![]() |
| | |||||||
TARTIŞMA (polemik) katogorisi Serbest Kürsü forumu içinde "Matruşka nedir ve Resimleri" başlıklı konu görüntüleniyor, "Matruşka, Rus yapımı bir oyuncak bebek türüdür. Ahşap el yapımı olan bebekler ortasından açıldığında başka bir bebek çıkar onuda açtığımızda yine başka bir bebek çıkar. Tek anne figürünün içerisinende içiçe ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Super Aktif ![]() | Matruşka nedir ve Resimleri Matruşka, Rus yapımı bir oyuncak bebek türüdür. Ahşap el yapımı olan bebekler ortasından açıldığında başka bir bebek çıkar onuda açtığımızda yine başka bir bebek çıkar. Tek anne figürünün içerisinende içiçe yerleştirilmiş 5 veya yedi bebekten oluşur. Matruşka bebeklerin 1890 yılında Moskova yakınlarında bulunan Abrentsevo Malikanesine ait çocuk eğitim atelyesinde doğduğu iddia edilmektedir. Birçok meşhur ve yetenekli Rus sanatçı, yerel oymacılar ile birlikte Abrentsevo Malikanesinin sahibi Mamontov’un atölyesinde çalışmaya başlarlar. İsmini çok beğenilen bir bayan olan Matrioska'dan aldığı söylenir. Matruşka hem oymacılık hem de resim açısından Rusya’nın imajı ve ruhudur. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________ “Savrulurken yaşadığımız günler / Bu soruyu mutlaka soracaksın / Ne kaldı ne kaldı bizden geriye?” |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Altın Üye (nisan 2008) Altın Üye (temmuz 2008) ![]() Üyelik tarihi: Jun 2007 Nerden: izmir Yaş: 32
Blog Mesajları: 2
Rep Gücü: 283 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Matruşka nedir ve Resimleri ben bayılırım onlara hep aklıma sarmaş dolaş aileler gelir aile sıcaklığını anımsatır bana
__________________ |
| | |
| | #3 |
| Super Aktif ![]() | Cevap: Matruşka nedir ve Resimleri Var mı peki sizde Matruşka. Bende 3 lü bir tane var. Basit ama yine de güzel duruyor
__________________ “Savrulurken yaşadığımız günler / Bu soruyu mutlaka soracaksın / Ne kaldı ne kaldı bizden geriye?” |
| | |
| | #4 |
| Altın Üye (nisan 2008) Altın Üye (temmuz 2008) ![]() Üyelik tarihi: Jun 2007 Nerden: izmir Yaş: 32
Blog Mesajları: 2
Rep Gücü: 283 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Matruşka nedir ve Resimleri malesef yok ve tesadüf ki hiç rastlamadım izmirde yoksa kçırmam alırım ama bulunmayacak değil hemen aramaya başlamam lazım
__________________ |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |