![]() |
| | |||||||
TARTIŞMA (polemik) katogorisi Serbest Kürsü forumu içinde "artık yazmayacağım" başlıklı konu görüntüleniyor, "artık yazmayacağım derken kastettiğim geneli kapsamasada bu sitede en çok tartışma konusu olan şeylerdir kimin ne kadar umrunda olur bilmem ama bu kararı aldım başörtüsü ve bizi birbirimize düşürecek kadar ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Aktif Uye ![]() | artık yazmayacağım artık yazmayacağım derken kastettiğim geneli kapsamasada bu sitede en çok tartışma konusu olan şeylerdir kimin ne kadar umrunda olur bilmem ama bu kararı aldım başörtüsü ve bizi birbirimize düşürecek kadar ileri götüren dini konularda ne açılmış konulara cevap yazacağım nede,kendim konu açacağım. insan sevdiği önemsediği değerlere karşı saldırı ciheti taşıyan tepkiler görünce ister istemez hemen savunmaya geçiyor. bende bu konularda yazılmış tepki içerikli bir yazı görsem hemen tavır koymak istiyorum,ama bu tavrın derecesini ayarlıyamıyorum.resmen sinir krizine girip yazıyı yazanı aşşağılamak ve yazdıklarının ne kadar yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyorum. farkettimki bunu yaparken islamın en önemli unsuru olan (hoşgörüyü) fazlasıyla gözardı etmişim.hiç istemeden insanların kalplerini kırmışım.ve kendimi sanki bizi bu tartışma ort***** çekmek isteyenlere yardımcı oluyormuşum gibi hissettim.oysaki ben dünyada herkezin demokratik yollarla birbirini kırmadan fikir farklılıklarını tartışabileceklerine ve anlaşabileceklerine inanan biriyim,ama uyguladığım inandığımın çelişkisi oldu. artık bu konularla alakalı yazılar yazmıyacağım derken görüş birliği içersinde olmadığım insanların fikirlerini kabul ediyorum anlamı çıkmasın.sadece kimseyi kırmak istemiyorum sanalda olsa birini kırmış olduğunu bilmek inanın çok üzücü benim için. isteyen istediği herşeye inanır inanışına göre giyinir ve buna uygun yaşar. islamiyet istediğini böyle uygulayana saygı duymam gerektiğini emrediyor sen uyguladığında saygı duyulmasa bile. saygılar.
__________________ Dişlerinin arasında bir silahın namlusu varsa sadece sesli harfleri söyleyebilirsin. |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 86 Rep: 8389 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: artık yazmayacağım Bu akşam inadına ve kasıtlı kışkırtmalara rağmen sizlerin güzel nefis muhasebesini okumakta iyi geldi, bu gün diyelim bu ikinci benzer konu. Sizin bu duyarlılığınıza rağmen daha kontrollü olacağınız inancı ile yazmaktan ve cevap vermekten geri durmamanız gerekir diye düşünüyorum, bana göre bir çok konuda kaydadeğer yorum ve eklemeleriniz oldu ve olmalı, Bir çokları gibi zaman zaman burada her fikire yer var diyerek bazı konularda ise hiç tahammül gösteremeyenlere inat sizde yorum ve cevaplarınızla devam etmelisiniz, ben devam etmeye kararlı ve sizede ısrarlıyım. İyi forumlar. |
| | |
| | #3 | |
| Aktif Uye ![]() | Cevap: artık yazmayacağım Alıntı:
ancak düşüncelerimde bir değişiklik yapmadım,yinede yazmayacağım.baksanıza bu gün açılmış bütün konulara ve karşılıklı yazılmış cevaplara.inanın hepsi birbirinden kırıcı. okadar dolmuşuzki alakasız konulardan bile birbirimize hakaret etme fırsatı kolluyoruz. nedir derdimiz neyin savunuculuğunu yapıyoruz.tarihsel bir kişiliğin hayat hikayesini savunmak için bir insana bukadar ağır hakaret edilirmi,ne geçti elimize............hiç sadece o insanı kırdığımızla kaldık.tabi eğer karşımızdakini insan yerine koymuşsak ve onun kırılıp gücenmesi bizi ilgilendiriyorsa.... sırf bugün okuduğum yazılar ve yazılara verilen cevapları görünce nekadar doğru bir karar verdiğimi bir kez daha anlıyorum.benim düşüncelerim sırf onun düşüncelerine paralel değil diye onun beni üzmesine,bana hakaret etmesine neden izin vereyimki.sonra bende ona hakaret edicem üzülüp kırılıcak,benim üzülmem onun umrunda değil ama onun üzülmesi benim insanlığıma yakışmaz(o diye yazdığım genele hitaben)saygılar | |
| | |
| | #4 | |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Sep 2007 Nerden: Aslen Gürcistan ama ANkara'da yaşıyorum Yaş: 31
Cinsiyet: Rep Gücü: 68 Rep: 6691 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: artık yazmayacağım Alıntı:
Ben de bu fikrinize saygı duyduğumu belirtmek isterim . ![]() | |
| | |
| | #5 |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Dec 2007 Nerden: SİVAS MERKEZ Yaş: 31
Cinsiyet: Rep Gücü: 1 Rep: 52 ![]() | Cevap: artık yazmayacağım bende sasırdım .. ben bas ortusu konusunda soyle yazmak ıstedım sıze acaba soyle dusunseler olmazmı? bas ortusu takanlar hıc ısrar edıyomukı sızde kapanın dıye.... oysa açık olanlar ıllede sızde bas ortusu kullanmayın der hep neden??? neden hala bas ortusunu cehalet yada gerıcılık sayarlar anlam veremedım ne zara goruyorlar mayo ve bıkınılı kadınların bıze ne gıyındıgı mayo yada vucutlarından derız hep ve asla kınanmam ben sahsen ama basortusu takanlar hep dıgerlerı tarafından kınanır yada asagılanır bırıncılık derecesı alan bır bas ortulu odulu verılmeden kursuden ındırılır.... adalet sımdı hengı tarafta???? bencede haklısın en ıyısı susmak olayları akısına bırakmak????
__________________ MutLUlUK VE SEVGİ, SON Ne fEsTE ALLAH- IN iSmİ SENİNle oLsUN........ |
| | |
| | #6 |
| SUPER MODERATOR Altın Üye (mayıs 2008) ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Nerden: adana-ankara
Cinsiyet: Rep Gücü: 166 Rep: 16344 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: artık yazmayacağım Sevgili Serkan Altay;her ne kadar ayrı düşünsekte almış olduğunuz kararı onaylamıyorum.Bence farklılıklar besler insanı,tabiki farklı düşüneceğiz,tabiki bu farklılıkları ifade edeceğiz.İnsanız biz bazen işin dozunu da kaçıracağız.Bak nasıl bir mozaik te yaşıyoruz,alevisi, sünnisi,laz ı,çerkezi,kürdü yada ateist ti...Kişiler aldıkları eğitim görgü ve inançlar çerçevesinde hareket ederler."Hoşgörü" kesinlikle olmalı fakat ben de aynen senin gibi bazı yazıları gördüğümde çok sinirlenip ipin ucunu kaçırabiliyorum.Ama ben fikirlerimi savunmaktan asla vazgeçmeyeceğim,herkes inandığı yolda yürür ve benim inandığım da bu...Ben ce sen de vazgeçme ve yazılarınla sinirlendir,güldür,keyifler kat bize:))) |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |