![]() |
| | |||||||
TARTIŞMA (polemik) katogorisi Serbest Kürsü forumu içinde "Fal ve büyü hakkında ne düşünüyorsunuz?" başlıklı konu görüntüleniyor, "En tahsillisinden en cahiline kadar falcıya ve büyü yaptırmaya giden insanlar mutlaka vardır. Kimisi fal baktırmaya gider, kimisi büyü yaptırmaya gider. En akıllı dediğiniz insanlar bile bazen çaresiz kaldıklarında bu ..."
| Anketimiz: Fal ve büyü hakkında ne düşünüyorsunuz? | |||
| Falcıya ve büyü yaptırmaya gittim | | 0 | 0% |
| Fal ve büyüyle işim olmaz, hiç gitmedim | | 11 | 91,67% |
| Fala ve büyüye inanmam ama falsız ve büyüsüz de kalmam | | 1 | 8,33% |
| Fal ve büyü konusunda kararsızım | | 0 | 0% |
| Katılımcı sayısı: 12. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 | |
| Super Aktif ![]() Üyelik tarihi: Apr 2008 Nerden: Okyanus Yaş: 34
Cinsiyet: Rep Gücü: 246 Rep: 24397 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | En tahsillisinden en cahiline kadar falcıya ve büyü yaptırmaya giden insanlar mutlaka vardır. Kimisi fal baktırmaya gider, kimisi büyü yaptırmaya gider. En akıllı dediğiniz insanlar bile bazen çaresiz kaldıklarında bu tarz yollara başvururlar. Peki ya siz hiç bu tarz şeylerden medet umdunuz mu? Alıntı:
__________________ Bildiğim tek şey hiçbir şey bilmediğimdir... SOKRATES Konu SAHARAY tarafından (22-06-2008 Saat 03:15 PM ) değiştirilmiştir.. | |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Super Aktif ![]() Üyelik tarihi: Apr 2008 Nerden: Okyanus Yaş: 34
Cinsiyet: Rep Gücü: 246 Rep: 24397 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Fal ve büyü hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu konuda yaşadığımız bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum.Yıllar önce babam Gebze'de esnaflık yaparken bir gün dükkana hırsız girdi ve kasada ne kadar para varsa çaldı. Babam da ne fala inanırdı ne de hocaların yaptıkları muskalara inanırdı. Tabi ilk iş polise haber verdi tutanak falan tutuldu. Aradan bayağı zaman geçti hırsız yakalanamadı. Arkadaşları babamın aklına girmişler. Bir hoca var çalınan her şeyi buluyor diye babam da sonunda çaresizlikten kabul etti. Annem hocaya giderken ben de onunla meraktan gitmiştim. Daha o yazşlarda bile bana saçma gelmişti bu hoca muska işleri. Adam önce para istedi. Şu kadar paraya çalınan parayı bulurum dedi. Annem de parayı verdi. Hoca denilen hocalıkla alakası olmayan şahıs benim bu kağıdı yapmam bir hafta sürer dedi. ( Sanki kitap yazacak)Yazdığım kağıdı ağır bir eşyanın altına koyacaksınız ve o kağıt orda kaldıkça hırsızın parmakları ezilecek çaldığı parayı da bir ay içinde geri getirip size verecek dedi:) Ben hiç inanmadım ama çocuğuz ya kim dinler bizi? Annem bir hafta sonra gitti kağıdı aldı geldi. Kağıdı bir mermerin altına koydu.Mermer ağır ya hırsızın eli iyi ezilsin diye:) Bir ay geçti ne hırsız geri geldi ne de paralar ve babam dediki: Ben boşa demiyordum böyle şeylere inanmayın diye. Hem kasadaki paraların üstüne su içtim hem üste bir de hocaya para verdik onun da üstüne su içtim. Bir daha kimse bana falcı, hoca muska falan demesin dedi.Daha çocukken yaşadığım bu olaydan çok ders çıkardım. Ne kendim giderim. gidenlere de gitmesinler diye her türlü bilgiyi veririm. Kıssadan hisse falcıya hocaya inanmayın ve paranızı da kaptırmayın!
