![]() |
| | |||||||
TARTIŞMA (polemik) katogorisi Serbest Kürsü forumu içinde "tarih" başlıklı konu görüntüleniyor, "Tarih tekerrürden ibaret , derler nacizane benim bu konuda bir fikrim yok. Beni aydınlatırsanız sevinirim.Evet mi , hayır mı ?..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Oct 2007
Rep Gücü: 4 ![]() ![]() ![]() ![]() | Tarih tekerrürden ibaret , derler nacizane benim bu konuda bir fikrim yok. Beni aydınlatırsanız sevinirim.Evet mi , hayır mı ? |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Banned | Cevap: tarih Genel külür kategorisine atabilirsin, bu konuyu.Tarih bence neden tekerrürden ibarettir biliyormusun?? Hayat çok uzun ve her an herşey olabilir...... |
| | |
| | #3 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Apr 2007 Nerden: istanbul Yaş: 26
Blog Mesajları: 7
Rep Gücü: 506 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: tarih Tarih şu an tekerrür ediyor zaten Osmanlının çöküş zamanındaki gibi olduk bütün topraklarımız satılmış . .Kapitilasyonlarda olduğu gibi dışarıdan ucuz mal gelmekte yerli malların piyasasını öldürmekte Osmanlı nın çöküşünü okuyun bir da zamanımızı bir araştırın nasıl tarih tekerrür ediyor görün
__________________ |
| | |
| | #4 |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Oct 2007
Rep Gücü: 4 ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: tarih sağolun arkadaşlar ben siyasi anlamda değil günlük yaşamdaki etkileri konusunda ; tarih tekerrürden mi ? ibaret ; demiştim. |
| | |
| | #5 |
| Super Aktif ![]() | Cevap: tarih Tarih tekerrürden ibaret olanlar da var olmayanlar da ama ben maalesef kendi adıma söyleyeyim. Evet tekerrürden ibaret. Hep yaptığımız şey aynı değilmi. Sabah uyan kahvaltı yaparsın yada yapmazsın işe gidersin sonra iş vakti. Eve git TV aç...Evde tek başına sıkıla sıkıla yat ve yine aynısı. Kendimize zaman ayırmadığımız için ve değişiklik yapmadığımız için evet Tarih Tekerrürden ibaret |
| | |
| | #6 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Sep 2007 Nerden: Ankara Yaş: 37
Rep Gücü: 6 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: tarih Tarih tekerrüden mi ibarettir ? Burda kast edilen aslında bire bir tekrar yani modern adıyla "dejavü" değildir. Burada kast edilen sebep-sonuç ilişkilerinde izlenilen benzerlikler. Bu konuda binlerce örnek verebeliriz. Ama uzun lafın kısası sebep-sonuç ilişkilerinde ki beznerliklerdir. Yinede bir kaç örnek vereyim... 1.- Sürekli büyüyen bir nufusa sahip iki ülkenin savşması kaçınılmazdır. Tekrar savaşmaları durumunda "Tarih tekerrüden ibarettir" deriz. Neden Sonuç aynı olduğu için.. 2.- Kötü idare edilen bir ülkede isyanların çıkması.. Gibi.. binlerce değişik örnek üretebiliriz. Kısacası tarihi olaylarda Neden-Sonuç ilişkilerinin gösterdiği benzerliktir. |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |