünler 200 % artilsin, adam evine ekmek almiyor zikkim icecise gidip tekirdag aliyor.. sizin verdiginiz örnek sacmaliktan baska birsey degil cocuklar bile güler.

Haa derseniz ilaclarda, egitim ve ögretimde, temel gidalarda % 200 olsun..

ozaman size katilirim, sizin verdiginiz örnekle suanki avrupanin haline 1 senede geliriz.
nedir bu; sokakta icki uyusturucu satisi cocuk yasta kullanima baslanmasi ve önüne gecilememesi kisinin akkilli birey olmaktan cikmasi demek olur.

koyun misali bir coban cikar ucuruma götürür biri demezki " abi nereye gidiyoruz yaa."
Bafrali77 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 30-08-2008, 03:40 PM   #20
Altın Üye (Ağustos 2008)

Alıntı:
Bafrali77´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
kusura bakmayin ama sizin önerinize gülmekten kendimi alamiyorum..
nedemek icki 200% indirilsin..

aksine icki sigara gibi ürünler 200 % artilsin, adam evine ekmek almiyor zikkim icecise gidip tekirdag aliyor.. sizin verdiginiz örnek sacmaliktan baska birsey degil cocuklar bile güler.

Haa derseniz ilaclarda, egitim ve ögretimde, temel gidalarda % 200 olsun..

ozaman size katilirim, sizin verdiginiz örnekle suanki avrupanin haline 1 senede geliriz.
nedir bu; sokakta icki uyusturucu satisi cocuk yasta kullanima baslanmasi ve önüne gecilememesi kisinin akkilli birey olmaktan cikmasi demek olur.

koyun misali bir coban cikar ucuruma götürür biri demezki " abi nereye gidiyoruz yaa."
Sayın Bafralı,

Sizin de önerileriniz varsa paylaşmanızı isteriz...Somut çözümler olmalı ama...

Seçenekler
Stil