![]() |
| | |||||||
TARTIŞMA (polemik) katogorisi Serbest Kürsü forumu içinde "Erkekler Batılı, Kadınlar Niye Örtülü" başlıklı konu görüntüleniyor, "İspanyol hükümetinin en genç üyesi olan Eşitlik Bakanı Bibiano Aido’nun (31) İslami başörtüsünün, kadın haklarını ihlal ettiği yönündeki açıklaması Müslüman cemaatinin tepkisini çekti. Aido, Müslüman erkekler batılı gibi giyinirken, Müslüman ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Mar 2007 Nerden: Samsun
Rep Gücü: 352 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | İspanyol hükümetinin en genç üyesi olan Eşitlik Bakanı Bibiano Aido’nun (31) İslami başörtüsünün, kadın haklarını ihlal ettiği yönündeki açıklaması Müslüman cemaatinin tepkisini çekti. Aido, Müslüman erkekler batılı gibi giyinirken, Müslüman kadınların örtünme zorunluluğunun cinsiyet eşitsizliğine yol açtığını öne sürmüştü. kadın bakan, "Tüm kültürel uygulamalara sahip çıkıp, saygı göstermek gerekmez. Bu tür uygulamalar, insan haklarını ihlal ediyor ve eşitsizliğe yol açıyor" dedi. İspanya Müslüman cemaatinden yapılan açıklamada ise, "Müslüman kadınlar, türbanı bütünün bir parçası görüyor. Bakan bilmediği konularda konuşmasın" dendi. İslami Kurulun Başkanı Mansur Escudero, Kuran’ın kadınlara olduğu gibi erkeklere de ağırbaşlı giyinmelerini öğütlediğini söyledi. Kadın hakları savunucusu olduğunu söyleyen İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, Nisan ayında ülkesinde ilk kez kadınların çoğunlukta olduğu bir kabine kurmuştu. İspanya’da yaklaşık 500 bin Müslüman yaşıyor. kaynak
__________________ Sözlerini Tutmaya Alışkanlık Edenler Değerleri ile Yükselirler |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: May 2008 Nerden: konya
Rep Gücü: 1 ![]() | Cevap: Erkekler Batılı, Kadınlar Niye Örtülü bu başörtüsüyle neden bu kadar uğraşıyorlar anlamış diilim yani kapalı insanlar açık olanlara bi lafları yok ama neden se açık insanlar kapalı olanları sürekli aşagılamaktan başka birşey yapmıyor , herkezin inancına saygı göstermek gerekir diyorum ben.
__________________ ßenims£wg!mmutLuetm£zh€rk€z!b€nçokaYrıLıkLaryAşAdı moyüzd£nb!t!ş!kyAzdıMh£r$ey! |
| | |
| | #3 |
| Aktif Uye ![]() | Cevap: Erkekler Batılı, Kadınlar Niye Örtülü inci ye katılıyorum arkadaşlar bırakı9n insanlar inandıkları gibi yaşasınlar herkes özgür beni ne ilgilendirir senin kapalı veya açık olman zaten şu batı-doğu kavramını hiç anlayamadım sanki türkiyenin parçası değilmiş gibi sen doğulusun ne anlarsın sen batılısın ne bilirsin dermiş gibi :(
__________________ SERSERİ ÇOÇUK ''OZİ'':cool: |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |