![]() |
| | |||||||
TARTIŞMA (polemik) katogorisi Serbest Kürsü forumu içinde "Türbanlı Diş Hekimi 26 Yıl Sonra Başını Açtı" başlıklı konu görüntüleniyor, "Ailesinin baskısıyla 12 yaşında başı örtülen imam-hatip kökenli diş hekimi Reyhan Boz, 26 yıl sonra başını açtı. Boz, “Saç örtmenin örtünme olmadığına karar verdim.Ben yine Müslümanım” dedi İzmit’te 15 yıldır ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Mar 2007 Nerden: Samsun
Rep Gücü: 352 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Türbanlı Diş Hekimi 26 Yıl Sonra Başını Açtı ![]() Ailesinin baskısıyla 12 yaşında başı örtülen imam-hatip kökenli diş hekimi Reyhan Boz, 26 yıl sonra başını açtı. Boz, “Saç örtmenin örtünme olmadığına karar verdim.Ben yine Müslümanım” dedi İzmit’te 15 yıldır özel muayenehanesi bulunan diş hekimi Reyhan Karaaslan Boz, siyasi istismar konusu yapılmasına tepki göstererek 26 yıl sonra başörtüsünü çıkardı. İmam - hatip kökenli olan 38 yaşında evli ve 2 çocuk annesi Reyhan Karaaslan Boz, “Saç örtmenin örtünme olmadığına karar verdim. Ben yine müslümanım. Başörtüsünü çıkarıp başını açan dinden çıkmıyor” dedi. Sömürü aracı oldu Reyhan Karaaslan Boz, 12 yaşından itibaren başını örttüğünü, imam - hatip lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul Ünivesitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni bitirdiğini söyledi. Üniversitede okuduğu dönemde yine türban mücadelesinin yapıldığını, küçük yaşta ailesinin telkiniyle kapandığı için 26 yıl süreyle başını örttüğünü kaydeden Boz, ancak bugün gelinen noktada türbanın sömürü aracı olarak kullanılmasına tepki duyduğunu anlattı. ‘Huzurluyum’ Boz, aldığı radikal kararla türbanı çıkarmasıyla ilgili şunları söyledi: “Hani eskiden olagelen inanışa göre kapanıyorsunuz ve doğru olduğunu düşünüyorsunuz. Çok sorgulamıyorsunuz. Sonra çok okudum. Çok araştırdım. Çok düşündüm. O zamanının coğrafyasını, şimdinin coğrafyasını, o zamandan bu zamana değişen şeyler, hiç değişmeyen şeyler, değişebilecek şeyler. Artık baş örtmenin örtünme olmadığına karar verdim. Öyle olunca da başımı açtım. İnsanın iç huzuru, ya da huzuru için, iç dengelerinin oturması lazım. O zaman ona inanıyorsunuz. Şimdi böyle olduğuna inanıyorum ve böyle huzurluyum.” milliyet Yine söylüyorum herkesin inancı kendine,zorla kimseye hiçbişeyi yaptıramazsınız.
__________________ Sözlerini Tutmaya Alışkanlık Edenler Değerleri ile Yükselirler |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 | |
| Aktif Uye ![]() | Cevap: Türbanlı Diş Hekimi 26 Yıl Sonra Başını Açtı Alıntı:
Dedikya efendim... Zorla güsellik olmaz diye... Doktor hanım kendini Böyle rahat his ediyorea saygı duyalım.. Başını örtmekle huzur buluyorsa bazı arkadaşlarımız Onlarada saygı duymak icap etmezmi ??? Bozguncular......... Bulandıranlar ... Bahsimizden hariçtir. efendim saygılar......... | |
| | |
| | #3 | |
| 1. şiir yarışması birincisi Altın Üye (Ağustos 2008) ![]() | Cevap: Türbanlı Diş Hekimi 26 Yıl Sonra Başını Açtı Alıntı:
Takdir ve tebrikler size Ali kardeşim... Herşeyin başı saygı galiba...
__________________ CANIN CENNETE ADAMIM ! | |
| | |
| | #4 |
| Yeni Uye ![]() | Cevap: Türbanlı Diş Hekimi 26 Yıl Sonra Başını Açtı Geçenlerde Reyhan GÜRTUNA Hanımefendinin ağzından,"Oh Be Dünya Varmış!"gibi bir cümle çıktığı yer almıştı basında. Aslı faslı nedir bilmiyorum. Bu tür haberler(hele de kaynağı kartel ise) dikkatli yaklaşımı gerektiriyor ve ben hep şüpheyle bakıyorum. Eğer öyleyse,hanımefendinin rahatı kendine,fikri de kendine. Yeter ki;"Dinde böyle şey yokmuş,bizi aldatmışlar" saçmalığını dillerine almasınlar!
__________________ Hayat Bir Çatışma Vetiresi,Mavera ve Hicran.. |
| | |
| | #5 | |
| 1. avatar yarışma birincisi ![]() Üyelik tarihi: Mar 2007
Rep Gücü: 65 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Türbanlı Diş Hekimi 26 Yıl Sonra Başını Açtı Alıntı:
| |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |