![]() |
| | |||||||
TARTIŞMA (polemik) katogorisi Serbest Kürsü forumu içinde "sosyalist enternasyonal...ve dut..." başlıklı konu görüntüleniyor, "Atina yerine Ayaş’taki Dut Festivali’ne gitti. ANKARA - CHP lideri Deniz Baykal, Başkan Yardımcısı olduğu Sosyalist Enternasyonal’den ihraca kadar ulaşabilecek sert tepkiler alacağı kesinleşince, Atina’daki toplantıya gitmeme kararı aldı. Baykal ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Nerden: adana-ankara
Cinsiyet: Rep Gücü: 240 Rep: 23681 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | sosyalist enternasyonal...ve dut... Atina yerine Ayaş’taki Dut Festivali’ne gitti. ANKARA - CHP lideri Deniz Baykal, Başkan Yardımcısı olduğu Sosyalist Enternasyonal’den ihraca kadar ulaşabilecek sert tepkiler alacağı kesinleşince, Atina’daki toplantıya gitmeme kararı aldı. Baykal Atina yerine, Ankara’nın Ayaş ilçesindeki Dut Festivali’ne katıldı. Meydan ve havuz açılışı yapan Baykal, belediye başkanının üstü açık cipi ile panayır alanını gezdi, dut yiyip partililerle sohbet etti. Sosyalist Enternasyonal’de CHP aleyhine görüşten rahatsız olan Genel Başkan Deniz Baykal, Sosyalist Enternasyonal Başkanı Yorgo Papandreu’dan bunun önüne geçmesini istemiş, ancak istediği yanıtı alamamıştı. ”SOSYALİST ENTERNASYONAL’E YAKIŞTIRAMIYORUM” Baykal, Ayaş’ta “Dut Festivali”nde gazetecilerin bu konudaki sorularını yanıtlamaktan kaçındı. Yakın çevresine ise, Atina toplantısında AK Parti ve DTP yanlısı tavır alınacağını duyumu aldığını gerekçe göstererek “Türkiye aleyhine bildiri yayınlanacak bir zeminin sorumluluğuna ortak olamam” dediği öğrenildi. AK Parti’nin Sosyalist Enternasyonal’de CHP aleyhine kulis yaptığını savunduğu belirtilen Baykal, “Benim asıl üzüldüğüm nokta, Sosyalist Enternasyonal’in bu dinci partiyi muhatap almasıdır. Bazı sosyalist partilerin bunlarla işbirliği yaptığı görülüyor. Sosyalist Enternasyonal’e bunu yakıştıramıyorum” dediği bildirildi. CHP, şimdi Sosyalist Enternasyonal toplantısı sonrasında yayınlanacak bildiriyi bekliyor. Bildirinin bu hafta içinde toplanacak CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısında değerlendirileceği, gerekirse Sosyalist Enternasyonal’den ayrılma kararının gözden geçirebileceği ifade ediliyor. 1951 yılında kurulan Sosyalist Enternasyonal’e CHP Bülent Ecevit’in genel başkan olduğu 1976’da üye olmuştu.
__________________ Konu güney tarafından (30-06-2008 Saat 07:03 PM ) değiştirilmiştir.. |
| | |
| Sponsored Links |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |