FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin 2008 öss yerleştirme sonuçları reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > TARTIŞMA (polemik) > Serbest Kürsü

artık yazmayacağım

TARTIŞMA (polemik) katogorisi Serbest Kürsü forumu içinde "artık yazmayacağım" başlıklı konu görüntüleniyor, "artık yazmayacağım derken kastettiğim geneli kapsamasada bu sitede en çok tartışma konusu olan şeylerdir kimin ne kadar umrunda olur bilmem ama bu kararı aldım başörtüsü ve bizi birbirimize düşürecek kadar ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20-12-2007, 11:58 PM   #1
Aktif Uye

Mevt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyor
Mevt - MSN üzeri Mesaj gönder
artık yazmayacağım

artık yazmayacağım derken kastettiğim geneli kapsamasada bu sitede en çok tartışma konusu olan şeylerdir

kimin ne kadar umrunda olur bilmem ama bu kararı aldım
başörtüsü ve bizi birbirimize düşürecek kadar ileri götüren dini konularda ne açılmış konulara cevap yazacağım nede,kendim konu açacağım.

insan sevdiği önemsediği değerlere karşı saldırı ciheti taşıyan tepkiler görünce ister istemez hemen savunmaya geçiyor.
bende bu konularda yazılmış tepki içerikli bir yazı görsem hemen tavır koymak istiyorum,ama bu tavrın derecesini ayarlıyamıyorum.resmen sinir krizine girip yazıyı yazanı aşşağılamak ve yazdıklarının ne kadar yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyorum.

farkettimki bunu yaparken islamın en önemli unsuru olan (hoşgörüyü) fazlasıyla gözardı etmişim.hiç istemeden insanların kalplerini kırmışım.ve kendimi sanki bizi bu tartışma ort***** çekmek isteyenlere yardımcı oluyormuşum gibi hissettim.oysaki ben dünyada herkezin demokratik yollarla birbirini kırmadan fikir farklılıklarını tartışabileceklerine ve anlaşabileceklerine inanan biriyim,ama uyguladığım inandığımın çelişkisi oldu.

artık bu konularla alakalı yazılar yazmıyacağım derken görüş birliği içersinde olmadığım insanların fikirlerini kabul ediyorum anlamı çıkmasın.sadece kimseyi kırmak istemiyorum sanalda olsa birini kırmış olduğunu bilmek inanın çok üzücü benim için.

isteyen istediği herşeye inanır inanışına göre giyinir ve buna uygun yaşar.
islamiyet istediğini böyle uygulayana saygı duymam gerektiğini emrediyor
sen uyguladığında saygı duyulmasa bile.

saygılar.
Sponsored Links
Alt 21-12-2007, 01:55 AM   #2
Aktif Uye

erkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyor
Cevap: artık yazmayacağım

Bu akşam inadına ve kasıtlı kışkırtmalara rağmen sizlerin güzel nefis muhasebesini okumakta iyi geldi, bu gün diyelim bu ikinci benzer konu.
Sizin bu duyarlılığınıza rağmen daha kontrollü olacağınız inancı ile yazmaktan ve cevap vermekten geri durmamanız gerekir diye düşünüyorum, bana göre bir çok konuda kaydadeğer yorum ve eklemeleriniz oldu ve olmalı, Bir çokları gibi zaman zaman burada her fikire yer var diyerek bazı konularda ise hiç tahammül gösteremeyenlere inat sizde yorum ve cevaplarınızla devam etmelisiniz, ben devam etmeye kararlı ve sizede ısrarlıyım. İyi forumlar.
erkişi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 21-12-2007, 09:39 PM   #3
Aktif Uye

Mevt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyor
Mevt - MSN üzeri Mesaj gönder

Alıntı:
erkişi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu akşam inadına ve kasıtlı kışkırtmalara rağmen sizlerin güzel nefis muhasebesini okumakta iyi geldi, bu gün diyelim bu ikinci benzer konu.
Sizin bu duyarlılığınıza rağmen daha kontrollü olacağınız inancı ile yazmaktan ve cevap vermekten geri durmamanız gerekir diye düşünüyorum, bana göre bir çok konuda kaydadeğer yorum ve eklemeleriniz oldu ve olmalı, Bir çokları gibi zaman zaman burada her fikire yer var diyerek bazı konularda ise hiç tahammül gösteremeyenlere inat sizde yorum ve cevaplarınızla devam etmelisiniz, ben devam etmeye kararlı ve sizede ısrarlıyım. İyi forumlar.
sayın erkişi abi)tavsiye niteliğindeki yazınızı dikkatle okudum ve ilginize çok sevindim çok teşekkür ederim.

ancak düşüncelerimde bir değişiklik yapmadım,yinede yazmayacağım.baksanıza bu gün açılmış bütün konulara ve karşılıklı yazılmış cevaplara.inanın hepsi birbirinden kırıcı.

okadar dolmuşuzki alakasız konulardan bile birbirimize hakaret etme fırsatı kolluyoruz.
nedir derdimiz neyin savunuculuğunu yapıyoruz.tarihsel bir kişiliğin hayat hikayesini savunmak için bir insana bukadar ağır hakaret edilirmi,ne geçti elimize............hiç
sadece o insanı kırdığımızla kaldık.tabi eğer karşımızdakini insan yerine koymuşsak ve onun kırılıp gücenmesi bizi ilgilendiriyorsa....

sırf bugün okuduğum yazılar ve yazılara verilen cevapları görünce nekadar doğru bir karar verdiğimi bir kez daha anlıyorum.benim düşüncelerim sırf onun düşüncelerine paralel değil diye onun beni üzmesine,bana hakaret etmesine neden izin vereyimki.sonra bende ona hakaret edicem üzülüp kırılıcak,benim üzülmem onun umrunda değil ama onun üzülmesi benim insanlığıma yakışmaz(o diye yazdığım genele hitaben)saygılar
Mevt isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 23-12-2007, 12:02 AM   #4
Aktif Uye
yaşadıklarımdan öğrendiğim birşey var .. o da SENsin...

sahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyor

Alıntı:
serkan altay´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
artık yazmayacağım derken kastettiğim geneli kapsamasada bu sitede en çok tartışma konusu olan şeylerdir

kimin ne kadar umrunda olur bilmem ama bu kararı aldım
başörtüsü ve bizi birbirimize düşürecek kadar ileri götüren dini konularda ne açılmış konulara cevap yazacağım nede,kendim konu açacağım.

insan sevdiği önemsediği değerlere karşı saldırı ciheti taşıyan tepkiler görünce ister istemez hemen savunmaya geçiyor.
bende bu konularda yazılmış tepki içerikli bir yazı görsem hemen tavır koymak istiyorum,ama bu tavrın derecesini ayarlıyamıyorum.resmen sinir krizine girip yazıyı yazanı aşşağılamak ve yazdıklarının ne kadar yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyorum.

farkettimki bunu yaparken islamın en önemli unsuru olan (hoşgörüyü) fazlasıyla gözardı etmişim.hiç istemeden insanların kalplerini kırmışım.ve kendimi sanki bizi bu tartışma ort***** çekmek isteyenlere yardımcı oluyormuşum gibi hissettim.oysaki ben dünyada herkezin demokratik yollarla birbirini kırmadan fikir farklılıklarını tartışabileceklerine ve anlaşabileceklerine inanan biriyim,ama uyguladığım inandığımın çelişkisi oldu.

artık bu konularla alakalı yazılar yazmıyacağım derken görüş birliği içersinde olmadığım insanların fikirlerini kabul ediyorum anlamı çıkmasın.sadece kimseyi kırmak istemiyorum sanalda olsa birini kırmış olduğunu bilmek inanın çok üzücü benim için.

isteyen istediği herşeye inanır inanışına göre giyinir ve buna uygun yaşar.
islamiyet istediğini böyle uygulayana saygı duymam gerektiğini emrediyor
sen uyguladığında saygı duyulmasa bile.

saygılar.
Her konudaki düşüncelerinizi paylaşmanızı dilerim ancak sizin de belirttiğiniz gibi , bazı hassas konularda , insanlar sadece kırıcılık boyutunda tartışmak zorunda kalıyor ve yine dediğiniz gibi saygı duymakla yetinilmesi gereken durumlar da var .

Ben de bu fikrinize saygı duyduğumu belirtmek isterim .
sahrabetis isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 23-12-2007, 01:21 AM   #5
Yeni Uye

ersoy_koc_gulizar_58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dogruluk

ersoy_koc_gulizar_58 will become famous soon enough

bende sasırdım ..
ben bas ortusu konusunda soyle yazmak ıstedım sıze
acaba soyle dusunseler olmazmı? bas ortusu takanlar hıc ısrar edıyomukı sızde kapanın dıye....
oysa açık olanlar ıllede sızde bas ortusu kullanmayın der hep
neden???
neden hala bas ortusunu cehalet yada gerıcılık sayarlar anlam veremedım
ne zara goruyorlar
mayo ve bıkınılı kadınların bıze ne gıyındıgı mayo yada vucutlarından derız hep
ve asla kınanmam ben sahsen
ama basortusu takanlar hep dıgerlerı tarafından kınanır yada asagılanır
bırıncılık derecesı alan bır bas ortulu odulu verılmeden kursuden ındırılır....
adalet sımdı hengı tarafta????
bencede haklısın
en ıyısı susmak
olayları akısına bırakmak????
Alt 23-12-2007, 10:44 AM   #6
SUPER MODERATOR
Altın Üye (mayıs 2008)

güney - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hak verilmez alınır!!!

güney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyor

Sevgili Serkan Altay;her ne kadar ayrı düşünsekte almış olduğunuz kararı onaylamıyorum.Bence farklılıklar besler insanı,tabiki farklı düşüneceğiz,tabiki bu farklılıkları ifade edeceğiz.İnsanız biz bazen işin dozunu da kaçıracağız.Bak nasıl bir mozaik te yaşıyoruz,alevisi, sünnisi,laz ı,çerkezi,kürdü yada ateist ti...Kişiler aldıkları eğitim görgü ve inançlar çerçevesinde hareket ederler."Hoşgörü" kesinlikle olmalı fakat ben de aynen senin gibi bazı yazıları gördüğümde çok sinirlenip ipin ucunu kaçırabiliyorum.Ama ben fikirlerimi savunmaktan asla vazgeçmeyeceğim,herkes inandığı yolda yürür ve benim inandığım da bu...Ben ce sen de vazgeçme ve yazılarınla sinirlendir,güldür,keyifler kat bize:)))
güney isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Seçenekler
Stil