__________________ Bildiğim tek şey hiçbir şey bilmediğimdir... SOKRATES |
| | |
| | #3 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2008 Nerden: İstanbul
Blog Mesajları: 17
Cinsiyet: Rep Gücü: 137 Rep: 13557 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Fal ve büyü hakkında ne düşünüyorsunuz? Kıssadan hisse falcıya hocaya inanmayın ve paranızı da kaptırmayın! Evet malesef Bazı kendini bilmezler... Müslümanlıkta olmayan bazı safsataları Müslümanlıkta varmış gibi insanlara göstermeleri... güzel dinimizi karalamaya çalışan art niyetli bazı gurupların ekmeğine yağ sürmeleridir islamiyete olan hizmetleri. En hazin yanı da ... Bizim onlara ''HOCA '' dememiz değilmi sizce ? Bir kaç densizin yanlışlığını .... Musalla taşında bile arkasında durduğumuz... ve Onsuz olamadığımız.... Bir Müesseseye Maletmek... ve dolayısı ile Söylediklerine Şüphe ile bakmak Sifatlarını tartışılır kılmak.. İnsaf kabul edermi ??* Lütfen Bir kez daha düşünelim hep beraber...... Saygılar........ |
| | |
| | #4 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: BULGARISTAN, ROMANYA, UKRAYNA, ISTANBUL, JAKARTA
Cinsiyet: Rep Gücü: 218 Rep: 21595 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Fal ve büyü hakkında ne düşünüyorsunuz? buyuye Inanan etkilenir. Dunyanin en tehlikelisi kara afrika ve brezilyada yapilandir.(budizm -hindu disinda) islam ulkeleri icinde daha cok inanilir buyuye. insanlarin etkilendikleri nazar inanci gibi seyler. Dinler yasaklar cunku kitaplardan daha eskidir buyu nazar inanci. mesela voodoo buyusu guney amerikada yapilan ve kara buyu en tehlikelisidir. adamin veya kadinin Sac veya kilindan bir tutam alinir. ve bir bebek yapilir ona benzeyen. mum isiginda igne batirilir. kisinin aci cekmesine hastalanmasina kadar beklenilir. yada mum seklinde mumdan heykel yapilir gunese birakilir- adam heykeli eridikce guneste o insanin gercekte de hastaligi ilerler. Turkiyede de daha enteresan buyuler var . Kursun dokme, Kasik killariyla Domuz yagi koyma kapi onune, domuz yagi damlatma. Kocaya baglansin diye adet kani icirrme. cok enteresan ama gercek benim sagdan soldan duydugum bunlar. Turkiyede en cok erkegi eve baglama ve nazar -Buna daha cok inanan da Kadinlar.onlar daha hassas hissi dunyalari daha fazla. Genel anlamda sordugunuzda kimse fala buyuye inanmaz. Ah biz erkekler buyu yapildi diye neler yedirildik bir bilsek . kasik bal yedirenden Tutun okunmus kesme sekeri, okunmus yazilar daha neler neler. yolunda gitmeyen bisey varsa ah kizlarin isidir bu kesin Erkekleri uyariyorum bu Cadilarin isi ne yediginize dikkat edin, yemegi de cadilar yapmiyor mu elmiz mahkum , kadinin aklindan gecenleri kimse bilemez.koca bebekler gibi yetistik ne anlariz buyuden. Buyucunun erkegi makbul ona gore nazar boncugu takmak kac tane erkegin aklina gelir,iyi dusunun yok yok ankete bakin siz ben sizi kandiriyorum. Konu orkuorkun tarafından (23-06-2008 Saat 02:46 PM ) değiştirilmiştir.. |
| | |
| | #5 |
| Super Aktif ![]() | Cevap: Fal ve büyü hakkında ne düşünüyorsunuz? annemlerin arkadasları yada benim arkadaslarım eve geldiginde dalgasına bakarıs oda komedi olsun diye ama büyüyle henüz tanısmadım :D |
| | |
![]() |
| Etiketler |
| buyu, fal |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |